Skip to main content

PE SCURT: CNA a anulat somaţia pentru Radio România. Prelungire de licenţă la Sport.ro

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat contestaţia formulată de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) în privinţa sancţiunii primite de Radio România Actualităţi şi de Radio Bucureşti.

Publicitate

CNA a prelungit cu încă nouă ani licenţa Sport.ro, post deţinut de grupul care operează licenţa Pro TV.

Mai multe detalii, în continuare:

În şedinţa trecută cele posturi publice Radio România Actualităţi şi Radio Bucureşti au fost somate public pentru dezechilibre în campania electorală pentru alegerile locale. Ca urmare a reanalizării rapoartelor de monitorizare, forul a decis să îşi retragă sancţiunea atât pentru Radio România, cât şi pentru Radio Bucureşti.

Despre prelungirea licenţei Sport.ro

Felix Drăghici, directorul executiv la Sport.ro, a susţinut, în faţa membrilor CNA, că publicul ţintă al canalului sunt bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, audienţa fiind asigurată prin stiri şi talk show-uri.

Christian Mititelu, membru al CNA, a susţinut că, în opinia sa, grila de programe a postului Sport.ro, după ora 20.00, cuprinde emisiuni cu temă ”vag sportivă”, fiind promovate activităţi precum pokerul.

”Nu prea văd legătura între numele canalului şi ceea ce se întâmplă după ora 20.00. Începe o tăvăleală acolo”, a spus Christian Mititelu.

Ce a răspuns Felix Drăghici? 

Reprezentantul Sport.ro a explicat că postul tv experimentează, căutând să atragă publicul masculin prin evenimente sportive inedite, subliniind faptul că pokerul a fost recunoscut drept sport.

"Este o piaţă tulburată de achiziţiile care se fac, preţurile sunt supradimensionate de consolidarea care are loc pe piaţa de cablu. E o piaţă în care noi dorim preţul just.

Drepturile sportive sunt între cele mai scumpe, însă încercăm să transmitem şi competiţii interne, de exemplu - Turneul de tenis de la Bucureşti pe care îl transmitem de 3 ani, Gala de box. Încercăm să mergem spre zona de divertisment', a spus acesta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • qwerty qwerty
    difuzeaza mizeriile astea de ani de zile, dinainte sa apara digisport. si-au format publicul lor, care urmareste fakeurile din wrestling, pokerul si femeile dezbracate de la miezul noptii, precum si interminabilele discutii cu victor si gigi becali. iar cna ar fi trebuit sa intervina mai devreme si sa le ceara macar schimbarea numelui postului din sport.ro in prost.ro ca doar sunt aceleasi litere.
  • mishu mishu
    Difuzeaza exact ce isi permit sa cumpere. Doar de emisiunile astea face bani postul...
    DigiSport are alt rol decat acela de a face bani dintr-o statie TV.
  • Costel N. Costel N.
    Poate ar fi trebuit sa se uite putin spre Digi Sport, ca sa inteleaga ce inseamna de fapt un canal de sport... Nici intr-un caz poker, cascadorii rasului, gameshow-uri chinezesti sau femeile despuiate pe care le arata dupa miezul noptii...
  • bahmuteanca bahmuteanca
    din pacate, sport.ro se indeparteaza de partea sportiva. mult-mult spatiu acordat emisiunilor de birfa, sporturilor care incita la violenta: wrestling, artelor martiale(K1),box, skandemberg, realityshowrilor care nu au nicio legatura cu sportul. si doar citeva transmisii in direct pe luna, ptr ca majoritatea competitiilor se transmit pe siteul cu plata voyo. eu as fi conditionat prelungirea licentei...

Trimite un comentariu

sus