Skip to main content

Dan Diaconescu către Narcisa Iorga: Mi-am făcut pomană cu dvs, eu v-am angajat la Jurnalul Naţional. Licenţa OTV redusă la jumătate

 

Publicitate

ACTUALIZARE: CNA a votat înjumătăţirea perioadei de valabilitate a licenţei OTV. Această sancţiune îl lasă pe Dan Diaconescu cu postul fără licenţă chiar înainte de perioada electorală. Sancţiunea a fost dată pentru publicitate politică. În urma sancţiunii de astăzi, licenţa OTV va expira pe 28 septembrie 2012.

Spectacol la CNA. Dan Diaconescu, directorul OTV, s-a prezentat astăzi în faţa membrilor CNA pentru a discuta repetatele derapaje ale "televiziunii poporului". A atacat direct membrii forului, ba chiar i-a invitat să semneze adeziuni la Partidul Poporului!

Dan Diaconescu:

"Mi-am făcut pomană cu dvs, eu v-am angajat la Jurnalul Naţional, că altfel nu va angaja nimeni. am lucrat 14 ore pe zi, dvs v-aţi îmbogăţit de pe urma angajaţilor de la Jurnalul Naţional. Chiar am angajat-o (pe Narcisa Iorga n.r.), am dus-o la restaurant pe banii mei."

Valentin Alexandru Jucan, membru CNA, a propus înjumătăţirea perioadei de licenţă a postului OTV, care în mod normal ar expira pe 1 aprilie 2013.

Răspunsul Narcisei Iorga la acuzaţiile făcute de Dan Diaconescu:

"Eraţi director în 1993, când eu m-am angajat redactor la Jurnalul Naţional. Am lucrat şi 14, şi 12 şi 10 ore pe zi. Dvs v-aţi îmbogăţit de pe urma angajaţilor."

Valentin Alexandru Jucan, membru CNA:

"Cred că ar trebui să ţinem cont că suntem în faţa unei situaţii extreme. Reprezentantul postului şi-a exprimat faptul că nu ne recunoaşte autoritatea şi că nici nu va reacţiona în niciun fel. S-ar putea să ajungem în situaţia în care noi am negocia această lege, să deschidem o cutie a pandorei în care puterea de decizie a acestei instituţii să fie negociată."

Mihai Mălaimare, membru CNA:

"Reţinerea mea, nu neapărat opoziţia, modul în care am acţionat în ultimii patru ani nu mă face să fiu foarte ferm, nu pentru că unii au fost mai fermi faţa de unele posturi, ci pentru că instituţia nu are capacitatea să monitorizeze foarte bine televiziunile."

"E o grava eroare ca nu sunt membru PPDD. N-am nicio functie în PPDD, în studioul nostru nu a fost niciun membru PPDD conform raportului au fost reprezentanţi ai altor partide", a declarat Diaconescu la începutul şedinţei CNA.

Întrebat de membrii CNA dacă are vreo legătură cu PPDD, Diaconescu a răspuns: "N-am nicio legătură în acte, dau doar parţial numele acestui partid".

Ce a mai declarat Diaconescu în faţa membrilor CNA:

  • Dacă ar fi să se respecte legea, Antena 3 ar trebui să fie închisă de mult timp. Eu am otv-izat toate televiziunile, dar nu înseamnă că ei trebuie să escaladeze. Mă aşteptam să mă lăudaţi, că am părăsit stilul OTV. Sper că împreună să salvăm ţara asta aşa cum e.
  • Văd că trecem la altă măsură, dar nu s-a soluţionat contestaţia noastră. Noi am vrea sa vedem cum se soluţionează în instanţă sancţiunile precedente.
    Apropo de ceea ce a spus, de aceste emisiuni în care au fost prezentate vizitele mele în ţară. Vreau să analizaţi tot ce este pe ecran, este vizita unui jurnalist care se întâlneşte cu telespectatorii săi, acum că aceştia scandează anumite lucruri... multe dintre transmisii au fost în direct sau nemontate.
  • În 6-7 ore de transmisie partidul nostru este contestat virulent.  E vorba de aceaste măsuri, nu e vorba de niciun fel de însuşire a partidului poporului acestor texte. Postul nostru face eforturi deosebite în a separa partidul poporului de OTV.
  • Postul meu a  fost închis de CNA pentru că nu am vrut să vând 51% lui Adrian Năstase. E o luptă între mine şi Traian Băsescu, iar dumneavoastră vă lăsaţi folosită de Traian Băsescu.


Narcisa Iorga:

"În discursul pe care l-aţi avut am constat că nu cunoaşteţi deloc legea. De ce aţi venit în faţa CNA dacă această instituţie nu este o autoritate, nu ne recunoaşteţi autoritatea?"

