Skip to main content

Alex Căruceriu, fost Giga TV: Nu s-a stabilit niciodată exact ce se doreşte. S-a dorit o televiziune ieftină.

 

Alex Căruceriu, producătorul general de la Giga TV, a demisionat luna trecută din funcţie din cauza unor neînţelegeri cu conducerea postului. Mai precis, i s-ar fi reproşat că a depăşit bugetului iniţial.

Publicitate

"Investitorii au rămas cu o impresie greşită, pe care am fost mai mult decât dispus să o corectez. Am aşteptat trei săptămâni confruntarea cu cei care susţineau că sunt singurul vinovat pentru depăşirea bugetului iniţial. Confruntarea nu a mai avut loc", a declarat Căruceriu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Iulia Bunea: Cum ai demisionat?

Alex Căruceriu: Mi-am dat demisia pe 27 februarie, în urma unor neînţelegeri cu reprezentanţii patronatului. Investitorii au rămas cu o impresie greşită, pe care am fost mai mult decât dispus să o corectez. Am aşteptat trei săptămâni confruntarea cu cei care susţineau că sunt singurul vinovat pentru depăşirea bugetului iniţial. Confruntarea nu a mai avut loc.

Ce ţi s-a reproşat mai exact?

Efectiv, în faţă nu mi-a reproşat nimeni nimic. Au fost tot felul de semnale pe care le-am primit prin interpuşi. Şi-n momentul în care am considerat că era cazul să mi se reproşeze personal ceva am sunat, dar nu am fost sunat înapoi.

Pe cine ai sunat, pe domnul Gheorghe Ştefan?

L-am sunat inclusiv pe dumnealui, dar programul nu i-a permis să-mi răspundă la telefon. Dânsul preferă să-şi rezolve toate problemele vorbind cu Harabagiu direct.

Cu cât spune conducerea că a fost depăşit bugetul?

Efectiv departamentul contabilitate nu a fost în stare nici astăzi să anunţe exact cât mai e până la buget. Iar discuţiile au fost azi în net, mâine în brut, poimâine din nou în net.

Ce o să faci acum?

Nu ştiu. O să-mi caut de lucru.

Cât patronatul nu ştie ce să facă cu televiziunea asta, aşa va arăta

Ce e cu aceste transformări de la Giga TV de la o săptămână la alta?

Din punctul meu de vedere, atâta vreme cât patronatul nu ştie ce să facă cu televiziunea asta, aşa va arăta.

Dar la început s-a vrut să fie o televiziune generalistă, apoi s-a dus către ştiri. Ce se vrea, de fapt?

Nu s-a stabilit niciodată exact ce se doreşte. S-a dorit o televiziune ieftină. Când n-a mai fost ieftină, au întrerupt programele. Linia editorială efectivă a dat-o patronul înainte de deschidere într-o şedinţă cu toţi angajaţii. Ne-a spus fix ce aşteptam să auzim, decenţă şi egalitate şi să nu atacăm pe nimeni.

Ştiam cu toţii că această televiziune nu va avea neapărat o coloratură politică ci va avea o zonă în care nu va lovi. Dovadă că la nicio săptămână de la lansarea, directorul editorial Anca Florea a fost făcută să renunţe la funcţie pentru că un altul băga pe post tot felul de lucruri. Cu atacuri la diverse persoane politice, care chiar nu-şi aveau rostul la această televiziune decentă şi echidistantă. Nu au fost ordine directe ale patronului, dar sunt conştient că nici fără ştirea lui nu s-au întâmplat.

Alex Căruceriu s-a alăturat Giga TV în noiembrie, anul trecut. Înainte a fost şeful corespondenţilor la Antena 1.

Giga TV a avut probleme încă de la început. Dacă înainte de lansare Cătălin Crişan fusese numit directorul staţiei, la prima emisie Giga TV acesta a dispărut din peisaj. La nicio lună după acest eveniment, Nuami Dinescu (Tanţa) a demisionat şi ea după ce conducerea i-a scos emisiunea din grilă, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

După aşte câteva săptămâni şi Axinte cu Lila au rămas fără emisiune, iar Anca Florea a renunţat la funcţia de director editorial pentru a rămâne doar realizator al emisiunii În mintea cuvintelor.  N-a durat mult şi Anca Florea a devenit redactor-şef adjunct. Tot săptămâna aceasta, Octavia Negre, co-prezentatoare în cadrul jurnalului de ştiri de la Giga TV alături de Dan Boanţă, a fost concediată fără nicio explicaţie. Trebuie precizat că Octavia Negre este soţia lui Alex Căruceriu, proaspăt demisionat de la Giga TV. Tot în această săptămână, George Harabagiu, project manager al postului, a renunţat la conducerea postului pentru consultanţa politică, dar numai până la alegerile din 10 iunie.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Napoleon Napoleon
    Giga TV este o televiziune pe care o prefer oricand Realitatii jidovite si Antenelor veninoase si arogante. Stirile sunt echidistante, iar cromatica este odihnitoare pentru ochi.
  • mosh teaca mosh teaca
    de mult nu am mai ras asa :))))
  • Andra Andra
    Ma bucur nespus ,ca in sfarsit a aparut o TV ca lumea(pe langa DIGI24 si B1),unde sunt fericita c-am s-o vad pe D-na Nicoleta Savin.
    MULT SUCCES !!!
  • seba seba
    Bine ca nu s-a dorit mamii'naibii o televiziune cat mai scumpa, ca atunci toti ar fi fost "pe felie"! Ce dobitoci!!!
  • qwerty qwerty
    eu cred ca s-a dorit o spalare de bani, plus un strop de campanie electorala pentru pdl.
  • Giga al Batran Giga al Batran
    Ce te poti astepta de la o asemenea alaturare: Harabagiu, un incult delicvent; Anca Florea, astenica, ieri matura pe jos cu Base, azi il pupa in inteligenta pt aproape 200 milioane pe luna; Caruceru, sters si fara habar editorial; Boanta, un lache care face pe durul cu niste pusti flaminzi si bezmetici.
    Pinalti a adunat numai loaze in conducerea unui post de care a fugit pana si viteazul Cocos, cu tot cu finantarile lui europene
  • felicia felicia
    de ce nu mai dai audiente pe emisiuni pe luna februarie?
  • touretul touretul
    Pinalti și Giga! Giga dobitoc!

Trimite un comentariu

sus