Skip to main content

ZIUA AMENZILOR. Realitatea TV, un sfert de miliard

 

Publicitate

Postul Realitatea TV a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 25.000 de lei pentru dezechilibrele din ultima săptămână de campanie şi pentru emisiunea În realitate eşti mai bun, realizată de Mihai Tatulici şi difuzată în preziua alegerilor.

În emisiunea de la Realitatea TV au fost prezenţi câţiva reprezentanţi ai competitorilor electorali şi s-au făcut câteva referiri la preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, candidat la alegerile locale din 10 iunie.

Dezechilibrele pentru care a fost amendat postul Realitatea TV

Prezenţele candiaţilor la alegerile locale şi ale reprezentanţilor acestora în emisiunile informative şi de dezbatere:

EMISIUNI INFORMATIVE EMISIUNI DE DEZBATERE
NR. PREZENTE NR. PREZENTE
Saptamana IV Toata campania Saptamana IV Toata campania
USL 89 233 19 88
Sorin Oprescu 8 29 1
PDL 49 110 11 51
UNPR 10 33 1 8
UDMR 1 7 1 4
PNGCD 1 1
PP-DD 3 10 1 2
PER 3 11 2 6
PCM 1 1
ApMS 9
INDEPENDEN?I 7 2 3 8
PRM 1 1
FDGR 2 2
PPPS 1

Despre emisiunea lui Tatulici

  • În ediţia specială de duminică a emisiunii Tu decizi s-au făcut o serie de acuzaţii la adresa Consiliului Judeţean Tulcea şi implicit la adresa preşedintelui acestuia.
  • Înainte de realizarea acestui program, Mihai Tatulici a venit la CNA pentru a-i întreba pe membrii forului dacă poate avea ca invitaţi câţiva miniştri, emisiunea având ca subiect principal situaţia copiilor din Delta Dunării.
  • Membrii CNA s-au arătat atunci împotriva solicitării făcute de realizatorul de la Realitatea TV.

Consiliul Naţional al Audivizualului a luat în discuţie emisiunea lui Mihai Tatulici, ca urmare a unei reclamaţii primite din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea.

Sesizarea primită de CNA, în continuare:

"Vă sesizez asupra faptului că sâmbătă, 9 iunie, în preziua alegerilor locale, s-au făcut referiri la persoana mea, deşi sunt candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, în cadrul unei dezbateri speciale intitulate “În realitate eşti mai bun”, difuzată de postul de televiziune Realitatea TV.

Realizatorul emisiunii, dl Mihai Tatulici, a făcut referire la presupuse vinovăţii ale mele, fără nicio argumentare bazată pe fapte ori pe reglementări privind responsabilitatea autorităţilor, iar invitatul său, Liviu Mihaiu, s-a referit la “preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, candidat, încă”, toate acestea în antiteză cu prezentarea declaraţiilor unor miniştri în funcţie, în fapt, elemente de program politic ale unor reprezentanţi ai partidelor politice cu care eu mă aflu în competiţie electorală.

Mai mult, în timpul difuzării mesajului doamnei Mariana Câmpeanu, realizatorul emisiunii a făcut un gest larg cu braţele, care în limbajul nonverbal se traduce prin acord desăvârşit cu persoana care vorbeşte. Apreciez că astfel de atitudini au fost menite să avantajeze un competitor electoral şi să dezavantajeze persoana mea şi partidul pe care îl reprezint.
Menţionez că nu am fost contactat pentru a-mi exprima punctual de vedere cu privire la acuzele aduse, aşa cum prevede Codul audiovizualului.

Aşa cum s-a făcut referire la persoana mea, fără a fi nominalizat, dar foarte uşor de identificat, s-ar fi putu face precizări şi cu privire la punctual de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea.

De asemenea, în emisiune au fost prezenţi:
1. prefectul judeţului Tulcea, reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar până de curând, membru al PNL, respective
2. inspector şcolar general, candidat pe lista de consilieri locali în municipiul Tulcea.
Consider că, în condiţiile în acre eu sunt candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, menţionarea persoanei mele într-un program audiovizual difuzat în afara perioadei legale de desfăşurare a campaniei electorale în audiovizual, aşa cum prevede legea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, constituie o abatere gravă a postului de televiziune Realitatea TV."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Imi place Realitatea tv sunt profesionisti in stiri am incredere in informatiile lor, in Romania sunt doar 2 surse de stiri tv in care poti avea incredere sunt Realitatea tv si Stirile ProTV, restul balbe si fastaceli. Intr-o tara democrata nu ar trebui sa existe cenzura presei sau sanctionare acesteia.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    pai fostul presedinte al CJ Tulcea ar fi trebuit sa ceara si repetarea alegerilor daca tot i-a fost prejudiciata imaginea prin emisiunea prezentata de dl. Tatulici...

Trimite un comentariu

sus