Skip to main content

FOTO şi VIDEO. Fabrica de staruri, înainte de startul televizat. Am dormit o noapte în casa starurilor

 

Din 17 martie, se deschide oficial Fabrica de staruri. Cei 16 concurenţi vor locui timp de 14 săptămâni într-o casă secretă din Chişinău.

Publicitate

George Hari Popescu (blog personal AICI) corespondentul Paginademedia.ro, vine acum cu detaliile din casa starurilor din Chişinău, unde a petrecut o noapte şi unde a putut observa, la prima mână, cum arată locul în care se va desfăşura a treia ediţie a concursului Fabrica de staruri.

Paginademedia.ro v-a ţinut la curent AICI cu evoluţia înţelegerii dintre TVR şi Prime TV, partenerii producţiei de tip reality-show.

În casa starurilor, concurenţii vor învăţa să cânte, să danseze, să aibă dicţie, să vorbească engleza, sub supravegherea unor profesori. Periodic, vor susţine spectacole. Pe parcursul concursului, vor fi eliminaţi din casă concurenţi, pe baza voturilor publicului şi a deciziei juriului.

În interiorul Academiei de staruri

De afară, nimic nu trădează că acolo s-ar afla celebrul apartament în care se va filma non-stop Fabrica de staruri. Este o locuinţă care se întinde pe mulţi metri pătraţi, cu o mulţime de încăperi. Numitorul comun îl reprezintă camerele video instalate în fiecare colţişor şi cele din spatele oglinzilor din toate încăperile.

Concurenţii vin din Republica Moldova şi România, juriul este de asemenea mixt şi echipa de producţie este formată din profesionişti din cele două ţări. În jur de 100 de persoane vor roi în jurul celor 16 concurenţi, dar echipa este de 6 ori mai mică decât standardul din alte ţări în care a fost adaptat formatul internaţional al emisiunii de la Endemol.

Am dormit o noapte în dormitorul băieţilor din Fabrica de staruri, dar, înainte de a merge la culcare, am aflat mai multe detalii interesante de la Petru Jelihovschi, directorul postului de televiziune Prime din Republica Moldova şi de la Radu Bălan, producător reality în aceeaşi ţară.

Imagini din casa Fabrica de Staruri

Iată cele mai importante lucruri despre cum se va trăi în casă:

  • Toate camerele video înregistrează, cu excepţia celor din toaletă şi de deasupra duşurilor. Acelea sunt montate numai din raţiuni de securitate.
  • Vor exista tot timpul operatori în spatele oglinzilor şi o echipă de emisie la post.
  • Camerele video sunt cu raze infraroşii, deci pot filma şi noaptea.
  • În toată casa sunt montate microfoane, iar concurenţii vor purta tot timpul lavaliere. Nu au voie să vorbească în şoaptă.
  • În fiecare dintre cele două dormitoare, două paturi sunt montate mai sus decât celelalte, în speranţa că acest lucru va naşte discuţii.
  • Programul zilnic este de la 8 la 24. După micul dejun, concurenţii merg la cursuri în celelalte camere. Nu sunt însă obligaţi să se trezească exact la ora 8, dar este bine să respecte programul de cursuri.
  • Producătorul poate elimina oricând un concurent care nu respectă regulile.
  • Participanţii nu pot comunica în nici un fel cu exteriorul. N-au voie să aibă la ei aparate electronice. Orice pachet primit din afară va fi verificat de producători.
  • Mâncarea le este adusă la comandă, dar o dată pe săptămână vor găti ei, în bucătăria complet utilată.
  • Au voie să fumeze, dar numai în locurile unde sunt doar camerele de supraveghere. Nu pot fi date imagini cu ei fumând.

Casa este funcţională, este dotată cu tot ce este nevoie pentru un trai normal. În timpul şederii, am mîncat, mi-am făcut ceai şi cafea, dar mi-am permis şi luxuri pe care concurenţii nu le vor avea: am ascultat muzică, am intrat pe Internet, am folosit telefonul mobil. Am fost intrigat că există patru cabine de duş, două dintre ele avînd perdele de plastic transparente, celelalte două mate.

Dormitorul pare unul al unui hostel pentru tineri şi este important ca toţi cei care-l vor ocupa să se înţeleagă, altfel somnul le va fi zbuciumat. Deasupra fiecărui pat, există o lumină albă de veghe, care face ca paturile să pară mici capsule spaţiale.

Citiţi mai multe impresii despre şederea în casa Fabricii de staruri pe blogul lui George Hari Popescu AICI.

Despre difuzarea concursului

Imaginile vor putea fi urmărite la TVR1 şi TVR2 în România şi la Prime TV şi 2Plus în Republica Moldova. În timpul săptămânii, pe TVR 1 se transmit două tronsoane zilnice de 20 de minute (12.20 – 12.40 şi seara, 21.00 – 21.20) în care telespectatorii află un rezumat al celor mai importante momente de la pregătirea concurenţilor. Tot în timpul săptămânii, din 19 martie, TVR 2 inaugurează trei noi tronsoane dedicate celei mai mari producţii ale Televiziunii Române, primul proiect comun transfrontalier: Fabrica de staruri va putea fi urmărită zilnic la TVR 2, de la ora 10.00 (luni-duminică), de la ora 20.00 (luni-duminică) şi de la ora 23.30 (luni- duminică). În cele trei tronsoane, telespectatorii vor vedea cele mai importante momente ale zilei anterioare pentru tinerii înscrişi în Fabrica de staruri.

Gazda programului este actorul Marius Vizante, iar juriul format din Andrei Gheorghe, interpreta Natalia Gordienco şi Nicu Alifantis vor alege câştigătorul proiectului Fabrica de staruri.

Actorul Marius Vizante va deschide fabrica de şlefuit talente cu prezentarea celor 16 tineri selectaţi: Andreea, Andrei, Arpi, Maria, Dragoş, Maria-Lorena, Mihail, Doina vin din România, iar Alexandru, Alina, Cristina, Denis, Patricia, Vladimir, Irina şi Andrei din Republica Moldova. Cei mai talentaţi şi rezistenţi dintre ei vor ajunge la finalul celor trei luni de concurs, câştigând premiul de 50.000 de euro şi un contract muzical cu o importantă casă de discuri.

Fabrica de staruri, format bazat pe o licenţă Endemol, a înregistrat în Republica Moldova recorduri absolute în materie de audienţă în cele două sezoane difuzate până în prezent.

Pe întreaga perioadă a proiectului, primul reality-show de la românii de peste Prut a fost vizionat de aproximativ 80% din populaţia Moldovei. Finala a fost urmărită în direct de peste 1.400.000 de persoane.

Formatul Operation Triumph, varianta internaţională a show-ului Fabrica de staruri a fost produs până acum în 22 de ţări: Belgia, Chile, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Kenya, Mexic, Moldova, Philippines, Polonia, Portugalia, Serbia, Turcia, Ukraina, Spania, Rusia, Brazilia, SUA, Argentina, India, Africa de Sud.

Online, show-ul poate fi urmărit şi comentat în următoarele locuri:

Pe site-ul oficial românesc
Pe site-ul oficial moldovenesc
În pagina oficială de Facebook
Pe Twitter, folosind tag-ul #fabricadestaruri
Pe Youtube, în canalul dedicat

Foto: George Hari Popescu

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristian cristian
    nu este transmisa in format HD . Spectacolul este produs de prime tv (moldova). Nu sunt prosturi de tv moldovenesti care sa emita in format HD
  • Patrik Patrik
    Sa inteleg ca nu va fi transmis in paralel si pe TVRHD?

Trimite un comentariu

sus