Dan Diaconescu:

"Am spus că o recunosc, dar o voi schimba, să o înlocuiesc cu o alta. Nu e normal ca dvs. care reprezentaţi nişte politicieni să ne interziceţi accesul la nişte politicieni. Este o luptă inegală.

Hai să facem pace, să nu mai spună nimeni nimic despe niciun partid politic, aş fi de acord. Dacă aţi putea semna şi o adeziune la PPDD. Eu cred că sunteţi de acord că şi PPDD ar trebui să aibă un reprezentant sau 2 sau 3 sau 4.
Eu bănuiesc că doamna Narcisa Iorga va fi în staful meu când o să câştig."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Normal, nu se pune nicio problema", a spus ironic Narcisa Iorga.

Sancţiunea de înjumătăţire a licenţei a primit şapte voturi pentru şi unul împotrivă (Mihai Mălaimare).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea PELEA Mircea PELEA
    Cred cu sfintenie ca pana la urma OTV-ul nu va fi inchis. Se va schimba puterea si postul va emite in continuare pentru milioanele de telespectatori fideli.

    prof. Mircea PELEA
    avocat
  • nic nic
    Max, jurnalistii sunt oameni si ei si evident au voie sa aiba propriul punct de vedere. Nu sunt roboti. Ideea este sa nu faca propaganda electorala in afara campaniei oficiale. In rest critica politica, indiferentt a cui, face parte din jurnalism.
    In ceea ce priveste CNA, da, acesta a devenit un organism inutil pentru cxa a devenit un organism politic. Cel putin de cand o parte din membrii sai voteaza si iau hotatrari la ordin.
  • nic nic
    Vladut, esti dus rau baiete!
  • alex alex
    felicitari, Carmen pentru articol.
    elegant si echilibrat.
  • alex alex
    nu vreau sa iau dreptul lui popa, sper insa ca nu ofensez daca imi exprim parerea: numindu-le popoa nu le pune pe acelasi nivel, ci exprima pericolul cenzurii politice in toate.
    cel putin asa am inteles eu.
  • alex alex
    bahmuteanca 2 aspecte:
    1) prea mult dispret pentru semenii tai! nu uita ca la urma urmei votul fiecaruia valoreaza cat al tau.
    2) de ce trebuie, in mod absolut, ca cei care gandesc diferit de tine sa fie cu probleme psihice si schizofrenici?
  • alex alex
    doamna mariana, pentru a scapa de un post tv - un om civilizat - are la indemana telecomanda, nu cenzura!

    p.s. daca sunteti membra a vreunui partid, imi cer scuze, va inteleg!
  • alex alex
    Robert, cna-ul nu a sanctionat comportamentul lui dd. ma surprinde ca n-ai observat!
    cna-ul a sanctionat cresterea pp-dd in sondaje.
  • alex alex
    bahmuteanca, daca este pe undeva vreo greseala, aceea nu-i a lui dd cu siguranta!
    graseala au facut-o cei care au cerut arestarea lui fara nici o proba concludenta: atunci l-au transformat in erou..., si erou va ramane!
  • alex alex
    gresesti cumplit, Marian.
    sila sa-ti fie numai de tine!
    la cat l-au vanat, daca era de ce acum dd era la mititica.
    acolo l-a voit nastase; acum merge el; acolo l-a voit sorin oprea, peste putin va merge el....
  • alex alex
    dupa "pomana" observa ca este "v-am angajat...";
    in cazul acesta pomana este a da un loc de munca cuiva!
    mai gandeste!
  • popa popa
    pai ia foloseste-ti creierul ala cand asculti la aberatiile lui base, boc si udrea si poate o sa intelegi servilismul tembel ce ni se ofera pe tvr si radio romania....
  • Horea Horea
    @popa

    Cum poţi să introduci in acelasi şir nesfârşit (?) Radio Romania si TVR1?

    P.S. Da, decizia CNA, e jenantă (penibilă)!
  • popa popa
    pe acceasi logica sa spunem la revedere si antenei 3, b1, tvr 1, radio romania, etc. e penibila decizia cna, mai ales cand toti membrii sunt niste nulitati absolute, tarate in noroi de statutul de sclav pe care i-a angajat traian basescu.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    aoleu ce tambalau a fost aseara pe otv; gloata PPDD a luat cu asalt televiziunea in sprijinul lui DD. multi indivizi dubiosi; printre vorbitori citeva femei cu posibile probleme psihice, indivizi schizofrenici; ba chiar a vorbit si un amic si partener de afaceri de-al lui Prigoana al meu, fost peremist, acum lider de organizatie municipala PPDD, ba a mai cuvintat si seful organizatiei judetene de acolo, un cunoscut realizator otevist...iar sus pe manseta dezinformau cum ca televiziunea asta va mai emite doar citeva zile...penibilii...

Trimite un comentariu

sus