Skip to main content

Dan Vasile a vândut Hiparion unui jucător român din piaţa de distribuţie

 

Dan Vasile, cel care a cumpărat în urmă cu un an de zile distribuitorul de presă Rautakirja (în prezent Hiparion) de la Sanoma, a vândut pachetul majoritar unui jucător activ de pe piaţă.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, acesta n-a vrut să precizeze despre ce jucător este vorba, dar a confirmat tranzacţia.

Dan Vasile va rămâne în continuare directorul general al companiei Hiparion.

Dan Vasile:

“Am cesionat acţiunile către un grup de investitori şi voi continua activitatea în această industrie din poziţia de director general. Planurile şi propunerile făcute editorilor anul trecut au fost realizate în proporţie de 80%, în acest an propunându-ne să continuăm procesul de coagulare a pieţei.

Cota de piaţă a Hiparion Distribution a crescut în decursul anului trecut şi continuă să crească. În condiţiile în care volumul total al industriei a cunoscut descreşteri extreme de până la 30-40%, cifra de afaceri a companiei a rămas stabilă la nivelul de aproximativ 40 milioane euro.

Compania va continua procesul investiţional în infrastructura informatică şi îşi va ajuta clienţii pentru implementarea unor soluţii moderne care sa ducă la eficientizarea lanţului de distribuţie”, declară Dan Vasile, directorul general al Hiparion Distribution S.A.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    fratilor....cred ca trebuie sa ne reorientam...nu stiu catre cine....aia este problema...dar am impresia ca Hiparion ne vrea in cap!!!!!
    oare ma insel??? ce ziceti?
  • Press Pom Press Pom
    Istetule! Pana una-alta, uite un raspuns oferit de cineva pe un alt forum:

