Skip to main content

AUDIENŢE. Băsescu s-a bătut aseară cu turcii. Cine a câştigat?

 

Publicitate

"Bătălie" interesantă aseară, pe câmpul audienţelor. Traian Băsescu, invitat la TVR 1, a avut de furcă cu serialul turcesc Poveste de dragoste, de pe Kanal D (post deţinut de turcii de la Dogan). La nivel naţional, Băsescu i-a luat pe turci, la mică diferenţă (2.000 de telespectatori în plus). La oraşe, turcii au ieşit învingători.

Audienţele, în continuare:

  • Traian Băsescu a fost invitat la emisiunea Referendum, de pe TVR 1.

NAŢIONAL. Pe intervalul emisiunii, TVR 1 a fost urmărit de 326.000 de telespectatori, la nivel naţional. Postul public a fost pe locul patru, după Pro TV, Antena 3 şi Antena 1. TVR 1 a fost urmat de Kanal D (cu serialul Poveste de dragoste, medie 326.000 de telespectatori pe minut).

URBAN. Situaţia a fost puţin diferită la nivel urban. În oraşe, TVR 1 a fost pe locul 6, cu o medie de 185.000 de telespectatori pe minut. A fost depăşit de turcii de la Kanal D, cu 201.000 de telespectatori pe minut (16.000 de telespectatori în plus).

Dacă ieri s-a bătut cu turcii, cu o zi înainte (luni 23 iulie), Traian Băsescu a fost invitat la Turcescu, la B1 TV. Cu Băsescu în emisiune, Robert Turcescu a fost cu B1 TV pe locul doi la nivel naţional (după Pro TV) şi pe locul trei la nivel urban. Audienţa la B1: 502.000 de telespectatori pe minut, dintre care 330.000 din mediul urban).

LA TVR DESPRE TVR"Ştiu care este linia postului", a spus Traian Băsescu despre TVR, la TVR, în emisiunea electorală la care a fost invitat, cu Mihai Constantin moderator (detalii, în articol).

Audienţa posturilor TV marţi, 24 iulie, pe intervalul emisiunii Referendum (TVR 1), cu Traian Băsescu invitat, la nivel NAŢIONAL:

1. Pro TV - 855.000 de telespectatori pe minut
2. Antena 3 - 456.000
3. Antena 1 - 406.000
4. TVR 1 - 326.000
5. Kanal D - 324.000
6. Acasă TV - 306.000
7. Naţional TV - 268.000
8. TVR 2 - 224.000
9. B1 TV - 200.000
10. Prima TV - 179.000

Audienţa posturilor TV marţi, 24 iulie, pe intervalul emisiunii Referendum (TVR 1), cu Traian Băsescu invitat, în mediul URBAN:

1. Pro TV - 468.000 de telespectatori pe minut(4,5 rating)
2. Antena 3 - 330.000 (3,1)
3. Antena 1 - 301.000 (2,9)
4. Acasă TV - 225.000 (2,1)
5. Kanal D - 201.000 (1,9)
6. TVR 1 - 185.000 (1,8)
7. B1 TV - 161.000 (1,5)
8. Naţional TV - 149.000 (1,4)
9. Prima TV - 106.000 (1)
10. TVR 2 - 90.000 (0,9)

Citeşte şi:

Traian Băsescu, la TVR despre TVR: "Ştiu care este linia voastră editorială"

LA TVR DESPRE TVR. "Ştiu care este linia postului", a spus Traian Băsescu despre TVR, la TVR, în emisiunea electorală la care a fost invitat, cu Mihai Constantin moderator.

"Ştiu care e linia TVR-ului, ştiu ce trebuie să faceţi, dar dacă m-aţi chemat, daţi-mi voie să vorbesc şi pe urmă spuneţi ce vreţi", a spus Traian Băsescu în emisiunea electorală pentru referendum.

De la ce a pornit?

Moderatorul şi preşedintele s-au contrazis în timpul emisiunii pe tema pensiilor şi a creşterii TVA.

Dialogul dintre moderator şi preşedinte:

Mihai Constantin: "...atunci când aţi susţinut Guvernul Boc mai întâi să mărească TVA şi după aceea aţi spus că a fost inutil şi aţi mai tăiat şi pensile...."
Traian Băsescu: "Nu, cred că nu ştiţi ce s-a întâmplat. Uite, chiar nu mă aşteptam la TVR să nu ştiţi că nu s-au tăiat pensiile."

Mihai Constantin: "Corectaţi-ne dumneavoastră."
Traian Băsescu: "Pensiile nu s-au tăiat. Nu s-a tăiat nicio pensie. S-a introdus o contribuţie la sistemul de sănătate de 5,5 la sută."

Mihai Constantin: "Dar anunţul s-a făcut."
Traian Băsescu: "S-au tăiat salariile."

