Skip to main content

Talent show şi la TVR. Fabrica de staruri va fi transmisă de la Chişinău în România şi Moldova

 

Fenomenul talent-show-urilor a atins şi TVR. Postul public va difuza Fabrica de staruri, o emisiune transmisă de la Chişinău, pentru că formatul este deţinut de Prime TV din Moldova.

Publicitate

De altfel, concursul va fi comun, emisiunea va fi difuzată concomitent în România şi Moldova, iar câştigător va fi unul singur.

Înainte de detalii, spotul care anunţă preselecţiile:

Mai multe detalii, în continuare:

  • Licenţa pentru Fabrica de staruri este deţinută de postul Prime TV din Moldova. De altfel, din Chişinău va fi transmisă şi emisiunea.
  • Concursul va fi comun, dar va exista un singur câştigător. Prezentatorii vor fi propuşi de TVR, la fel doi dintre cei trei membrii ai juriului, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Dan Radu, director de Producţie Editorială şi Programe din TVR.
  • Dacă proiectul (pentru care rulează deja spoturile pentru preselecţii) trece de consiliul de administraţie, emisiunea va începe pe 10 martie.

Dan Radu, director director de Producţie Editorială şi Programe, pentru Paginademedia.ro:

Petrişor Obae: În ce fază este proiectul?
Dan Radu: Urmează să fie aprobat de Consiliul de Administraţie. Este parte dintr-un pachet de emisiuni pentru grila de programe de primăvară, care mai include şi alte producţii, ca Dr. Oz şi Zona Zero. Este un aviz al Consiliului de Administraţie de care avem nevoie.

Există riscul să nu fie aprobat?
Există, dar credem este un risc foarte mic. Emisiunea poate aduce venituri care să acopere costurile. Există deja un sponsor foarte mare şi cred că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Cine are licenţa, Prime TV sau TVR?
Licenţa o are Prime TV, iar aceasta acoperă şi România.

De unde se fac filmările?
Filmările se fac de la Chişinău. Ei sunt la al treilea sezon şi s-au gândit să implice şi partea românească. Ideea colaborării a venit de la ei.

Cine aduce juriul România sau Moldova?
Va fi un juriu din trei persoane, două de la noi, unul de la ei. Prezentatorii îi vom propune noi.

Vor fi câştigători separaţi, pe Moldova şi România?
Va fi un singur câştigător.

Cine sunt cei din juriu?
Nu pot încă să spun. Suntem puţin în întârziere, dar o să rezolvăm. Au fost nişte neînţelegeri legate de parcursul oficial al negocierilor.

Ce înseamnă?
Nu pot da mai multe detalii.

Prezentatorii?
Trebuie să terminăm negocierile cu ei, apoi îi putem anunţa.

Cine suportă premiul?
Premiul intră la costuri comune, cum sunt şi costurile de producţie. Altele se plătesc separat: noi plătim juriul, invitaţii noştri şi prezentatorii.

Moldovenii au avans

Emisiunea din Moldova a început preselecţiile cu mult înainte de TVR. Alegerea concurenţilor din Moldova s-a făcut la mijlocul lunii ianuarie, după cum anunţă filmul de promovare difuzat de Prime TV.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tantzica tantzica
    "minunata"initiativa de a prelua formate din extern! Oare cu ce se ocupa "creatorii" proprii TVR? Desi autoii/detinatorii de drepturi de autor isi asuma mare parte dntre obligatiile producatorului, TVR dubleaza cu proprii angajati parte din productia artistica (regie, scenariu etc) pentru a-si justifica existenta in instiutie! Toate bune si furmoase, numai ca pentru asta sunt folositi baniipublici! Mai nou, CA al TVR a facut un anunt conf caruia, pentru plata datoriilor , vor face un imprumut bancar! Pe spatele cui ? acesta va fi returnat tot din banii nostri! "creatorii" din TVR, au si salarii si venituri din drepturi de autor, desi acestea sunt cesionate prin contractul de munca! Ori salariu , ori drepturi de autor! Sunt si alte situatii de "achizitie" de programe.........se "achizitioneaza" doar ideea! Oare in cazurile Endemol de ce nu ar proceda tot asa?
  • Leona Leona
    Plateste dar la PRO TV si uita-te la tigani.
  • Leona Leona
    Publicitatea lor, care e problema? La TVR nu se difuzeaza publicitate?
  • cactuss cactuss
    Vocea*
  • cactuss cactuss
    Si Voicea Romaniei este un format EnDeMol :)
  • Robert Robert
    "Vrei sa fii milionar!" a fost la un pas sa ajunga la TVR, dar au esuat negocierile cu un sponsor principal (o banca), vedeti un interviu mai vechi al lui Virgil Iantu.

    Este insa un lucru bun ca se organizeaza un Talent Show si la TVR, mai ales ca au gasit "fraieri" sa plateasca formatul in locul lor :), formatul (furnizat de Endemol) este platit de Prime TV din Republica Moldova.
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Pai TVR trebuie sa ne dea seriale coreene, filme rasuflate si emisiuni de toata rusinea.
  • Alex.D Alex.D
    Mihai mi-ai luat-o inainte.In loc sa preia ei formatul de la "Vrei sa fii milionar?" sau sa vedem alte concursuri de cultura generala gen Piramida(sau cum se numeste) de la TV5 se trezesc si ei sa faca "staruri". Eu unu am fost destul de "ienervat" cand am vazut ca "Vrei sa fii milionar?"o sa fie dat de chilotarii turci si mi-am pus intrebarea de ce draq nu a avut TVR(de exemplu) bani sa preia formatul.
  • Horea Horea
    Care bani tu "mariana"?

    Patru lei pe LUNA sunt bani pentru tine?
    Pe pachetul de tigari, cat dai pe ZI? Zgarcito!
  • Horea Horea
    @adi

    1. "...unii avem memoria scurta..." . Ma supun,sunt de acord.

    2. Acele emisiuni, de care pomenesti, au avut loc cu muuuulti ani in urma.

    3. E bine ca TVR-ul - in aparenta - nu-si doreste emisiuni costisitoare. Face economii financiare.
    Dar daca e asa, de ce la o multe emisiuni (nu le mai enumar) sunt adusi o multime de spectatori in gradene? Toti acestia sunt platiti.

    4. Sa-l felicitam totusi pe Robert pentru memoria sa tanara!
    Cine si-ar mai fi amintit de “Steaua fara nume” si “Floarea din gradina”!
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    In loc sa faca "Vrei sa fii milionar", fac emisiunea asta. Concursuri de cultura generala ioc?
  • Robert Robert
    Primele formate de acest gen difuzate in Romania au fost formatele lui Mihai Florea: "Steaua fara nume" si "Floarea din gradina"!
  • Robert Robert
    Promo :)
  • mariana mariana
    si uite asa se duc banii nostri din abonament la toate rapandulele.eu nu mai platesc abonament la tvr. pentru toate nulitatile.
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Ma intreb ce va face TVR cand la Moldoveni va fi publicitate... Ei ce o sa dea?

Trimite un comentariu

sus