Skip to main content

Moise Guran: TVR-ul este un hoit de care trag toţi din toate părţile

 

TVR-ul este din păcate un hoit de care trag toţi din toate părţile, de la instituţii de stat, pînă la instituţii private care vor o parte din cota de piaţă”, a spus Moise Guran, realizatorul emisiunii Ora de business de la TVR2, într-un interviu acordat Kamikaze.

Publicitate

Întrebat ce a dorit să spună prin “chemarea la luptă a colegilor din TVR”, Moise Guran a spus:

Moise Guran, realizator TV: Am vrut să spun că sînt multe lucruri de zis despre TVR, adînc îngropate, care maschează interese pe care le au în momentul de faţă trusturile private. TVR-ul este din păcate un hoit de care trag toţi din toate părţile, de la instituţii de stat, pînă la instituţii private care vor o parte din cota de piaţă.

În continuare, câteva fragmente din interviul realizat de Alexandru Vărzaru:

  • Stimaţii noştri politicieni, indiferent că au fost sau urmează să vină la putere, preferă să ţină TVR-ul blocat, pentru a-l prăbuşi ca afacere în avantajul celorlalţi, nu al publicului plătitor de taxe. În aceste condiţii, TVR-ul o să moară.
  • Oamenii din TVR sînt în momentul de faţă ca nişte miei într-un ţarc care aşteaptă să fie tăiaţi şi trăiesc cu speranţa ca după ce sînt tăiaţi alţii or să rămînă ei. Şi aşa timoraţi au fost la fiecare schimbare politică. Lumea aşteaptă o ordonanţă care să salveze TVR-ul. Şi ăsta e modalitatea prin care politicul ţine TVR-ul în obedienţă, acordîndu-i din cînd în cînd bani, fără să-i acorde şansa de a deveni performant.
  • Pot să spun că de un an şi jumătate, de cînd sînt la TVR, nu mi-a dat nimeni nici un telefon, nu mi-a zis nimeni „Băi, promovează-l p-ăla, nu-l da p-ăla“, sau alte lucruri de acest fel. În Antena 3 nu aş fi reuşit să menţin echilibrul. Încă o dată, curajul şi deontologia, ştii foarte bine asta, şi voi cei de la Kamikaze, ţin de felul fiecăruia de a fi. Dacă vrei să fii cocoşat, ajungi cocoşat oriunde.