    Mircea spune:
    22.03.2012 0:00 la 00:13

    Draga D. de la Dezamagit (a nu se intelege altceva), te rog sa-mi permiti sa behai din umila pozitie de partener care a colaborat pe segmentul de distributie presa cu oameni mult mai colerici, ingamfati, aroganti si agresivi decat incerci sa lasi tu impresia despre tine. Pornind de la ideea ca esti bine intentionat si ca incerci sa schimbi ceea ce altii mai “isteti” decat tine nu au reusit, anume eradicarea teparilor si a hotilor, da-mi voie ciobanule sa-ti behai pozitia companiilor de distributie presa locale cu privire la Hiparion. Pe scurt, impresia este ca ajuti lupul sa manance oile pazite de cine?… adica de tine ciobanule. Spune-ne cand s-a intamplat ultima data sa prinzi un distribuitor furandu-te? Numeste-l. Dar subordonat? Numeste-l si pe acesta. Motivele acestui targ enumerate de tine sunt de fapt ofense si injurii indreptate catre noi, distribuitorii de presa. Ne-ai cerut retururi fizic, ne-am conformat; ne-ati schimbat comisioanele, ne-am supus; ne-ati pedepsit atunci cand nu am facut platile la timp. Iar tu, ce faci tu? Ne improsti cu noroi pe noi, cand de fapt istoricele gauri au fost si vor fi lasate editorilor de companii gen NDC, Symmetria, Rodipet, PresCom etc. In varianta in care Hiparion a fost cumparata de o companie ai carei investitori sunt aceeasi care acum fac parte din management-ul Hiparion, putem spune ca a fost aplicata aceeasi “reteta”ca-n cazul Rodipet – RodiKiosk – NPC – Consulta. Daca Hiparion a fost achizitionata de unul sau mai multi editori, atunci noi, umilele tale oi, vom merge cu Hiparion. Dezamagitule, ma intorc acum la acei mult mai isteti oameni decat tine cu care am colaborat in trecut si despre care stim ca in timp au disparut, s-au stins. Tu istetule cam cat crezi ca vei mai functiona in aceasta industrie in care un profesionist nu ar fi raspuns nici unei provocari, ci ar fi tacut. Este diferenta dintre D Desteptul si D Istetul. La nivelul la care esti acum Istetule, ar fi trebuit sa intelegi ca se folosesc de tine. Fii sincer cu tine si spune de cate ori pe parcursul negocierilor nu te-ai simtit neajutorat, un miel printre lupi. Destinul tau in distributie il vei afla atunci cand vei fi oferit tot ce ai de oferit. Nu ca mi-as face griji pentru tine, doar ca-i pacat ca nu ti-ai dat seama de asta pana acum. Iar daca erai Istet, ai fi actionat in consecinta. Jocurile sunt facute. Facem un pariu ca n-am nimerit-o nici de data asta?… Istetule…
  • lift lift
    @Istetul Abia astept! Baga!
  • istetul istetul
    alina si lift...
    cei mai isteti..
    mi-ati dat o idee...daca tot vreti sa comentati si sunteti ff buni la asta...
    si mai ales...dezinteresatul mi-a dat o idee si mai buna.
    hai sa lucram concret!
    eu va dau o lista cu toate editurile in ordine descrescatoare...si persoanele cheie din distributie, cu nume clare...
    apoi alaturi la fiecare adaug lista cu firmele pe care el le are, rudele, tepele sau spagile cum si de unde se iau...
    si va las pe voi sa comentati?
    este ok?
    va promit ca ma tin de cuvant...asa ca sa lucram la concret...
    dupa asta, cand epuizam subiectul "prezent" trecem la subiectul ultimii 2 ani!
    iar apoi mergem putin in perioada imediat inainte de caderea rodipet!
    asta ca sa aiba si Petrisor audienta...ca vom avea de dezbatut o gramada..!
    la fiecare argument adus de mine anti...voi aduceti un argument pro..si anti Hiparion!
    sa vedem unde duce scorul!
    daca voi terminati comentariile anti Hiparion, va ajut eu...ca stiu si din astea...
    deci? incepem?
  • lift lift
    Istetule, se vede treaba ca nu esti nici pe departe atat de ager pe cat te pretinzi. Cu asemenea gogomanii combati tu evidentele? Indiferent de textele ce ti s-or fi servit drept mantra zilnica, realitatea este una complet diferita de versurile pioneresti pe care le bomabani. Tepele trase de Hiparion sunt mari cat Casa Poporului si asta se vede chiar din barca celor care fac jocurile. Fereste-te sa nu-ti cada cojile de seminte in cap.
  • dezinteresant dezinteresant
    Eu unu nu prea inteleg, o gramada de oameni destepti isi dau cu parerea pe aici si totusi nu vad nimic concret, toti isi dau cu parerea in ghicitori, toata lumea pune intrebari subtile la care evident toata lumea ar trebui sa stie raspunsul.
    E cumva la moda treaba asta cu intrebarile?
    Hmmmm .... pai atunci sa incerc si eu ....
    Nu zice nimeni nimic concret de frica sa nu il lase BAU-BAU fara locul de munca de care tine si cu dinti?
    Nu zice nimeni nimic concret pentru ca nu e nimeni destul de bine informat?(iar cei care sunt informati nu va zic voua ... )
    Eu unu stiu o gramada de persoane care se plang ca treaba nu merge bine, dar nu am auzit de nimeni care sa isi depuna demisia de bunavoie si nesilit de nimeni.
    Scurt pe doi ... unii sunt cu barfele de birou la zi iar alti ... Captain Obvious ...
  • Alina Alina
    Dan ( Vasile) ! Inceteaza sa mai postezi abureli securiste sub pseudonim. Iesi in fata si raspunde clar si concis la intrebari! Suntem in anul 2012, ce naiba! Tara UE! Voi credeti ca mai merge sa ascundeti proprietarul unei companii care prin contributia prostilor a ajuns monopolista? Nu e asa ca totul e de fatada? Cine a fost adevarul actionar pana acum? Terminati cu prostiile. Norocul vostru este ca autoritatile sunt oarbe i sensibile la spagi. Incercati figura asta in orice alta tara UE si veti ajunge dupa gratii. Nici aici nu mai merge mult!
  • xyz xyz
    Istetul@
