Skip to main content

ŞANTAJ EMOŢIONAL: Bolnavi de cancer, aduşi să apere ieşirea lui Mihai Gâdea

 

Moment halucinant astăzi, la CNA. O bolnavă de cancer a venit să susţină ieşirea lui Mihai Gâdea, care l-a făcut “nesimţit” şi “dobitoc” pe şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Publicitate

O jignire de pe un post TV, apărată cu lacrimile unei suferinde. Într-o laterală a sălii, avocata Antenelor o tot îndemna pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să meargă şi ea în faţa să vorbească consiliului. Să apere cu lacrimi o ieşire nervoasă a lui Gâdea, nepermisă de codul audiovizual sau de normele etice.

Cum a reacţionat CNA la şantajul emoţional?

Membrii CNA au văzut, au ascultat şi au decis: ieşirea lui Gâdea contravine legislaţiei audiovizuale. Amenda: 150.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Femeia bolnavă, în faţa Consiliului:

“Dacă aţi văzut emisiunea aceea aţi văzut că a fost foarte multă încărcătură emoţională. Toţi înjurăm, nu cred că nu aţi înjurat niciodată. Nu vreau să i ţin partea domnului Gâdea. Nu sunt prietenă cu dumnealui. Nu cunosc pe nimeni din Antene, dar încă o dată, consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească.

Nu se poate pentru o greşeală omenească. Dumneavoastă poate aveţi mai multe să le reproşaţi, dar ştiţi cum este, pentru un păduche nu arunci tot cojocul.”

Răsvan Popescu: “Respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege”

CNA nu a cedat în faţa şantajului emoţional. Chiar dacă avocata Antenelor a convins-o şi pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să completeze spectacolul. Un avocat îşi construia apărarea, cinic, pe spinarea unor oameni năpăstuiţi.

Alina Iliescu, director executiv al Federaţiei Bolnavilor de cancer:

“FABC îşi exprimă solidaritatea cu Antena 3 faţă de intenţia CNA de a penaliza acest post de televiziune, noi considerând că acesta a fost singurul post de televiziune care a prezentat opiniei publice problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer.”

Nu ne punem problema de a nu fi de acord în vreun fel cu demersul jurnalisti pe care şi noi îl considerăm legitim, îndreptăţit şi într-o cauză de evident interes public”, a replicat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu:

“Lucrurile prin care aţi trecut şi treceţi dvs. sunt efectiv îngrozitoare. Înţelegem într-o asemenea situaţie că pot să apară derapaje, dar respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege. În orice situaţie limbajul injurios contravine legislaţiei audiovizuale.”

Antena 3 a luat o amendă de 150.000 de lei. O decizie luată după câteva şedinţe furtunoase în care membrii CNA nu s-au înţeles ce să facă. Unul dintre ei, Dan Grigore, a demisionat azi. O ieşire nervoasă a unui moderator a fost apărată de "făptaşi" cu toate mijloacele posibile: s-au căutat cuvintele în DEX (pe motiv că nu-s injurioase), Jurnalul Naţional a publicat o primă pagină specială în apărarea lui Gâdea, emisiuni apocaliptice, de victimizare, pe Antena 3, prevesteau posibila închidere a canalului! Azi s-a jucat cea mai de jos armă. Nu erau scuzele mai folositoare?

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin Costin
    Alecu, nu ne pune nimeni pistolul la tampla nici ca sa ne drogam, dar drogurile sunt totusi interzise. Nu ni se da voie sa decidem noi daca vrem sau nu. Nu se interzice :)
  • Costin Costin
    Pai vezi? Aici e problema. Cand incepem sa credem ca "prin orice fel" e o justificare in sine. Nu, nu este.
  • poweraxxel poweraxxel
    Si Alba ca Zapada probabil ca s-a bucurat de marul primit cadou ... La fel este si in cazul A3 fata de bolnavii de cancer ...
  • C C
    @ ziaristiilu'peste

