Skip to main content

29 Martie. Tolontan: Patriciu a cheltuit 100.000 de dolari pe zi cu trustul Adevărul

 

Se împlinesc 5 ani şi jumătate de când Dinu Patriciu a început să investească în septembrie 2006 în Adevărul Holding şi, pe 1 aprilie, se vor face exact doi ani de când conducerea lui Răzvan Corneţeanu a fost înlocuită cu cea a lui Peter Imre, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, tolo.ro.

Publicitate

Conform documentelor interne, în această perioadă compania a primit finanţări de aproximativ 200 de milioane de dolari. În suma totală intră investiţiile iniţiale, inclusiv tipografiile, şi costurile operaţionale.

A fost o călătorie de 2.000 de zile fără precedent în presa din România. Din septembrie 2006 şi pînă azi cheltuielile medii ale lui Dinu Patriciu cu Adevărul Holding au fost de 100.000 de dolari pe zi, scrie Tolontan.


Patriciu a cheltuit 100.000 de dolari pe zi cu trustul “Adevărul”

Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, este implicat într-un nou scandal, scrie Capital, care citează Reuters. Gigantul media ar fi avut un departament secret prin care îşi sabota concurenţii, promovând piratarea produselor rivale.

Investigaţia a fost făcută de ziarul australian Financial Review şi a durat patru ani, iar în documentele obţinute se menţionează existenţa unui departament de Securitate Operaţională (Operational Security), al cărui scop iniţial a fost să depisteze încercările de piratare ale produselor News Corp.

Departamentul a deviat însă de la acest scop iniţial. Aici ar fi fost recrutaţi foşti ofiţeri de poliţie şi de servicii secrete, care spărgeau codurile cartelelor smartcard ale clienţilor televiziunilor cu plată concurente , pentru a le vinde apoi pe piaţa neagră, provocând astfel pierderi însemnate acestor companii concurente.
Grupul News Corp, acuzat că ar fi avut un departament specializat în sabotarea concurenţei

Comisia Europeană a propus, miercuri, crearea unui centru european care să ajute statele să combată activităţile organizaţiilor criminale pe Internet, priorităţile fiind contracararea furturilor de date şi pedofiliei, potrivit Mediafax. Atacurile cibernetice vizează şi mediile de socializare.

"Oamenii se tem să mai utilizeze calculatoarele şi trebuie să le restabilim încrederea", a explicat comisarul UE pentru Securitate, Cecilia Malmström. "Un Centru european de combatere a criminalităţii cibernetice în sediul Europol (la Haga) va fi în centrul cooperării pentru apărarea Internetului", a explicat ea.
Comisia Europeană propune crearea unui centru european pentru combaterea infracţionalităţii informatice

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • luhyj luhyj
    ihi... poate dinu patriciu a spalat 200 de milioane de euro, ca de cheltuit a cheltuit muuuult mai putin...
  • dana dana
    Pai Crinuta a uitat cînd nasul distribuia în toata tara Adevarul de seara MOCA...erea coada ca pe timpul lui ceasacă ( la pui )..toti Tov foarmau un rînd..si asteptau ..:))) ce îti este si cu politica asta..:))0
  • C C
    In curand, fiecare troll va avea propriul lui politist cibernetic pe urmele lui. :) ACTA UE se sparge in multe multe comitete si comitzii.

Trimite un comentariu

sus