Skip to main content

Persoanele care au mai mulţi prieteni pe Facebook au şi mai multă materie cenuşie

 

Utilizarea reţelelor sociale poate afecta structura creierului. Există o posibilă legătură între numărul de prieteni pe care o persoană îi are în cadrul reţelelor sociale şi mărimea anumitor părţi ale creierului, potrivit unui studiu realizat de MediHelp International, în parteneriat cu BUPA, pe  tema impactului pe care îl are folosirea reţelelor sociale asupra structurii creierului uman.

Publicitate

În urma acestei cercetări, s-a aflat că persoanele care au mai mulţi prieteni pe Facebook au mai multă materie cenuşie în trei dintre regiunile creierului, responsabile pentru memorie, echilibru şi simţul vizual.

Cum a fost realizat studiul?

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au realizat patru experimente. Mai întâi, au studiat 125 de oameni, pentru a afla dacă există o legătură între numărul de prieteni pe care îl au pe Facebook şi schimbările din creierul lor.

În al doilea rând, ei au căutat să reproducă aceste rezultate pentru un subgrup de 40 de persoane. Apoi, a fost studiată conexiunea între prietenii de pe Facebook şi cei din viaţa reală a 80 de persoane.

La final, legătura între prietenii din viaţa reală şi schimbările petrecute la nivel cerebral a fost cercetată la 65 de oameni. Factori precum stilul de viaţă, vârsta, starea generală de sănătate, precum şi alţi factori care puteau influenţa rezultatele finale nu au fost luaţi în considerare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    Asta e un articol scris la vrajeala cumva? :)) ca la cum ai descris studiul, e clar inventat tot :)). N-are nicio coerenta
  • Ioana B Ioana B
    Chiar mă gândeam care e cel mai prost studiu făcut vreodată de "cercetători" d-ăştia incompetenţi. Ăsta e. În primul rând, nimeni nu cred că are 5000 de prieteni, nici măcar cunoştinţe, chiar de ar fi vedete. În al doilea rând am nişte dovezi elocvente ale faptului că cei cu foarte mulţi prieteni sunt tot atât de proşti şi invers.
  • aidan aidan
    aiurea! cine citeste si se cultiva are sansa sa aiba mai mult creier sau mai corect un creier folosit! pe FB te dai mare, minti de rupi, pui poze folosesti fotosopul si...cam atat!ai multi prieteni? inseamna ca n-ai niciunul! ce le mai da prin cap sa-i faca pe oameni sa intre pe facebook! auzi la ei mai multa materie cenusie!ha,ha,ha!spalare de creier! nu inmultire de creier!
  • Dan Dan
    Un studiu pe 125 de oameni? De ce nu unul pe 5 oameni?

Trimite un comentariu

sus