Skip to main content

Dan Diaconescu, autointitulat Ion Creangă varianta 2012

 

Dan Diaconescu şi-a descoperit, de Paşte, vocaţia de povestitor. Revelaţia l-a făcut pe mogulul Televiziunii Poporului să se compare cu ...Ion Creangă. Ba, mai mult, să se autointituleze "DD, Ion Creangă varianta 2012".

Publicitate

Într-un interviu luat de colegii de la OTV (aproape un monolog, deoarece intervievatorii aproape că nu existau), Dan Diaconescu şi-a povestit cariera. Varianta lui de poveste.

Ce am aflat (conform versiunii Dan Diaconescu):


  • Dan Diaconescu a fost cel care i-a făcut rost lui Dan Voiculescu de sediul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.
  • Cum "l-a făcut" pe Dan Voiculescu de 5.000 de mărci: a cumpărat din Germania o tipografie de 75.000 de mărci. Avea buget 90.000, dar i-a returnat lui Voiculescu 10.000 de mărci. "Ca tot românul, care îşi opreşte şi el ceva. Puteam să îmi opresc şi mai mult."
  • Cum i-a făcut cunoştinţă lui Dan Voiculescu cu Marius Tucă: "Dvs. sunteţi cel care i-a furat banii lui Ceauşescu!" i-ar fi spus Tucă lui Voiculescu, la prima întâlnire.
  • Dan Diaconescu a fost cel cu ideea unui post TV pentru Voiculescu. El ar fi propus "Observator", dar, în paralel, Voiculescu ar fi pornit proiectul Antena 1 cu Florin Brătescu.
  • În varianta lui, făcea 300.000 de dolari pe lună la Tele 7 abc din publicitate! Plătea, spune el, 20.000 de dolari pe lună taxă postului, în schimb avea în administrarea publicitatea emisiunii. Clienţii erau copleşiţi de succesul reclamelor şi îi cereau să scoată reclama după câteva zile :-) "Vă daţi seama, făceam atâţia bani cu o emisiune de o jumătate de oră, ce aş putea face dacă aş avea o ţară!"
  • El a fost cel care a dat numele Radio Romantic. Iniţial, Marius Tucă ar fi propus ca postul să se numească "Pupăza din tei". "Nu mă puteam duce la Voiculescu cu numele Pupăza din Tei. I-am zis Radio Romantic. Bun, bun, a zis Voiculescu".
  • În poveştile spuse de el, cei care vorbeau cu Diaconescu îl descriau ca pe "un geniu", "cel mai mare ziarist în viaţă" etc.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ps ps
    da, i-l pot da lui Petrisor, sub forma de DVD (fizic)
    sunt vreo 6 ore.
    nu ma pricep la computere, nu stiu ce inseamna stream, cum se face mp3, etc.
  • Muttley Muttley
    @paul cristian stefanescu:
    As fi interesat sa (re)vad in intregime acea emisiune. Poti sa trimiti filmul de pe acel dvd sau macar un mp3 cu stream-ul audio?
  • paul S paul S
    Sa vezi ce incalecai tu pe capra si ce te mai altoia cu Sf. Neculai, daca scriai "inocentza" cu "tz".

    Dar dupa cat esti de nervoasa, precis ai citit Povestea Povestilor fara sa ai vreun vecin zdravan si in putere prin preajma!
    Ori macar vreun facalet de mestecat in mamaliga...
  • humulesteanca humulesteanca
    Sunt din Humulesti ,mester popular ,creatoare in lut a personajelor din lumea lui Ion Creanga,stau la 2 case de casa memoriala a povestitorului si sunt revoltata ca se foloseste acest individ de numele celui care la scos in lume pe Ivan Turbinca sau Danila Prepeleac! Ce stie el,dan diaconescu despre viata lui Ion Creanga,despre povestile lui,cand a citit ultima data o poveste sau o povestire scrisa de Ion Creanga? Stie cine este mos Ion Roata si ce a facut mos Nichifor Cotcariul? Habar n-are,sunt sigura. Ce legatura are Voiculescu cu inocentza povestilor marelui povestitor? Multe intrebari,nici un raspuns.
  • popa popa
    sunteti plini de voi, dar aveti rate pe 100 de ani si nici trei lei in buzunar, scrieti doar la comanda pentru o friptura la hilton. sa fim seriosi, dan diaconescu e bun indiferent cat rahat ati manca voi, a stiut sa faca presa, a fost genial in unele momente, mai mult, a stiut si cum sa monetizeze aberatiile debitate. asa ca ciocul mic si mai invatati cate ceva, ca aveti de la cine....
  • Irissa Irissa
    lui DD incepe sa-i dea nebunia tarcoale.:-) Pt, Paul Cristian Stanescu, un Rolls-Royce nu te face mai intelgent ca media, astia ca mine care traiesc din salariu,,,,Rolls-ul l-a facut din oportunism, cand nu era criza. Acum il va vinde sa isi mai acopere din pierderi cand sponsorii il vor da in judecata ca au contrat de publicitate cu OTV pana la finalul anului...si te rog nu uita de Lazarus- alt "jurnalst" care acum 2 ani a avut peste 1.000.0000 euro si masini de curse cun zicea el si acum nu mai are bani sa-si plateasca satelitul.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Petrisor, asta este lectia care le lipseste jurnalistilor cu facultate de jurnalism, setati sa fie sclavi angajati.

    Am urmarit emisiunile toata noaptea cu urechile ciulite si cu creionul in mana si cu agenda, ca sunt extrem de multe lucruri de invatat de acolo, foarte multe lectii care ti-ar fi utile si tie.

    Am inregistrat totul pe un DVD si ma mai uit din cand in cand.
    Nu ai fost atent, Radio Romantic a fost tot ideea lui Fly, nu a lui DD.
    Si nu s-a intitulat doar Ion Creanga, ci si Sheherezada.
    Petrisor, dragul meu Petrisor, esti ca si copilul meu, dragi internauti, sunteti ca si copiii mei, cum sa radeti voi de Danut?
    De ce el are Rolls-Royce si voi nu?
    Poate ca este mai destept ca voi, nu?
    Si, implicit, voi mai prosti decat el, nu?
    Logic.
  • luhyj luhyj
    e plin la spitalul 9 de ioni crengi si de napoleoni... bine ca nu e nebun din ala periculos sa sara la tine si sa te muste de git... atit timp cit face scandal la el acolo pe otv, n-are decit... auzi, cel mai mare ziarist in viata :))) si lui ceausescu ii spuneau geniul carpatilor si cel dintii agricultor/miner/otelar/mmacaragiu/strungar al tarii si asta nu i-a impiedicat sa il impuste...
  • sil sil
    ce audienta aavut?? de curiozitate

Trimite un comentariu

sus