Skip to main content

De ce a cumpărat Warren Buffett 63 de ziare locale

 

Publicitate

Warren Buffett, faimosul investitor, a cumpărat săptămâna trecută 63 de ziare locale din Statele Unite cu 142 de milioane de dolari, scrie The Guardian pe blogul oficial al cotidianului.

Această achiziţie, făcută de grupul Berkshire Hathaway - deţinut de Buffett, a fost numită ca fiind o acţiune contraituitiva în privinţa viitorului presei tipărite.

Dar unul dintre cei mai buni analişti media, Jack Shafe, nu este de acord cu acest lucru. Uitaţi de orice noţiune romantică, scrie acesta. Buffett "cumpără atunci când el vede valoare acolo unde alţii nu intuiesc".

Shafer ne aminteşte că mai devreme de 2009, Buffett a avut gura aurită când a spus că "ziarele vor avea pierderi în continuu de acum înainte".

Până acum el a cumpărat Omaha World-Herald cu 200 de milioane de dolari în noiembrie. Şi în această luna el le-a spus investitotirlor că el crede că există un viitor pentru grupurile de presă, adăugând: "Eu cred că economia va fi ok".

Shafer nu este uimit în totalitate schimbarea de poziţie a lui Buffett.

Aceste mici cotidiane şi săptămânale vor continua să lucreze în sistem de franciză pentru că ele acoperă evenimentele locale, despre care nu scriu alte ziare. În plus, acestea fac bani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • touretul touretul
    Pentru Warren Buffet nu se mai pune problema profitabilității afacerii. El achiziționează mijloace de informare în masă care sunt și vor rămâne pârghii de manipulare a informației. Orice sistem corporatist își arondează trusturi mediatice care să le promoveze interesele. Presa minte pretutindeni, nu doar în România.

Trimite un comentariu

sus