Citeşte articolul integral în săptămânalul Kamikaze.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gogu gogu
    TVR trebuie desfintata, este redundanta si inutila. La fel si emisiunea lui Moise
  • aidan aidan
    @ obedienta x 2- citesc postarile de pe ziarele on-line! oamenii ne-ar dori disparuti de pe fata dorobantilor 191. intr-un fel uluitor considera 4 roni pe luna ca fiind 400! sigur ca din cauza programelor de stiri pro pdl si a emisiunilor noi slabe calitativ care au indepartat telespectatorul de tvr. disparuti ne-ar dori si niste "baieti destepti" care vad in pamantul ocupat de tvr cel mai bun loc de construit blocuri turn! acolo un metru patrat costa si acum intr 4000 si 5000 de euro!si nu fabulez! am fost adusi in mizeria in care suntem in mod coordonat si voit! ba, as putea spune ca am fost atat de buni incat le-au trebuit foarte multi ani sa ne distruga! lazescu cu armata lui de noi angajati vreo 500 ne-a terminat. au ocupat grila si au obtinut in doi ani ce se incerca de mult! ne-au dezonorat si falimentat. prosti si noi ca nu ne-am opus. dar crede-ma ca e imposibil sa scuipi in sus fara sa cada scuipatul pe tine! e bancul cu critica de sus in jos si de jos in sus. traiesti in romania si stii prea bine ca nici populatia romaniei n-a avut reactie desi cutitul ii ajunsese de mult la os!suntem mioritici si ne mandrim cu asta.speram ca raul sa treaca.mare greseala!raul se inmulteste, nu trece!
  • obedienta si obedienta obedienta si obedienta
    aidan, ma bucur ca esti de acord cu mine, dar nu ai inteles nimic. sau ai inteles ce ai vrut, ceea ce, zic eu, e acelasi lucru. nu am zis ca tvr trebuie sa dispara, ba dimpotriva. eu unul, de exemplu, sunt o serie de produse de calitate la tvr (filme, seriale, emisiuni, chiar si noul site de stiri al lor), pe care nu le gasesti in alta parte. Iar asa cum am mai spus mai sus, obedienta politica a tvr este nimic pe langa obedienta politica a altor canale (sa fim seriosi, in Romania, televiziunea este mijloc de manipulare in masa). Si oricum chestia asta cu obedienta depinde doar de conducere. Sunt sigur ca pe cei mai multi dintre cei care lucreaza in TVR ii doare undeva de politica. Eu nu ma hazardez sa spun insa ca vreodata politicienii vor incerca sa faca ceva bun in tara asta. Romania este o tara de oameni fara coloana vertebrala si asta nu se va schimba prea curand.
  • Robert Robert
    Cred ca Trofin se intoarce la Cluj, la televiziunea tipului de la CFR Cluj, daca nu este pastrat de TVR, deci nu va avea probleme.
  • aidan aidan
    @obedienta si obedienta-ai dreptate! jumatate din numarul angajatilor din tvr freaca menta politica si a turnatului cu acte in regula la securitate.pot pleca ieri si nu li se va simti lipsa. nici mie nu mi se va simti lipsa. nimanui nu i se va simti lipsa. televiziunea poate sa dispara si nu cred ca va plange cineva dupa ea. ma refer la telespectatori.vor plange coloneii, securistii si turnatorii ca pierd o sinecura! @mad79-vor plange cei ca trofin care nu vor mai avea pe cine sa pacalesca cu totala lipsa de farmec si umor pe care o poseda 100%! rar om mai nedotat pentru umor ca trofin! cand are rating 1 e sarbatoare! cu rating 1 se tine o televiziune sau se ingroapa? trofin e unul dintre groparii tvr, stimata sustinatorea a tovarasului redactor sef care nici nu are voie sa faca emisiuni tocmai pentru ca-i redactor-sef! avem noi o nenorocita de lege interioara care asta stipuleaza. dar tov. trofin nu se impiedica el de-o lege!mai e si lacom! face 4 pe saptamana!inregistreaza-le pe astea de mai sunt ca nu va mai avea!si la cat de infocata admiratoare esti,lipsa lor de pe sticla tvr2 o sa-ti cauzeze!fa-ti provizii cu marele umorist al tarii, pacat ca tara nu stie de el!despre guran am spus ca-i bun si ca face o emisiune buna dar nu are audienta! am spus ca a venit in tvr cand tvr agoniza.nimic neadevarat.nici "la mustata" nici "ora de business" nu fac audiente atunci cum au tinut tvr pe linia de plutire, care linie? exceptand campionatul de fotbal, cu care in timpul meciurilor suntem lideri de piata,cu restul productiilor suntem cu audientele pe la nr 23, pe la treizeci si ceva si pe la 54!!!asta numiti voi linie de plutire???si pe locurile alea nu ai sa gasesti "la mustata" cu atat mai putin"ora de business" barem de la "ora de business" mai invat ceva, pe cand de la trofin tot ce invat e cat de penibil e sa razi singur la glumele tale rasuflate!rade de unul singur dar banii ii ia de la o televizune publica! de ce nu l-o fi licitat nicio televiziune particulara daca e asa de bun? oare pentru ca acolo trebuie sa FACI bani nu sa-i CHELTUIESTI pe ai patronului?
  • obedienta si obedienta obedienta si obedienta
    numai comentarii cretinoide cand e vorba de tvr. Si dintr-o parte si din alta. In primul rand, sunt aia care cred ca de aia sunt ei saraci parliti pentru ca tin tvr-ul pe umeri. Ma intreb daca macar 10% dintre cei care comenteaza aiurea stiu cat e taxa pe care o platesc pentru tvr. Nici eu nu stiam, dar revoltat de banii care mi se iau din buzunar (deh, ce face propaganda asta), am cautat si am gasit cifra magica: 4 lei. Deci, 4 lei. Mai putin de o bere seara in oras. Sau cat o punga de seminte pentru manelistii care se indigneaza ca trebuie sa plateasca 4 lei. Ok, acum vin si ceilalti. Care plang de mila tvr-ului. Sunt absolut sigur ca peste 50% din angajatii tvr sunt fie incompetenti fie taie frunza la caini toata ziua (fie amandoua). Iar astia ar trebui sa zboare ieri din functii. Dar sunt absolut sigur ca sunt si vreo 20% (nu mai mult) care incearca sa isi faca treaba ok. Iar printre astia este si Moise Guran (desi, din ce vad mai sus el nu este tehnic un angajat al tvr). Oricum, tvr-ul trebuie sa existe dintr-un simplu motiv: manelistii, propagandistii, manipulatorii au deja canalele lor. Iar intr-o zi proasta, obedienta altor canale este de 10 ori mai mare decat obedienta tvr intr-o zi buna.
  • Robert Robert
    Interesanta faza, desi e de acord ca TVR-ul este de fiecare data de partea celor care detin puterea, el a venit la TVR pentru a fi lasat in pace si pentru a nu i se comanda sa laude pe unul sau pe altul.
    E o contradictie sau la TVR sunt cu puterea doar cei care vor sa fie cu puterea, sau el e unul din putinii care isi permite luxul de a nu asculta de cineva?

