Skip to main content

31 Iulie. Ciutacu şi Badea au jignit o campioană olimpică. Ghid de bune practici la TVR

 

ALINA DUMITRU, JIGNITĂ DE BADEA ŞI CIUTACU. Campioana Alina Dumitru a fost atacată dur de jurnalistul Victor Ciutacu pentru că nu a votat şi pentru că s-a plâns deoarece nu a fost felicitată de niciun oficial român, scrie Adevărul.

Ciutacu a reacţionat prompt pe Twitter. „Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă", scria Ciutacu pe Twitter.

„O doare mâna cu care votează, că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero", a răspuns Mircea Badea, tot pe Twitter. Apoi, userul Dariuka2003, care, între timp şi-a desfiinţat contul, a replicat: „Cei 7 ani de acasă n-au legătură cu calitatea de sportiv... Vaca e vacă pt că aşa s-a născut", iar răspunsul lui Ciutacu nu a întârziat să apară: „Exact".

Se întâmpla la 18.22. După o pauză, la 19.15, Victor Ciutacu a mai dat o replică: „Să tacă dracu' din gură, nu să fie ofuscată că n-au sunat-o mărimile. O să ia bani de la la stat pentru medalie"

Ciutacu a şters pe jos cu judoka Alina Dumitru


GHID DE BUNE PRACTICI LA TVR. Jurnaliştii de la Ştirile TVR au primit pe mail, la sfârşitul săptămânii trecute, un "ghid de bune practici" în relaţia cu mediile guvernamentale şi politice, scrie Hotnews.ro. Ghidul nu este semnat de nimeni, dar este transmis de Direcţia ştiri şi, pe lângă enumerarea unor principii de bun simţ în abordarea subiectelor politice – acurateţe, imparţialitate, evitarea distorsionării mesajului original etc. - prevede ca orice interviu sau invitat la dezbateri pe teme politice trebuie să aibă acordul coordonatorului editorial.

Documentul primit de jurnaliştii de la Ştirile TVR, intitulat "Ghid de bune practici si conduita editoriala pentru jurnalistul de stiri al TVR, in relatia cu mediile guvernamentale si politice", mentioneaza la capitolul "Politica, politici publice si sondaje" / rubrica "acorduri obligatorii" ce si cine trebuie sa obtina acordul "coordonatorului editorial" sau a directorului DEIS pentru a aparea pe post:

  •  orice propunere de a intervieva un politician, cu excepţia scurtelor interviuri de informare legate de evenimentele zilei
  •  ofertele de interviuri de la partide
  •  solicitările de difuzare a unor declaraţii guvernamentale sau a unui raspuns la o declaraţie guvernamentală, coordonatorul editorial fiind cel care "ia decizia asupra difuzării"
  •  propunerile făcute unor personalităţi de a comenta un subiect în emisiunile informative
  •  orice propunere de a invita un politician "într-o emisiune unde un astfel de invitat este excepţia, nu regulă"
  •  "invitaţilor nu li se propune să comenteze în timpul emisiunii informative un alt subiect decât acela pentru care coordonatorul editorial şi-a dat acordul"
  •  orice propunere de a comanda sondaje de opinie pe teme politice, de politici publice sau subiecte controversate trebuie să aibă acordul atât al coordonatorului editorial, cât şi al directorului DEIS

"Ghid de bune practici" la Stirile TVR: Orice invitat si orice interviu trebuie sa aiba acordul coordonatorului editorial


JURNALIST RĂNIT ÎN SIRIA. Un jurnalist liber-profesionist de naţionalitate franceză, Pierre Torres, care colabora cu mai multe agenţii şi publicaţii, printre care şi AFP, a fost rănit duminică la Alep, în Siria, unde este în curs o ofensivă a forţelor guvernamentale, potrivit unui coleg al acestuia, scrie Adevărul.
Pierre Torres, în vârstă de 28 de ani, a fost rănit de un glonţ la nivelul umărului, potrivit unui jurnalist liber-profesionist spaniol, care l-a văzut după ce a fost rănit. El a fost evacuat către Turcia pentru a primi îngrijiri, a precizat jurnalistul martor, fără să fie în măsură să ofere precizări în legătură cu circumstanţele în care a fost rănit Torres.
Jurnalist liber-profesionist francez, rănit în confruntările de la Alep


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Writter Writter
    Alinei Dumitru i s-a urcat rau la cap.Sunt intru totul de acord ca a ajuns in locul in care este muncind mult,renuntand la lucruri.M-a dezamagit si pe mine prin comentariile ei dar in mod special prin faptul ca face pe suparata,dand dovada de un infantilism nedemn de o campioana.Cei doi au comentat,si-au spus parerea,la fel ca si ea.Cine vrea citeste,asculta,iar cine nu,da pagina.
  • vladbutucea.com vladbutucea.com
    Si mai nou cu ce se acoupa presa maro din Romania, monitorizeaza twitterul lui Badea si Ciutacu? Ar trebui pana una alta sa explice d'al de EVZ, B1, Realitatea(creditata cu vreo 4 mil de euro de ANAF), Pro TV, RTV, OTV etc cum mai exista in conditiile in care in ultimii ani n au declarat macar 2 lei profit. Sa preia de pe Twitterul celor doi abia dupa ce produc ceva in economia reala, nu in conditiile in care sunt platiti la anilingus.
  • vladbutucea.com vladbutucea.com
    Diferenta e ca cei doi au dreptate si, desi medalia de argint e o performanta extraordinara(cum cei doi au declarat de altfel), asta nu justifica un comportament cel putin imatur din partea medaliatei. Badea are dreptate sa astepte scuze publice.
  • aquila aquila
    De acord cu tine Simona. In vreme ce Alina Dumitru a realizat o serie de performante ce ne fac sa fim mandri ca suntem romani, cei doi papagali imi provoaca, mai degraba, contrariul. Pacat ca nu stim aprecia adevaratele valori!
  • simona simona
    Diferenta este ca Alina Dumitru este o medaliata olimpica si astia sunt doi pechinezi care ling dosul stapanului.

Trimite un comentariu

sus