Skip to main content

TVR taie colaboratorii angajaţi şi în altă parte. Afectaţi: Ioana Lupea, Andreea Pora, Mircea Marian, Turturică.

 

Televiziunea Română a tăiat remuneraţia pentru toţi colaboratorii TVR care sunt angajaţi ai altor instituţii de presă, printre aceştia numărându-se Ioana Lupea, Mircea Marian, Andreea Pora, Cristian Pătrăşconiu, Cristian Turturică şi Cătălin Prisăcariu.

Publicitate

Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, vineri, într-o şedinţă extraordinară în care a fost discutată situaţia Televiziunii Române, ale cărei conturi au fost blocate, pe 22 mai, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), scrie Mediafax.

Astfel, CA al TVR a decis ca, în condiţiile grave ale situaţiei financiare a TVR, să aprobe "încetarea remuneraţiei pentru colaboratorii din publicistică ce sunt angajaţii altor instituţii de presă".

Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie: "A fost stopată remuneraţia pentru colaboratori precum cei de la Evenimentul zilei, România Liberă, 22 şi alţii, care aveau contracte cu Televiziunea Română de valori foarte mari. Aceştia nu mai pot fi remuneraţi în condiţiile date, în care nu se mai face nicio plată a drepturilor de autor".

Potrivit acesteia, cei afectaţi de decizia CA sunt: Mircea Marian, Ioana Lupea, Cristian Pătrăşconiu, Cristian Turturică, Andreea Pora şi Cătălin Prisăcariu.

"Unii dintre aceştia aveau contracte de colaborare cu TVR pe sume uriaşe, de 100 de milioane de lei pe lună. Vorbim de contracte precum cele de angajare, în care colaboratorii primeau o sumă fixă, în fiecare lună. Suntem asediaţi de câte plăţi se fac pentru colaboratori. Avem suficient de mulţi profesionişti în TVR care pot să facă comentarii politice", a spus Lucia Hossu Longin.

În schimb, TVR nu renunţă la colaborări cu personalităţi precum Horia Roman-Patapievici, Alex Ştefănescu, Daniel Cristea-Enache, care au rubrici la TVR Cultural, a spus Lucia Hossu Longin.

Ea a făcut referire şi la emisiunea La mustaţă, difuzată la TVR 2, de luni până joi, şi prezentată de Constantin Trofin, care este şi redactor-şef al Redacţiei Programe Speciale din TVR.

"Pe lângă salariul pe care îl primeşte ca redactor-şef, el mai primeşte bani şi pe fiecare ediţie a emisiunii 'La mustaţă'. Atunci salariul pentru ce îl mai ia, dacă îşi alocă bani şi pentru fiecare ediţie a emisiunii sale?", a spus Lucia Hossu Longin.

TVR rămâne doar cu reluări peste vară

Pe de altă parte, Lucia Hossu Longin a spus că CA al TVR a decis şi "îngheţarea emisiilor pe perioada verii". "O să fie produse doar ştiri şi, în rest, vor fi difuzate reluări", a spus Lucia Hossu Longin, precizând că nu este nicio ruşine în acest lucru, având în vedere că majoritatea televiziunilor difuzează reluări pe perioada verii.

"De multă vreme cerem o listă a emisiunilor şi costurilor lor", a mai spus Lucia Hossu Longin.

Totodată, CA aşteaptă de la Lăzescu şi raportul controlului efectuat de Curtea de Conturi la TVR, pe baza căruia au fost blocate conturile Televiziunii Române.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex.D Alex.D
    mama ce le place astora sa schimbe repede macazu si sa pupe fiecare putere la rand.
    Una peste alta,sa nu fiu inteles gresit,imi pare extraordinar de bine ca cei mentionati mai sus vor cauta altceva de lucru.
    Sper sa aterizeze pe spate de data asta.

Trimite un comentariu

sus