Skip to main content

Evenimentul zilei, schimbare din 9 aprilie: "se reinventează cub semnul apropierii de conceptul din anii 1992-1997"

 

Ziarul Evenimentul Zilei va trece la începutul lunii aprilie printr-o serie de schimbări de grafică care au rolul de a-l întineri, la 20 de ani de la lansare.

Publicitate

Va fi o schimbare de artă grafică, un facelift de care era nevoie”, a declarat Dan Andronic, acţionar al EVZ, pentru paginademedia.ro.

Contactat de paginademedia.ro, Dan Andronic a explicat care sunt principalele schimbări prin care va trece ziarul fondat de Ion Cristoiu.

Mai multe detalii, în continuare:

(P) Vrei să explorezi pieţe noi şi mai riscante, dar cu un potenţial de creştere mai mare?

Dan Andronic, pentru Paginademedia.ro:

  • "Bulina, principalul simbol al ziarului Evenimentul zilei va fi păstrată, alături de menţiunea Ion Cristoiu – fondator."
  • "Grafica va arăta diferit, va fi modern. Un ziar are nevoie să se adapteze la tendinţele noi. În momentul de faţă, proiectul este finalizat în proporţie de 97%, acum suntem în faza de acord."
  • "Grafica este realizată de Marian Toader, project manager şi Robert Grigore, art- director. Marian Toader este cel care a schimbat faţa Evenimentului zilei acum patru ani. În noua formulă, ziarul va furniza cât mai multe lucruri de citit. Formatul tabloid se păstrează."
  • Vor fi schimbări 100%, ediţia de weekend va fi mai consistentă, va avea 40 de pagini. Toată această schimbare reprezintă o întinerire a Evenimentului zilie, o modernizare, anul acesta ziarul împlinind 20 de ani.
  • Când am preluat Evenimentul zilei printre schimbările pe care mi le-am propus să le fac a fost să-l menţionez pe Cristoiu ca fondator, reintroducerea bulinei şi o schimbare majoră de grafică.
  • Ziarul va avea rubrici noi. Va fi mult mai axat pe anchetă, reportaje, pe ceea ce l-a făcut celebru. Evenimentul zilei trebuie să fie furniozor de conţinut, ceea ce este o schimbare cu cheltuieli minime. Fără subiecte proprii, un ziar nu se mai poate lupta cu cele opt televiziuni de ştiri.

Ion Cristoiu: "EVZ se reinventează sub semnul apropierii de conceptul din anii 1992-1997"

Astăzi, într-o jumătate de pagină din Evenimentul zilei, într-o machetă grafică, Ion Cristoiu spune că EVZ "se reinventează sub semnul apropierii de conceptul din anii 1992-1997, anii săi de glorie".

Ion Cristoiu, în EVZ:

"În 2012, la împlinirea a două decenii de existenţă, Evenimentul zilei se reinventează sub semnul apropierii de conceptul din anii 1992-1997, anii săi de glorie: Nimic din ceea ce este omenesc nu trebuie să fie străin unui ziar!

Noua înfăţişare, mai sobră, ba chiar şi mai elegantă decât cea de până acum, e menită să pună în evidenţă un conţinut divers, atrăgător, bazat pe interesant cu gradul său superlativ, senzaţionalul."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popa popa
    degeaba, s-au decredibilizat definitiv prin sustinerea slugarnica a actualei puteri. din pacate in presa scrisa nu ai ce sa citesti, toate ziarele sunt partizane, jurnalul e cu usl, romania libera, adevarul si evz sunt pe fata cu pdl...
  • isai isai
    am inteles ca schimbati fata ziarului, este foarte ok...se impunea acest lucru, dar am si eu o intrebare ca si cititor fidel al ziarului evz: faceti ceva sa apara ziarul si in Moldova odata cu celelalte.evz-ul apare foarte tarziu, dupa 10_10.30 ceea ce este foarte mult.
    asta este o chestiune pe care trebuie sa o rezolvati cumva, pierdeti cititori si nu este ok.
  • C C
    Si o intoarcere in timp poate fi face lift, de ce nu? De data asta gaina va naste pui morti...si asta poate fi noutatea senzationala!
  • dinu dinu
    sper ca va arata ok, ca acu e cam nashpa. inghesuit si greu de citit, cu articole cat o zi de post din care nu intelegi nimic
  • Aura Aura
    Dan Andronic a pierdut contactul cu presa de multi ani, iar Marian Toader e doar un designer de mult rasuflat, care are avantajul ca stie multi prieteni prin presa.
    EvZ e in moarte clinica, la fel ca mai toata presa.
  • gogaie gogaie
    LOL
  • cititor cititor
    Sa fie semnalul inceperii campaniei electorale - cu eventual toate mizeriile pe care aceasta le-a presupus si le presupune, din pacate ?!
  • aidan aidan
    pe cuvant de onoare daca ma intereseaza la un ziar ce fata are!ca doar nu-l privesc in ansamblu ci il citesc pe randuri!ma intereseaza sa fie usor accesibil, tehnic vorbind ca-I PE NET, SI INTERESANT IN ARTICOLE.de facelift e nevoie in presa?aiurea!si ce lifting e ala care se intoarce-n timp?cu dl. cristoiu nu mai salta bietul ziar nici cu slujbe si nici cu gaini care nasc pui vii.si e pacat pentru ca nu tot ziarul este pro putere, au articole sociale de bun simt pe care in alte ziare nu le-am intalnit.e pacat si pentru ca evenimentul zilei a fost o aparitie formidabila la un moment dat.ma doare cand caii e curse ajung martoage...
  • Dragos Dragos
    Nu mai mult decat o faci tu pe "obrajorii" lui Felix...si serios, termina cu spam-ul...nu te ia nimeni in seama!
  • daniel daniel
    Schimbarile sunt mult mai mari. E foarte posibil ca Ringier-ul sa treaca la Hiparion. Deci se vor rupe de tot si ei, ca Adevarul si Publimedia. Ringier a cumparat degeaba publicatiile Edipresse daca se rastoarna cu totul in barca Hiparion.
  • Traian Traian
    Da, vor pupa in fund la Basexu mai cu talent :)

Trimite un comentariu

sus