Skip to main content

Unde au mers premiile Pulitzer 2012. Huffington Post, la prima distincţie

 

Site-ul Huffington Post a câştigat luni primul său premiu Pulitzer. Premiul a fost acordat pentru seria de reportaje Beyond the Battlefield, ce trag un semnal de alarmă asupra problemelor psihologice şi emoţionale pe care le întâmpină soldaţii americani răniţi în Afganistan şi în Irak.

Publicitate

Boston Globe, NewYork Times şi Chicago Tribune se numără printre publicaţiile care au primit Pulitzer.

Lista câştigătorilor Pulitzer 2012, în continuare:

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?


  • Breakingnews - Tuscaloosa News pentru informaţiile în timp real despre tornada care a lovit regiunea. Publicaţia a fost premiată pentru felul în care a comunicat catastrofa atât prin intermediul social media, cât şi prin metodele tradiţionale.
  • Jurnalism de investigaţie -  Associated Press pentru articolele despre poliţia din NewYork şi departamentul lor clandestin ce spiona comunităţile musulmane. Articolele au dus la lansarea unei investigaţii federale. The Seattle Times pentru ancheta despre cum o organizaţie guvernamentală din Washington ce trecea pacienţii de la tradiţionalele medicamente împotriva durerilor la metahadonă, un medicament mai ieftin, dar mai periculos.
  •  Jurnalism explicativ - New York Times pentru seria de articole ce explică felul în care cei mai bogaţi cetăţeni americani, dar şi corporaţiile exploatează lacunele legii pentru a evita plata taxelor.
  • Presă locală - The Patriot-News Staff, Harrisburg, Pennsylvania, pentru felul în care a acoperit scandalul sexual în care a fost implicat un fost antrenor de fotbal.
  • Presa naţională - Huffington Post pentru articolele despre felul în care soldaţii americani răniţi grav în Iraq şi Afganistan au fost afectaţi psihic şi emoţional.
  • Jurnalism extern - The New York Times pentru reportajele emoţionante despre foametea şi conflictul din Africa de Est.
  • Feature - The Stranger (un săptămânal din Seattle) pentru felul în care a fost construită povestea unei femei care a supravieţuit unui atac brutal în care partenerul ei şi-a pierdut viaţa.
  • Comentariu - Mary Schmich  de la Chicago Tribune pentru comentariile sale realiste care au surprins aspecte ale faimosului oraş.
  • Critică - Wesley Morris de la The Boston Globe pentru critica de film considerată “isteaţă şi inventivă”.
  • Caricatură - Matt Wuerker de la Politico pentru caricaturile sale amuzante.
  • Fotografie breakingnews - Agence France-Presse pentru imaginile dramatice cu o tânără surprinsă plângând după atacul cu bombă din Kabul.
  • Fotografie feature - The Denver Post pentru seria de imagini ale unui fost soldat american venit din Iraq care se luptă cu sindromul de stres posttraumatic.

 Premiile Pulitzer sunt acordate anual din 1917. Juriul a lăsat fără câştigători secţiunile ficţiune şi editorial.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Madalina Barbu Madalina Barbu
    Citind acest articol realizezi ce inseamna cu adevarat demersul jurnalistic si puterea presei de "a deschide ochii". In plus, faptul ca o publicatie de stiri 100% online castiga un premiu Pulitzer reprezinta un mare pas in fata pentru publishing si demonstreaza ca presa online poate livra calitate si profesionalism la acelasi nivel cu jucatorii consacrati de zeci de ani. Felicitari pentru initiativa de a posta temele articolelor castigatoare!

Trimite un comentariu

sus