    Sa vad daca am inteles ...tu spui ca Local Curier ca entitate nationala exista din Noiembrie si va fi cumparata in viitorul apropiat. Adica aproape dupa 5 luni si DUPA vanzarea Hiparion. Si-ti suna totul ca fiind foarte ok ??? Iar faptul ca Hiparion a avut tupeul sa dea in jucata distribuitori pt ca nu le plateau conform soldului pe Hiparion sustineau ca-l au, si au pierdut in istanta ti se pare probabil iar foarte ok ? Faptul ca ei nu au nici azi facute punctaje pe sold cu distribuitorii se datoreaza soldului fals pe care ei il raporteaza. Fals datorita retururilor nescazute si livrarilor cu minusuri. Daca ar incerca sa ajunga in instanta cu toti distribuitorii pt clarificarea soldului restant ar pierde procesele. Asa ca pina nu or sa le ceara la audituri si punctajele facute cu dsitribuitorii Hiparion nu o sa poata sa devina brusc nici transparent nici rentabil indiferent ce casa de avocatura si-au angajat sau ce contracte de factoring au facut cu bancile si distribuitorii. Dar daca tot dialogam si pari a fi informat ...cu cealalta capusa ..Press Point Distribution ce crezi ca se va intampla ? Nu ca nu ar putea merge in continuare hranindu-se de la sanul Hiparion dar daca tot vrea Dan Vasile sa se spele pe maini de Hiparion poate propune si achizitionarea acestei superbe companii. Ce zici o fi oare posibil ? :D
  • Istetul sau desteptii de postaci sau dezamagit sau x Istetul sau desteptii de postaci sau dezamagit sau x
    Lui lift... Nici macar nu exista raspuns...suntem cu totii satui de acuzele hotilor ce striga " hotii. " sunt deja descalificati...si suntdoar galerie pentru cei ce fac jocul cu adevarat! Ar trebui sa-ti ieisi punga de seminte ca sanu te plictisesti.
    Xyz... Pari inteligent
    Nu pot fi " dezamagit " pentru ca Petrisor nu a scris niciodata mizrii mincinoase...A fost echilibrat...si a lasat nebuni ca noi sa comenteze...
    Oricum ca sa-ti raspund... Uita- te la anuntul oficial facut de casa de avocatura...si ai raspunsul acolo...de ce doar acumm...
    In fapt cine spune ca doar acum se face? Si mai mult...daca ai fi din domeniu ai sti cu siguranta ca in fapt local courier exista ca entitate compacta, majora, nationala, doar din noiembrie....
    Deci..sper ca am fost destul de argumentat!....
    Numai bine... Si cine stie poate vor fi subiecte si interesante de dezbazut....
    Nu numai behaituri gen " gigi" sau lift!
  • xyz xyz
    Draga ....Desteptii de postaci/Istetule/dezamagitul, daca tot zici ca “vasile inca din august anul trecut a anuntat editurile ca firma de transport va reveni hiparion” cum explici tu ca aceasta inocenta revenire se va face abia acum ? Adica dupa ce Vasile a dat Hiparionul. De ce nu au fost trecute cele doua firme capusa in Hiparion, inainte de a fi vanduta mandreatea asta de companie ? Hai, vino tu cu niste explicatii savante din putul gandirii !
  • lift lift
    Astuia cu postacii... Ce spui, Frantz? La furat, Hiparionul inca n-a fost intrecut de nimeni in tara asta, nici la furtul de la clienti nici la cel de la edituri. xyz are perfecta dreptate. Nu mai vorbim ca urmeaza un monopol crunt ce va pune cruce multor distribuitori si implicit industriei.
  • Desteptii de postaci! Desteptii de postaci!
    Ptr xyz!
    Si tu esti postac de meserie. Ma intreb…sunteti platiti? Sau sunteti din cei ramasi fara spaga din marfa furata?
    Observ ca dat copy paste oriunde....
    Probabil s-a uitat ca local courier a crescut inlocuind toti nenorocitii ce furau din depozitele editurilor si finlandezilor zeci de miii de euro lunar…?
    Probabil ca daca ati fi fost in domeniu…sau nu niste indivizi postaci ati fi stiut ca vasile inca din august anul trecut a anuntat editurile ca firma de transport va reveni hiparion…asa cum este normal…si sa se evite conflictele de interese si exact manipularile sau suspiciunile…
    Cu siguranta daca ai fi avut acces la auditul dintre pwc, burda, sanoma, ringier, infopress, intact, vasile, cunescu, etc…ai fi stiut!
    Deci…marite guru…ce prevezi dezastru…. Mai asteapta pana cand vei avea iar parte de spaga din retur nedistrus, furt din tipografie, solduri manipulate, clienti fictivi, comisioane aberante…
    Curatenia s-a facut si se va face…iar tu/ voi veti fi pe margine… Si veti manca inca..poate…floricelele ramase pe fundul pungiii…si veti privi in gol dezamagiti…ca banii spaguiti din trecut…nu mai vin…si nici nu vor mai veni!
  • xyz xyz
    Partea cea mai draguta in acest context mi se pare ca este cumpararea de catre Hiparion a firmei Local Curier. Adica Dan Vasile a “vandut” Hiparion lui X. Ramane manager si cumpara pentru Hiparion firma Local Curier. Altfel spus, dupa ce Dan Vasile vinde Hiparion, tot el cumpara o firma de transport al carei nas este tot el …pentru Hiparion. Nostim fiind ca firma de transport a fost crescuta capusand banii lui Hiparion. Deci X a dat bani pentru Hiparion si acum da si pentru Local Curier tot lui Dan Vasile. Probabil multi distribuitori stiu cum Local Curier cara marfa petnru Hiparion in conditiile in care acea marfa nici macar nu mai ajungea pe piata. Hiparion arata editurilor ca marfa a fost transportata catre distribuitor ajungand in orasul respectiv. Drept urmare, Hiparion factura transportul editurii urmand ca Local Curier sa-l factureze pe Hiparion. Banii veneau de la editura catre Hiparion, de la Hiparion catre Local Curier si de acolo direct in buzunarul lui Dan Vasile. Important era ca Hiparion sa-i dea cat mai multa marfa sa transporte lui Local Curier. Editurile nestiind ca acea marfa nu mai ajungea niciodata in chioscuri pt ca distribuitorul din orasul respectiv o considera nevandabila si nici nu o mai scotea din depozitul unde ar fi trebuit sa faca dimineata cartarea pe chioscuri. Astept sa vad ….ca la spectacol cand Hiparion va cumpara si cealalta firma a lui Dan Vasile, Press Point Distribution. Firma pe care sunt chioscurile ..logic pt cine intelege…foste Rodipet. Ar fi inca o mare achizitie pentru Hiparion pe banii lui X in favoarea buzunarului lui Dan Vasile. Abia dupa…cand ajung si eu la fundul pungii cu popcorn se va anunta si insolventa. De data asta pe banii editurilor :))
  • Gigi Gigi
    Fantoma?.........oare cine??? Ne mai luam banii????

Trimite un comentariu

sus