Skip to main content

Dan Andronic, peste 90% din EVZ. Boby Păunescu, doar câteva procente

 

Tranzacția Evenimentul zilei - Dan Andronic a fost oficializată astăzi și la Registrul Comerțului, a anunțat Robert Turcescu în urmă cu câteva minute, în emisiunea Sub semnul întrebării, de pe B1 TV.

Publicitate

Dan Andronic este acționarul majoritar, iar fostul acționar principal al ziarului, Bobby Păunescu, a rămas cu un pachet mic, sub 10%, a mai spus Turcescu.

Evenimentul zilei a fost preluat de Dan Andronic în toamna anului trecut, după cum Paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI.

Ce spunea Dan Andronic în primul interviu ca acționar al EVZ, acordat Paginademedia.ro în noiembrie:

Petrișor Obae: De ce ai intrat ca acționar la Evenimentul zilei?
Dan Andronic: Pentru mine cred că este o oportunitate din punct de vedere economic. Oricum, dacă nu ar fi fost criza, n-aș fi ajuns în această calitate. Cum am mai spus, am făcut un ocol de 19 ani. Am pornit în iunie 1992 cu Evenimentul zilei ca reporter, am ajuns în 2011 tot acolo.

Este un fel de a spune că prețul a fost mic?
A fost un preț pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariția oportunității.

Cum vei finanța ziarul?
Ceea ce îmi doresc este ca ziarul să se finanțeze din piață, iar lucrurile arată foarte bine din punct de vedere economic. Nu am o îngrijorare din acest punct de vedere. Îmi doresc ca produsele media să crească din punct de vedere al calității (Evenimentul zilei și Capital n.red).

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

 

EVZ Va rămâne același ziar cu o orientare clară de dreapta

Cât a contat factorul politic?
Nu a contat deloc. Și nu se va schimba nimic la Evenimentul zilei din punct de vedere editorial. Va rămâne același ziar cu o orientare clară de dreapta.

În ultimele luni, a fost evidentă orientarea politică (puternic împotriva alianței PSD-PNL). Multe materiale de deschidere cu Crin Antonescu și Victor Ponta, cu tensiunile din alianță. Ce legătură are cu faptul că ai fost consultant editorial?
Eu sunt consultant, spun ce cred că ar fi bine și ce nu, dar nu e obligatoriu să se facă așa cum spun eu. Din punct de vedere editorial, ziarul trebuie să dea lucruri interesante pentru cititori.

Eu nu cred în orientări politice. Cred că ziarul a devenit mai interesant pentru cititori, iar EVZ va face și de acum înainte lucruri interesante pentru cititori.

 

Cât a contat faptul că la anul sunt alegeri?
Deloc. Mai ales că în România imediat cum se termină o campanie electorală începe alta… Cum spuneam, condițiile economice au creat oportunitatea.

De unde ai avut banii pentru EVZ?
Am avut afaceri până acum.

Consultanță politică?
Nu numai consultanță.

Pentru cine oferi consultanță acum?
De un an și jumătatea nu mai ofer consultanță pentru nimeni.

Foto: Gândul

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • ECUATIE CU DOUA NECUNOSCUTE SI AL NU STIU CATELEA FRONTMAN
    90% ANDRONIC = X % NIRO + Y % UDREA

    asteptam rezolvarea...

Trimite un comentariu