Skip to main content

Primul videoclip cu augmented reality din România

 
Dead Man Walking Smiley
Dead Man Walking Smiley

Aplicaţia Hahaha Reality, dezvoltată de ARworks pentru casa de producţie muzicală Hahaha Production, este o premieră în industria de divertisment din România. Aceasta transformă vizionarea unui videoclip într-o experienţă ce înglobează tehnologia augmented reality.

Publicitate

Cu aplicaţia pornită pe smartphone sau pe tabletă, utilizatorul trebuie să îndrepte camera video spre ecranul televizorului sau al calculatorului, acolo unde rulează Dead Man Walking, cel mai nou videoclip al lui Smiley.

În momentul apariţiei marcajului grafic în videoclip, aplicaţia afişează pe ecranul telefonului secvenţe cu Smiley şi cu echipa sa peste imaginea live a camerei video. Utilizatorul poate să îi vadă acum pe eroii din videoclip dansând în propria sa sufragerie, în parc sau în sala de curs.

Aplicaţia Hahaha Reality este gratuită pentru utilizatori şi este disponibilă pentru Android, şi iPhone.

ARworks este o agenţie de creaţie şi dezvoltare de aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete. ARworks livrează soluţii de comunicare clienţilor săi din domenii precum marketing, retail, educaţie sau entertainment care doresc să "augmenteze" experienţa de brand a consumatorilor lor.

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile vasile
    Am incercat si eu aplicatia dar se pare ca iti trebuie Smartphone NASA sa functioneze. :))
  • alex alex
    Aplicatia pare o gluma de doi bani. 3 secvente inregistrate pe chroma wall ... plus, melodia suna a manea. dar ce conteaza, cand e primul videoclip cu "introdu aici stiu eu ce tehnologie pe care romanii o aplica prost".

Trimite un comentariu

sus