Skip to main content

26 Iunie. Claudiu Săftoiu are cele mai mari şanse la şefia CA a TVR

 

Publicitate

SĂFTOIU, FAVORIT LA ŞEFIA TVR. PNL a obţinut, la negocierile cu PSD, preşedinţia Consiliului de Administraţie al TVR, cel mai probabil postul urmând să îi revină lui Claudiu Săftoiou, au declarat surse politice, scrie Adevărul, care citează Mediafax.

Pentru cele două locuri ale PNL sunt nominalizaţi, ca titulari, Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu-Longin, iar ca supleanţi, Dida Drăgan şi Stejărel Olaru, au declarat sursele.


PC o va nominaliza, ca titular, pe Irina Radu.
Postul de preşedinte-director general al TVR revine, ca urmare a negocierilor, PNL.
Claudiu Săftoiu, proaspăt revenit în PNL, are cele mai mari şanse la şefia CA al TVR


POSTUL PUBLIC, TOT MAI POLITIZAT. Dacă până acum componenţa Consiliului de Administraţie al TVR dădea un oarecare echilibru politic la adoptarea unor decizii, de astăzi, noul Consiliu va fi dominat clar de USL, scrie Adevărul.
PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR, conform deciziei luate, ieri, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Măsura parlamentarilor face ca postul public să devină şi mai politizat ca până acum. Deşi aleasă politic, componenţa consiliilor anterioare asigura un oarecare echilibru de forţe. De exemplu, din forul condus de Alexandru Lăzescu făceau parte trei membri desemnaţi de PSD şi unul ales de PNL.
TVR, din ce în ce mai politizată


ATMOSFERA DIN TVR. Constantin Trofin şi Dan Manoliu vorbesc despre atmosfera de pe coridoarele instituţiei, potrivit Evenimentului zilei.
Între atât de multe lupte la "nivel înalt", dintre care majoritatea ţin de sfera politicului, angajaţii din Televiziunea Publică nu mai înţeleg nimic.

După ce La mustaţă, show-ul de pe TVR 2 a fost trecut pe lista emisiunilor "bugetofage" şi fără au¬dienţă, Constantin Trofin nu are nici cel mai mic indiciu despre ce va urma. "Nu ştiu nimic. Pe aici, toată lumea aşteaptă ceva. Ca stare de spirit, simt că nu mai am chef să fac vreo emisiune câte zile voi avea. Aştept să văd cum va primi noua conducere show-ul meu. Nici nu ştiu dacă voi mai avea cu cine să lucrez, pentru că mulţi oameni nu au fost plătiţi de mai multe luni", a spus Trofin.
Neîncredere şi teamă printre angajaţii TVR


CUM VREA BBC SĂ FACĂ BANI. Jurnaliştilor de la BBC li s-a cerut să vină cu idei care sa aduca bani companiei, potrivit unui mail intern care a ajuns în presa internaţională, potrivit DailyBusiness.ro.

Şefii de la BBC le-au transmis reporterilor să se gândească la diferite strategii care ar putea creşte veniturile trustului şi să le prezinte apoi managerilor de department. Mesajul i-a şocat pe jurnaliştii de la BBC, care sunt îngrijoraţi că aceste cerinţe ce ţin de marketing s-ar putea să compromită calitatea şi standardele editoriale din presă.
Jurnaliştii BBC, puşi să scoată bani din marketing


BLOGGERII ŞI CUMPĂRĂTURILE. Mai mult de jumătate (63,1%) din cititorii blogurilor au cumpărat produse şi servicii la recomandarea blogurilor pe care le citesc, se arată într-un studiu de audienţă al blogurilor româneşti, potrivit DailyBusiness.ro.

În plus, 70,6% dintre cititorii blogurilor si-au schimbat sau şi-au întărit cel puţin o dată părerea despre un produs, un serviciu, sau o companie în urma citirii unor păreri ale bloggerilor despre acestea.
Cum influenţează bloggerii comportamentul de cumpărare al cititorilor


ROMÂNII INVESTESC MAI PUŢIN ÎN SERVICIILE DE TELEVIZIUNE. Românii au cheltuit anul trecut circa 370 de milioane de euro pentru servicii de televiziune, în scădere uşoară faţă de 2010, când românii au platit pentru a se uita la televizor în jur de 378 de milioane de euro, arată datele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), citat de Wall-Street.ro.

În ţara noastră erau anul trecut circa 5,85 milioane de abonaţi la serviciile de televiziune, rata de penetrare la nivel de gospodării fiind de circa 82,6%.
Câţi bani dau românii pentru a se uita la televizor


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    Oare de ce nu mai scrie nimeni ca-l cheama si Elvis :) Sa ne mai descretim fruntile
  • ics ics
    Nici nu s-a terminat bine petrecerea PDL si deja ati uitat ca la TVR erau invitati in fiecare seara ori Boc , ori Basescu, a ?
    Mintea cea scurta a romanului, heh !...
    Cat depre Saftoiu... sunt de acord cu parerea celor multi - habar n-are cu ce se manaca.
  • mad79 mad79
    cine vorvea de securisti si lingai basescieni la TVR????
    Sa vedeti ce democratie vom avea sub USL!!!!!
  • cartianu cartianu
    Cum sa ajunga boss la TVR, un fost sef al SIE aflat in solda lui SOV? Adica punem un securist cu staif sa transforme TVR in FNI?
  • Observator Observator
    Competente profesionale?
    Pai n-a fost el director SIE?
    Nu este el mare combatant pnl-ist al celui care l-a saltat in diverse alte functii? ce vrei mai mult?
  • ileana ileana
    Oare de ce mi-e greata cand il vad pe anacronicul Saftoiu ? USL , nu toti suntem dusi cu pluta !
  • Horea Horea
    Claudiu Saftoiu?
    In ce televiziune si-a demonstrat, pana acum, competentele profesionale specifice acestei meserii?
    Era vorba ca SEF va fi "salvatorul" Nicolau!
  • SUPERVISER SUPERVISER
    Prezentatorii de stiri sunt emblema unui post tv si lucrul asta il cunsc cel mai bine cei de la super-televiziunile occidentale si nu numai(si Al-Jazeera aplica politica asta)Ma uit cu deosebit interes la CNN unde vad persoane trecute de 35-40 de ani care inspira si transmit increderea ca ceea ce spun ei acolo sunt date sigure,verificate.Acestia sunt impartiali,nu apartin unui grup de interes.La noi in romania asta mica,sunt pur si simplu tinuti pe rezerva adevaratii profesionisti,cei care sunt prezentatori de stiri dar care s-au incapatanat sa nu apartina unui partid politic.Acestia ar trebui adusi la TVR,caci ei exista!!!!

Trimite un comentariu

sus