    @aidan
    Eu il stimez pe Moise Guran, "Ora de business" este una din putinele emisiuni TV (de la toate posturile) pe care le mai urmaresc, chiar daca uneori o vad inregistrata pe internet si nu in direct pe TVR2.
    Emisiunea asta impreuna cu "La mustata" a tras de par audienta TVR2 si ar trebui sa le multumiti si lui Moise si lui Constantin Trofin pentru asta.
    Dar pentru ca orice merge bine trebuie sa dispara, din toamna am inteles ca nu va mai exista "La mustata", iar "Ora de business" are si ea potrivnici.
  • mad79 mad79
    aidane daca taceai filozof ramaneai!!!!Iara ai dat cu bata-n balta!Din dorinta de a-ti vedea nickul ai inceput sa comentezi,niste prostii mai mari ca tine.
    Daca nu stiai Moise Guran,nu e angajat ce ia bani din TVR,ci aduce bani,prin sponsorizarile pe care le aduce la emisiune!
    Mai bine ai lasa aerele de intelectual si rezuma-te la cutiuta incompetentei tale!
  • aidan aidan
    moise guran a supt bine si spornic din vaca muribunda tvr, chiar a aparut aici cand vaca dadea semne de moarte. cum, un om care stie asa de mult despre finante si economie a venit tocmai la vaca muribunda? cum de nu s-a dus el in alta parte, o parte plina de viata si promitand sa traiasca vesnic?nu stiam ca intre timp mi-e coleg. avea un contract extrem de avantajos lui. financiar.din vaca agonizanta.guran a fost tinut in brate de conducerea care a falimentat televiziunea. asta e adevarul! s-a mers pana acolo incat pe trv1 la ora de maxima audienta pe serialul coreean aparea un anunt prin care telespectatorii erau informati sa comute pe tvr2 ca incepe ora de business! nu cred ca ati mai auzit asa ceva! e purul adevar. adica sa lase dracului serialul ca e guran in paralel!. guran e bun in ce face, nimic de zis. guran are niste audiente slabe. ce are de spus despre asta? guran a fost promovat intr-un mod batator la ochi fara sa faca audienta. este pe aproape toate canalele tvr pe unele de doua ori pe zi. nu face audienta.asta e situatia pana una alta. el spune ca aduce alte avantaje tvr-ului. poate se indura sa ne spuna care. ma intreb ce spun despre alte avantaje cei dintr-o televiziune privata?repet:emisiunea e bine facuta, el este foarte bun dar audienta ioc!oile care asteapta sa fie omorate aveau audienta.pentru ca a descalecat sub domnia lui lazescu si dan radu, moise guran mi-a fost strain si neplacut. nu-mi plac cei care se hranesc din cadavre. daca spargea audientele era altceva, insemna ca aduce bani, asa doar i-a cheltuit.este o lectie invatata la ora de business.daca doar cheltui fara sa produci esti pe pierderi.
  • Tavi Tavi
    Mai, Moise, asta cu mieii imi pare foarte tare. Pai mieii aia din TVR, unde eu am lucrat cumulat vreo 9 ani, au salarii mai mari decat au ai mei "in privat". Au contracte mult mai bune. Au sporuri si alte aiureli.

