Skip to main content

RCS a primit licenţe pentru cele opt posturi locale pe care vor să le lanseze

 

RCS&RDS a primit astăzi de la CNA licenţe pentru cele opt posturi locale pe care urmează să le lanseze într-un an de zile. Noile canale vor face parte din reţeaua Digi24.

Publicitate

"La adăpostul unei legi imperfecte, ei fac legea lor. Nu îmi place ce se întâmplă, o să fie monopol", a declarat Mihai Mălaimare, membru CNA.

Solicitarea de licenţă a primit şapte voturi pentru şi două împotrivă ( Mihai Mălaimare şi Constantin Duţu). Operatorul de cablu vrea să deschidă posturi locale în oraşele Braşov, Oradea, Cluj, Timişoara, Craiova, Iaşi,Constanţa şi Galaţi.

Care au fost discuţiile din şedinţă pe acest subiect?

Reprezentanţi RCS&RDS: Dacă există o interdicţie ca RCS să primească licenţă locală să ne spuneţi.

Gelu Trandafir: Nu există o interdicţie, dar este importat ca posturile locale să nu fie afecatate. E un produs editorial bun pe care îl urmăresc. Felul în care trataţi posturile locale ridică problema.

Reprezentant RCS&RDS: Cred că discutăm ca despre un drob de sare, noi nu avem încă licenţa. După ce vom avea licenţă veţi vedea cum vom proceda.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA: Impresia mea este că nu vă coordonaţi între departamentele dumneavoastră când veniţi să solicitaţi în loc să puneţi la punct toate problemele de retransmisie, le lăsaţi aşa în coadă de peşte.

Narcisa Iorga: Nu putem să discutăm doar cu o persoană despre calitatea de distribuitor a RCS&RDS. Ne-am întâlnit acum două săptămâni, nu e prea repede, de ce vreţi, dacă aveţi în proiect să emiteţi într-un an.

Reprezentanţi Digi24: Ne propunem ca într-un an de zile să fie toate funcţionale.

Narcisa Iorga: Ce vă reţine să lucraţi la perete, aşa că într-un an de zile să aveţi şi licenţă. Mi se pare mult prea repede, după ce aveţi o staţie care funcţionează, suntem de acord că este echilibrată. Aveţi echipe locale care vă transmit materiale pentru staţia centrală, de ce va grăbiţi? De ce vă grăbiţi când echipele din local lucrează pentru naţional?

Orbean: Dacă avem o astfel de resursă de ce să n-o facem?
Reprezentant RCS&RDS: Este greu ca un jurnalist să lucreze la perete în condiţiile în care nu se ştie dacă obţinem aceste licenţe.

Mihai Mălaimare: La adăpostul unei legi imperfecte, ei fac legea lor. Nu îmi place ce se întâmplă, o să fie monopol.

Christian Mititelu: Trebuie să ne adresăm Consiliului Concurenţei să vedem dacă este vreo problemă, că până la urmă poate fi o problemă de concurenţă neloială.

Cum va arăta programul staţiilor locale:

  • Program local va avea 3 jurnale de câte 15 minute dimineaţa, două jurnale la prânz şi seara un program de la ora 18, care va dura 45 de minute.
  • Vor mai fi difuzate două pastile informative, după fiecare jurnal, despre evenimentele din regiune. Posturile locale vor mai avea şi un talk-show local, unul sportiv (în zilele de luni) şi o emisiune de recrutare.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Multumesc pentru observatie, am corectat.
  • iRunaway iRunaway
    Citez din articolul dvs.: "Realitățile locale vor mai avea și un talk-show local, unul sportiv (în zilele de luni) și o emisiune de recrutare." Ce realitati locale?? Vorbim despre Digi 24, si e (cel putin) a doua oara cand acest articol apare scris asa.
  • Piticu67 Piticu67
    Oare de ce D-ul Mihai Malaimare ar trebui sa vedem si la urma SANCTIONAM
  • dubluve dubluve
    Sunt licente terestre... sau doar pe cablu?

Trimite un comentariu

sus