Skip to main content

Libertatea restructurează aproximativ 20 de ziarişti. Mihnea Vasiliu: Ţine de eficientizare

 

Publicitate

Cotidianul Libertatea rămâne fără aproximativ 20 de oameni, în urma unei restructurări. De ce: "Eficientizăm operaţia. Operam cu prea mulţi oameni, în condiţiile unui număr mai redus de pagini ca în trecut", explică pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, director general Ringier România.

Mihnea Vasiliu, pentru Paginademedia.ro:

"A existat un target de reducere a costurilor. A fost la atitudinea redactorilor-şefi să opereze această reducere."

"Nu are nicio legătură cu eventuale pierderi financiare. Noi suntem pe profit, dar vrem să creştem marginea şi să operăm cu un număr mult mai eficient de oameni pe pagină."

Vor fi restructurări pe tot grupul Ringier?

Mihnea Vasiliu, pentru Paginademedia.ro: "Nici vorbă. Insist să spun că nu este o problemă de pierdere, ci de eficientizare. Dintre publicaţiile Ringier, Libertatea este cea mai profitabilă, ca margine de profit.

Dorim să lucrăm mai eficient. Am văzut ce este în piaţă, cu câţi oameni se lucrează pe pagină la alte publicaţii şi am făcut aceste ajustări".

Cei restructuraţi de la tabloidul Libertatea sunt din zona editorială.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insider Insider
    Pt a gandi o "eficientizare" nu trebuie sa fii mare manager cu Touareg si 11.800 euro/luna (asta e leafa lui M Vasiliu), o poate face si un copil de gimnaziu care si-a insusit regula de trei simpla. Esti cu adevarat mare sef daca aduci bani in firma, daca gasesti solutii de crestere a vanzarilor, daca mai cureti nitel ziarul de atatea femei blazate si lipsite de idei.
  • querrida querrida
    Amice, esti printre restructurati se pare. Numai aia de la print pot sa urasca atat de mult online-ul incat sa puna astfel de intrebari idioate ("de ce nu a dat lembrau afara de la online"). N-are nicio treaba varza cu corcodusele. Si in plus prietena ar fi ramas tot acolo. Sau mintea ta de capra crede ca Vasilica are partyprix-uri cu online-ul? Uiti ca a dat atatia oameni afara de acolo ca sa ii aduca pe ai lui si pe ai vostri de la print? Berbecule...
  • escobar escobar
    Buna intrebare! Niciuna dintre pilele pe care si le-a adus si impus la ziar/site probabil ca nu sunt afectate. Altfel nu ar mai fi prietenie, nu?
  • ala ala
    Amice, pune mana si invata unde sa pui virgule, iar apoi da-ti cu parerea !
    "Redactorule " !
  • Razvan Corlatzeanu Razvan Corlatzeanu
    Eficientizare prin demiteri pentru ca alte publicati lucreaza cu mai putini oameni pe pagina?! BAI Mihnea ne iei de prosti?! Si cine-s aia? Click, Adevarul sau Romania Libera?!?! Buuuun exemplu bai managere! Uite cat de bine le merge si catre ce viitor glorios se indreapta!!! De ce era acum o luna Imre la tine in birou sa-ti povesteasca cat bine le merge angajatilor lui?! Pentru cei care nu stiti... Ringier chiar e pe plus. Si-au luat managerii numai masini de lux VW Passat, VW Touareg sau Volvo XC90 Cum se pot recupera banii?! De ce au dat afara oameni doar de pe print? Prietena lui Lembrau nu s-a indurat sa dea afara de la online unde nu se face decat copy/paste sau recenzii grele de tot de pe filmulete de pe You tube. MAREA EFICIENTIZARE PUTE! Manageii au salarii enorme, intre 4.000 sau 6.000 de lei, iar cei din linia intai iau intre 1.200 si 2.200 Asta cel putin era acum un an, acum e mai rau cred. Angajatii ar trebui sa se uite in capatul bulevardului la Adevarul Holding ca sa stie ce-i asteapta
  • Florin Florin
    Baaai ALA... pai tu si cu alalalt de va dati mari guru in presa nu faceti diferenta intre online si print bai terminatilor! :-)) alea sunt titluri de online. adica alta redactie cu alt redactor sef cu alte subiecte fata de print. urmariti de curiozitate materialele principale la zi, din paginile 2-3 si vorbim pe urma de Caragiale...
  • dorule dorule
    au fost afectate de eficientizare si rudele lui mihnea vasiliu?
    sau macar salariile? poate sunt naiv daca imi pun intrebarea asta. astept raspuns.
  • Alejandra Alejandra
    Penibil acest domn! mai ieri discutam cu o colega angajata acolo care spunea ca Libertatea merge foarte prost, cel putin la capitolul vanzari! si ca li s-a comunicat sa faca ceva, caci altfel isi pierd job-ul....m-am saturat de texte din astea, cu eficientizarea...si in plus argumetele dansului sunt penibile!
  • andrei andrei
    Uite un subiect de "calitate" : Oana Zavoranu cu sfarcurile la vedere intr-o eminisiune tv". PENIBIL !!!
  • ala ala
    "Amice, esti idiot !", spune Caragiale, replica ce ti se potriveste si tie , stimabile !
    Hai sa-ti dau un exemplu de titlu de azi, din marele ziar "social" pe care tu il lauzi: "Sharon Stone, aproape de orgasm pe plajă! Ce i-a făcut iubitul mult mai tânăr în văzul lumii | FOTO INCENDIAR"
    Penibilule !
  • Mihnea al Batran Mihnea al Batran
    Mihnea Vasiliu este un incompetent. A venit la Libertatea cu o Skoda. Acum, conduce ultimul tip de Tuareg. Ca sa vezi cat de prost e, si-a ales culoarea maro! Mama, ce tantalau cu pretentii de mare (si maro) manager...
  • florin florin
    daca cifrele indica faptul ca aceasta masura era necesara nu vad care-i problema... ala care a scris primul comentariu e plecat de acasa rau de tot... Libertatea nu a mai dat fete dezbracate de apoape un an!!! Mai mult a intrat pe subiecte sociale de calitate si cam da rusine unro ziare cu pretentii, asa ca uitati-va mai bine inainte sa deschideti gura. E singurul ziar de pe piata care a ramas impartial datorita conducerii straine!
  • Andy Andy
    Salut . Stie cineva cine vine in locul lui Saros pe distributie ?
  • gogu gogu
    Nu cred ca Mihnea este un idiot. Sunt sigur. este cunoscut ca si groparul multor publicatii. A reusit el sa bage si trustul realitatea catavencu in groapa. pe esafod, ringier .
  • bahmuteanca bahmuteanca
    "Am văzut ce este în piață, cu câți oameni se lucrează pe pagină la alte publicații și am făcut aceste ajustări", zice Vasiliu...pai poate te-ai uitat la cei mai slabi, mai falimentari...

Trimite un comentariu

sus