    Cat despre falimentarea TVR in favoarea altor statii... e o copilarie cum rar mi-a fost dat sa aud. Daca ar face mai putine prostii si ar scapa de atitudinea autosuficienta oamenii si numai ei ar putea avea performante mai bune. Eu am reusit, cat de-o schioapa, cu Departamentul Stiri, undeva prin 2004. TVR are scule si resurse de personal cat sa ne ingroape pe toti. Si? Si nimic. Ce-i impiedica sa fie primii la eveniment? Ce-i impiedica sa-si concentreze resursele acolo unde nu au constrangeri? Ce-i impiedica sa elimine din grila aberatii gen 7 fara 7?...

    In fine, despre faptul ca pe tine nu te suna nimeni pentru nimic la TVR, iar la Antena 3 abia respirai de comenzi, pot sa-ti spun ca nu te afli unde trebuie. Pai sa-ti spun eu cum se petreceau, la Departamentul Stiri, in vremea lui Nastase, sedintele de sumar. Se faceau de redactorul sef Nitulescu, la telefon cu Despina Neagoe, devla cabinetul primului ministru. Ia mai gandeste-te tu inca o data, ce zici, pe aia de la stri nu-i suna nimeni???

    Ai circumstanta de a nu lucra acolo decat de un an si ceva, timp in care abia ai invatat unde sunt closetele din acel mausoleu.

    Si sa stii, daca ai pantaloni de scurtat poti merge la croitoria TVR. Este inainte de atelierele si magazia de decoruri, intr-o camera mica, pe stanga cum vii dinspre studiouri. Dupa cum poti gasi si tapiserie si lacatuserie si sudura, tot ce vrei. E bine la TVR.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Ha, ha, ha. Truisme amestecate cu minciuni = minciuni, băieţaş. Că tvr este o c**vă obedientă politic faţă de putere, oricum s-ar numi puterea, ştie toată lumea. Că n-are cum să fie altfel până ce a) nu se modifică legea şi b) până nu se schimbă mentalitea clasei politice locale ştie, de asemenea, toată lumea. Ca o paranteză, întrucât a) şi b) se vor împlini la sfântu' aşteaptă, rezultă că tvr este condamnată să rămână pe veci o c**vă obedientă politic. Asta-i viaţa, este o parte din ceea ce suntem. Dar să vii şi să spui că tvr-iştii (3300 la ultimul apel) sunt ca nişte mieluşei care aşteaptă să fie tăiaţi şi pe care-i ţine-n viaţă doar speranţa că-i va ocoli cuţitul, asta-i o mărgică demnă de pupilul meşterului Gepetto. Bă, Gurane, bă, statutul de bordel politic al instituţiei din Dorobanţi a fost cel mai bun ferment pentru propăşirea marilor lepre de caracter care au fost, sunt şi vor rămâne, cu numele şi cu portofelul, legate de tvr. Când se schimbă Puterea, se schimbă ocupanţii unor scaune dar nimeni, sau aproape nimeni, nu părăseşte această vacă bună de muls, hrănită din trei surse (taxa abuzivă, bugetul de stat şi publicitatea) şi totuşi falimentară. Ia gândeşte-te niţel: de când a picat Ceauşescu, numărul angajaţilor tvr a mers într-o singură direcţie, indiferent de crize, inflaţie, pib sau ISD-uri: în sus! Asta nu-ţi dă, măcar un pic, de gândit? Na, că m-am enervat!
  • Hash Hash
    Corect. De 20 de ani isi bat joc de oameni la fiecare schimbare de guvern.
    Fiecare putere angajaza valuri -valuri de pensionari, pitipoance, amante, vecine, si evident, cand parasesc corabia, nu-si iau si vecinele. Ele raman si puiesc , astfel ca sunt straturi intregi de gasti formate din fosti, ori actuali care naiba stie ce fac p-acolo
    De astia cum se scapa ? Nicicum ! Va spun eu - ei vor ramane si vor pleca cei ce chiar stiu cu ce se mananca televiziunea. Asa cum s-a intamplat si la precedenta restructurare !

Trimite un comentariu

sus