Skip to main content

Dan Andronic, peste 90% din EVZ. Boby Păunescu, doar câteva procente

 

Tranzacţia Evenimentul zilei - Dan Andronic a fost oficializată astăzi şi la Registrul Comerţului, a anunţat Robert Turcescu în urmă cu câteva minute, în emisiunea Sub semnul întrebării, de pe B1 TV.

Publicitate

Dan Andronic este acţionarul majoritar, iar fostul acţionar principal al ziarului, Bobby Păunescu, a rămas cu un pachet mic, sub 10%, a mai spus Turcescu.

Evenimentul zilei a fost preluat de Dan Andronic în toamna anului trecut, după cum Paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

Ce spunea Dan Andronic în primul interviu ca acţionar al EVZ, acordat Paginademedia.ro în noiembrie:

Petrişor Obae: De ce ai intrat ca acţionar la Evenimentul zilei?
Dan Andronic: Pentru mine cred că este o oportunitate din punct de vedere economic. Oricum, dacă nu ar fi fost criza, n-aş fi ajuns în această calitate. Cum am mai spus, am făcut un ocol de 19 ani. Am pornit în iunie 1992 cu Evenimentul zilei ca reporter, am ajuns în 2011 tot acolo.

Este un fel de a spune că preţul a fost mic?
A fost un preţ pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariţia oportunităţii.

Cum vei finanţa ziarul?
Ceea ce îmi doresc este ca ziarul să se finanţeze din piaţă, iar lucrurile arată foarte bine din punct de vedere economic. Nu am o îngrijorare din acest punct de vedere. Îmi doresc ca produsele media să crească din punct de vedere al calităţii (Evenimentul zilei şi Capital n.red).

(P) Vrei să explorezi pieţe noi şi mai riscante, dar cu un potenţial de creştere mai mare?

EVZ Va rămâne acelaşi ziar cu o orientare clară de dreapta

Cât a contat factorul politic?
Nu a contat deloc. Şi nu se va schimba nimic la Evenimentul zilei din punct de vedere editorial. Va rămâne acelaşi ziar cu o orientare clară de dreapta.

În ultimele luni, a fost evidentă orientarea politică (puternic împotriva alianţei PSD-PNL). Multe materiale de deschidere cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, cu tensiunile din alianţă. Ce legătură are cu faptul că ai fost consultant editorial?
Eu sunt consultant, spun ce cred că ar fi bine şi ce nu, dar nu e obligatoriu să se facă aşa cum spun eu. Din punct de vedere editorial, ziarul trebuie să dea lucruri interesante pentru cititori.

Eu nu cred în orientări politice. Cred că ziarul a devenit mai interesant pentru cititori, iar EVZ va face şi de acum înainte lucruri interesante pentru cititori.

Cât a contat faptul că la anul sunt alegeri?
Deloc. Mai ales că în România imediat cum se termină o campanie electorală începe alta… Cum spuneam, condiţiile economice au creat oportunitatea.

De unde ai avut banii pentru EVZ?
Am avut afaceri până acum.

Consultanţă politică?
Nu numai consultanţă.

Pentru cine oferi consultanţă acum?
De un an şi jumătatea nu mai ofer consultanţă pentru nimeni.

Foto: Gândul

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jean jean
    ECUATIE CU DOUA NECUNOSCUTE SI AL NU STIU CATELEA FRONTMAN
    90% ANDRONIC = X % NIRO + Y % UDREA

    asteptam rezolvarea...

Trimite un comentariu

sus