    Iubirea n-are reguli, ca de-aia-i zicem Politicii ca-i curv*.
    Fiecare isi castiga banii cum poate. La urma urmei, fiecare culege ce seamana, ce merita.
  • Alex.D Alex.D
    Eu nu spun ca ce a facut Gadea e bine sau rau insa intr-o tara INFECTA,drepturile bolnavilor trebuie aparate in orice fel.
    Cu toate astea ma mira ca cei de la Consiliul National al Atotputernicului folosesc logica,pentru ca numai pe cale logica reiese ca l-a facut Gadea pe ala dobitoc. Dar bine, ne bagam in alta discutie.
  • Alex.D Alex.D
    Frate sper ca esti platit altfel nu ar trebui sa circuli liber in societate zau.
  • C C
    Nu observa, e ocupat sa ma cenzureze pe mine :lol:
  • C C
    Numai un zgariat pe creier nu poate intelege cum se creeaza un telespectator-captiv si cat de falsa e ideea cu schimbatul programului, cand ceva nu iti place.
    Manipularea ia proportii alarmante si in cazul asta:
    CEI CARE GANDESC SUNT RUGATI SA NU NE MAI URMAREASCA, LASATI-NE SA ADUNAM O ARMATA DE MANEVRA FORMATA DIN INDIVIZI CARE SUNT FERICITI SA NE FIE SCLAVI-PAPAGALI SI SA RASPANDEASCA CE LE SPUNEM :d
  • Alecu Alecu
    Mariana, nu fi patimasa. Daca noi nu ne-am uita la antena 3 si daca publicitarii nu ar fi retarzi...nu ar mai exista nici felix, nici gadea. Mai degraba, eu as amanda cu toate aceste epitete pe cei care-i platesc. Adica, Coca Cola, Unilever, Procter...Nestle...in cor cu agentiile de publicitate.Daca este cineva insensibil si doar dupa interese si atat...nu televiziunile sunt de vina, ci cei care le dau bani.
  • Alecu Alecu
    Bravo frate !
    Esti un om rational.
    Corect, cine ne pune pistolul la tampla sa ne uitam la Gadea, b1, rtv sau..orice altceva care nu ne prieste stomacului.
    Deocamdata decizia mai este inca la noi...
    atunci cand ne vor lua si acest drept...am avea o scuza. Si poate nici atunci.
  • Alecu Alecu
    Corect. Obiectivele au fost atinse. Antena 3 si-a mai schimbat discursul, a castigat simpatia populatiei, iar cei bolnavi si-au primit medicamentele.
    Daca as suspecta pe cineva din grupul Intact de umanitarism...ce bine ar fi!
    Totul are un scop...si totul e un schimb. Ma bucur pentru cei bolnavi, mi-e mila de Mihai Gadea.
  • ziaristiilu'peste ziaristiilu'peste
    Majoritatea comenteaza pro si anti gadea/antena 3, dar nu prea ia nimeni in seama problema care a declanst aceste dezbateri.
    Si in acest fel s-a ajuns la o abordare foarte periculoasa.
    Astfel, se acrediteaza ideea ca daca subiectul este destul de sensibil, moderatorul are voie sa foloseasca orice cuvinte isi doreste, ca doar scopul scuza mijloacele. astazi il faci p unul dobitoc, maine il bagi pe altul in p...a masii si in curand o sa cerem sa-i spanzure la televizor, ca doar este pentru o cauza "nobila".
    Putem pierde luni de zile discutand daca are sau nu dreptate, daca antenele sunt sau nu obiective. Orice orientare politica ar avea un post de televiziune (desi mai toti zic ca sunt independenti), realizatorii/moderatorii/redactorii nu au dreptul sa jiugneasca invitatii doar pentru ca nu le convin raspunsurile sau pentru ca au alte pareri decat ei. Iar aici Antena 3 se dovedeste campioana.
    Ca atare, din punctul meu de vedere, amenda este pe deplin justificata si daca ar avea un pic de respect pentru meseria pe care se spune ca o practica, ar trebui sa o accepte ca atare si sa mearga inainte, cu mai mult atentie acordata modului cum isi fac meseria.
  • Ibrail Ibrail
    Creer nu aveti voi cei care va uitati toata ziua la Canalizarea 3! Ai avut cat de cat curiozitatea sa asculti si alte opinii ale celor implicati in acest caz si sa afli ca lucrurile nu stau asa, cum nemerniucul de gadea{pupin curistul turnatorului felix} le prezinta pe post? Dar voi, antenistii,aveti ochelari de cal si vedeti ingust , credeti TOT ce va debiteaza raspopitul pe sticla. Parca va drogat ,ingustilor la minte ce sunteti!
  • da da
    1. In sprijinul pacientilor, din pacate nu. Dar poate ii va face pe oamenii de televiziune sa se gandeasca de doua ori inainte de a transforma studioul TV intr-o cocina infecta.

    2. Da, faptul ca oamenii bolnavi sunt lasati sa moara in spitale este un fapt foarte grav, dar nu are legatura cu subiectul in discutie. Abordarea acestei probleme la TV nu justifica mitocania si injuriile in niciun fel.

    3. Iertarea lui Dumnezeu nu imi este necesara, si iar, nu are legatura cu subiectul in discutie.
  • Keo Keo
    Petrisor, nu observi limbajul de mai sus?

Trimite un comentariu

sus