Skip to main content

30 Iulie. Crin Antonescu ar desfiinţa CNA. Cristian Tudor Popescu are cont de Facebook

 

Publicitate

AR DA CNA PENTRU O LEGE A PRESEI MAI BUNĂ. Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri seară la OTV, că ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, însă consideră necesară adoptarea în schimb a unei legi a presei, care să reglementeze inclusiv activitatea presei audio-vizuale, scrie Mediafax.

"Eu sunt de acord cu următoarea formulă: desfiinţarea CNA - hai să-mi găsesc o nouă belea, că şi aşa s-a spus în mod absurd că Dan Grigore s-a retras de acolo din cauza mea - dar, atunci, o lege a presei, mai clară, cu anumite răspunderi", a afirmat preşedintele interimar.

El a precizat că o lege a presei va trebui să reglementeze activitatea jurnaliştilor astfel încât să nu se mai negocieze decizii în ceea ce priveşte activitatea televiziunilor.
Antonescu ar fi de acord cu desfiinţarea CNA, dar consideră necesară o lege a presei


CTP A DAT SIGN IN PE FACEBOOK. Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi-a încălcat o promisiune mai veche: convins de un alt coleg de breaslă, şi-a creat propria pagină de Facebook, potrivit Evenimentul zilei.
În numai şase ore de când a fost lansată, pagina care îi poartă numele a primit 3.907 "Like", iar postarea de bun-venit a strâns nu mai puţin de 235 de comentarii.

Intersantă este şi alegerea lui Cristian Tudor Popescu pentru fotografia de pagină. Este vorba despre o captură foto din filmul lui Emir Kusturica, "Pisica albă, pisica neagră", completată de mesajul: "This is the beginning of a beautiful friendship" / "Acesta este începutul unei frumoase prietenii".
CTP are pagină de Facebook 


ROMÂNII, CU OCHII PE JOCURILE OLIMPICE. Vineri noapte, timp de patru ore, TVR 1 a fost cea mai urmărită televiziune din ţară, iar lupta pentru prima medalie a României a fost văzută de 1.148.000 de telespectatori, scrie Evenimentul zilei.

TVR 1 a fost lider de audienţă vineri noapte, între orele 22.59 – 2.48, pe durata transmiterii, în direct din capitala Marii Britanii, a Ceremoniei Oficiale de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Ratingul mediu înregistrat de TVR 1 pe acest tronson orar, la nivelul populaţiei urbane, a fost de 4,7% (592.000 de telespectatori), în timp ce la nivelul publicului comercial audienţa a fost de 3,7%.
Jocurile Olimpice urcă TVR în topul audienţelor 


LIDERUL SINDICATULUI DIN SRTV VORBEŞTE DESPRE SITUAŢIA DIN TVR.  Sorin Rada, fostul lider al sindicatului din SRTV, dezvăluie motivele pentru care a demisionat şi vorbeşte despre salariile din TVR, scrie Evenimentul zilei.
"Pentru prima oară în 20 de ani am ajuns la concluzia că nu mai am loc acolo. În momentul acesta, conducerea sindicatului este împănată de oamenii directo¬rului tehnico-administrativ, de oamenii directorului Direcţiei Artistice sau de oameni care nu sunt nici măcar ai lor, pentru că nu ştiu să-şi vadă interesele şi să şi le apere".

„Instituţia este lovită de o birocraţie îngrozitoare. Cu toţii ştim că o televiziune publică e mai lentă decât o televiziune comercială. Dar lentoarea de aici este absolut îngrozitoare. Stau documente la semnat cu săptămânile. O astfel de birocratizare excesivă ne arată două lucruri: s-ar putea să fie prea mulţi pe acolo şi parcă fiecăruia dintre şefi îi e frică să ia vreo decizie, pentru care, de fapt, este plătit”, declară Rada.
Sorin Rada: "În TVR vorbim de salarii de 80, 90 şi 120 de milioane de lei vechi"


PUBLICITATEA ÎN 2012. Investiţiile în achiziţia de spaţiu de publicitate vor ajunge anul acesta la 315 milioane de euro, mai puţin cu 3% comparativ cu 2011, a declarat pentru Wall-Street.ro, Bogdan Prăjişteanu, directorul general al MEC Romania.

“Nu estimăm evoluţii pozitive în a doua jumătate a anului şi asta din cauza contextului internaţional, evoluţiei din zona euro şi mai ales instabilităţii politice şi economice interne. Piaţa de media va atinge maximum 315 milioane de euro, cu o scădere minimă de 3% faţă de 2011. Nu trebuie însă ignorată evoluţia cursului care poate face ca suma în euro să fie mai mică decât cea anticipată”, spune Prajisteanu.
Prăjişteanu: Investiţiile în media scad cu 3% la 315 milioane de euro anul acesta. Nu estimăm evoluţii pozitive pentru S2


NEWSWEEK, PE MARGINEA PRĂPASTIEI. Revista Newsweek ar putea trece exclusiv în mediul online pentru a-şi diminua pierderile, potrivit lui Barry Diller, preşedintele companiei care editează săptămânalul, scrie Adevărul.
Barry Diller, preşedintele şi CEO-ul conglomeratului IAC, a spus că firma sa caută opţiuni, odată ce partenerul din platforma Newsweek/Daily Beast s-a retras.
„Newsweek“ ar putea rămâne doar pe internet


DEMISIE LA VÂRFUL CNN. Jim Walton, preşedintele televiziunii de ştiri americane CNN, a anunţat, vineri, că îşi va părăsi funcţia la sfârşitul acestui an, precizând că postul TV are nevoie de "un nou mod de a gândi", potrivit Mediafax.
Walton se afla la conducerea filialei companiei Time Warner de 10 ani, el având cel mai lung mandat de preşedinte din istoria CNN.
Demisia lui Jim Walton survine pe fundalul unei scăderi de audienţă a postului TV, ajunsă la cel mai jos nivel din ultimii 20 de ani, în spatele concurenţilor Fox News şi MSNBC.
Jim Walton, preşedintele CNN, şi-a anunţat demisia


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vladbutucea.com vladbutucea.com
    Desfiintarea CNA ar fi un prim pas catre o romanie cat de cat mai civilizata. CNA-ul nu este o institutie de reglementare, este o institutie de cenzura, care actioneaza politic sau din principiul unor nimeni pe lume care nu pot sa priceapa macar niste lucruri de baza despre media. Media se autoreglementeaza, nu e nevoie de CNA.
  • aidan aidan
    sorin rada a relatat corect. bravo lui!lucrez in tvr si e intocmai cum spune. o mentiune: nefiind niciodata disponibilizari(ci angajari de sute de oameni,in ultimii doi ai de lazescu) sa nu va doara inima de salariile compensatorii ca nu le-a vazut nimeni! daca vi se pare mult o leafa de 2400 dar avem operatori si cu 1500! si de 2500-4000,desi eu n-am in redactie niciun redactor, oricat de batran, care sa aiba 4000 au cel mult 3000 si asta e brutul, daca salariile astea vi se par mari pentru o munca care inseamna: documentare, scenarii, filmari, decupaje, montaje, comentarii inseamna ca eu nu inteleg nimic! cam cu cat ar trebui sa fie retribuit un realizator cu 30-40 de ani vechime care a produs non stop emisiuni in acesti ani? cum auziti de tvr sariti ca fripti, dar cititi ce spune rada despre cei care sunt platiti regeste, nu muncitorii ci pilele, directorii, redactorii sefi au salarii mari.

Trimite un comentariu

sus