Mihai Constantin: "Dar anunţul s-a făcut."
Traian Băsescu: "Deci, s-a făcut, dar nu a aprobat Curtea Constituţională. N-aş vrea să..., ar fi bine dacă aţi fi pregătit când vă întâlniţi cu preşedintele României. Deci nu a existat tăiere de pensii."

Mihai Constantin: "Eu vorbesc despre anunţul dumneavoastră de la Cotroceni, domnule preşedinte (...) "Şi pentru că vreau ca telespectatorii să fie corect informaţi, mă refeream la anunţul dumneavoastră în virtutea primului motiv pentru care Parlamentul v-a suspendat şi anume aţi uzurpat ..."
Traian Băsescu: "Am o rugăminte. Dacă sunteţi dumneavoastră, am înţeles că eu sunt într-o emisiune electorală..."

Mihai Constantin: "Vă rog, sigur."
Traian Băsescu: "Dacă... mai aduceţi vreo doi colegi şi spuneţi dumneavoastră ce aş vrea să spun eu! Am această rugăminte. Ştiu care e linia TVR-ului, ştiu ce trebuie să faceţi, dar dacă m-aţi chemat, daţi-mi voie să vorbesc şi pe urmă spuneţi ce vreţi.

Numai când vorbiţi ca moderator, vorbiţi corect. Deci a fost introducerea unui impozit de 5,5 la sută pe valoarea de 750 de lei care nu era impozitată."

CADRU LEGISLATIV 

Timpii de antenă acordaţi de Televiziunea Română sunt stabiliţi în cadrul unei Comisii a Parlamentului, deoarece TVR se află sub control parlamentar. (Legea de funcţionare a TVR).

Potrivit acestei împărţiri, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost prezent în emisiunea realizată special de TVR1, pe perioada campaniei electorale pentru referendum.

8 MINUTE ÎN PLUS. Emisiunea de aseară de la TVR1, moderată de Mihai Constantin, a avut 8 minute în plus faţă de formatul obişnuit. Explicaţia:

Crin Antonescu a fost prezent într-o ediţie specială de la TVR (săptămâna trecută), la solicitarea sa - în calitate de preşedinte al României* - dar a făcut referire la Traian Băsescu, într-un context electoral, în afara timpilor de antenă stabiliţi în prealabil.

Ca urmare, Traian Băsescu a primit opt minute, pentru echilibrarea prezenţei pe TV.

* Legea de funcţionare a Televiziunii Române îi permite Preşedintelui României să apară la TVR pentru a se adresa publicului cu un mesaj de importanţă naţională.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ziareoffline ziareoffline
    Eu cred ca cei care sunt postaci, de ambele parti, tre sa aiba ceva beneficii. Sau li s-a promis ceva! Altfel nu inteleg inversunarea! Daca nu esti postac platit atunci tre sa fii p(r)ostac!
  • aidan aidan
    @felix -stii tu cumva ca paginademedia e juruita cu cununita si inel cu diamant doar pdl-ului? eu zic ca cine e destept suge de la doua oi! fiecare postare aduce un mic avantaj financiar. bravo cui lasa toate opiniile! asta se numeste a te duce mintea! altfel cei cu aceleasi aplecarii s-ar plictisi de moarte pe un site in care toti ar ridica osanale unui singur partid, unei singure persoane !din contradictii se naste cheful de-a posta!
  • Felix Felix
    Postacii USL au ca obiect de activitate si paginademedia ?
  • paul S paul S
    Basescu este un mare om de stat!
    De stat... sub pat!

    Frati basisti, s-a emis directiva sa nu participati la referendum!
    Cred ca vor fi pustii strazile Romaniei, ca dupa bombardament atomic.

    Eu se pare ca am marea sansa sa dau o lovitura de stat!
    Asta e ceva de povestit nepotilor.
    Am fost la o revolutie care era lovitura de stat, acum ma duc la o lovitura de stat care e revolutie.
    Pentru simetrie.

    Traiasca lupta pentru pace!
  • Mircea Mircea
    Titlul e inselator. Se intelege ca bataia pe audiente, aseara, s-a dat intre Traian Basescu si Kanal D.
    Din cifre reiese clar ca Basescu a "luat-o" atat de la Kanal D cat si de la Pro TV, Antena 3, Antena 1 si... Acasa TV ! Pe urbann.
  • Mircea Mircea
    Fuge asta ca dracu' de tamaie de orice intrebare mai pertinenta.
  • popa popa
    prietene lasa-ne cu marinarul tau imbecil. ala a pus o intrebare corecta si base credea ca inca mai poate sari cu picioarele pe capul tvr. e suficient cat rau a facut, sincer sper ca de duminica sa il ia dracu si pe el si neamul lui de hoti si parveniti...

Trimite un comentariu

sus