Skip to main content

Insolvenţa Realitatea TV: Un nou administrator judiciar la Realitatea. Remus Borza nu a fost validat

 

Publicitate

EXCLUSIV. Odiseea insolvenţei Realitatea Media continuă. Judecătorul nu l-a validat ca administrator judiciar pe Remus Borza (Euro Insol), cel propus de Adunarea Creditorilor şi de către Adunarea Generală a Acţionarilor.

În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, judecătorul a numit un alt administrator judiciar pentru Realitatea. Este vorba de Expert Insolventa SPRL, o companie hunedoreană.

Termenul pentru validarea administratorului judiciar a fost ieri (26 iulie), dar instanţa a mai amânat o zi decizia. Astăzi, a numit compania hunedoreană Expert Insolvenţă drept noul administrator judiciar al Realitatea Media, companie aflată în insolvenţă.

Contactat de Paginademedia.ro, Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea, a declarat că "tot ceea ce face judecătoarea (Mariana Moncea n.red) este peste măsura înţelegerii mele".

Elan Schwartzenberg:

"Este peste măsura înţelegerii mele. Avem un comitet al creditorilor, pe care judecătoarea l-a numit, după propria ei decizie. Aveam un administrator special, Sorin Enache, schimbat tot după propria ei decizie. Iar Adunarea Creditorilor a decis cu aproape 60% că îl dorim pe Remus Borza administrator judiciar (Borza nefiindu-mi nici amic, nici cunoscut, ci doar unul dintre cei mai mari de pe piaţă."

Judecătoarea a numit, în schimb, o firmă obscură din Hunedoara. Nu am nimic cu ei, nu vreau să îi jignesc, dar nu înţeleg de ce s-a înlocuit o firmă gigant şi a fost acceptată, în schimb, una mică."

Ce veţi face în continuare?

"Am înţeles că i se va face judecătoarei o a doua plângere la CSM (are deja una) astzăzi. Am înţeles că i se va face şi o plângere pennală, dar şi o cerere de revocare a ei. Discutând cu avocaţii, mi s-a spus că ceea ce a făcut ea este atipic practicii uzuale."

"Fără a fi paranoic, mă întreb dacă nu cumva cineva are mandat să închidă Realitatea."

Cine?

"Nu ştiu. Asta constat. Personal, cred că sunt două scopuri. Unu: o tentativă de a paraliza vocea Realităţii în această lună.

Doi: Per ansamblu, cred că se gândeşte o tentativă de închidere brutală a postului."

"Mă gândesc să sesisez inclusiv organisme din afara ţării în legătură cu ce se întâmplă."

"Am înţeles că şi cei din redacţie se gândesc deja la o formă de protest legal, drept, dar care să atragă atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în acest post."

"Am personal tot respectul profesional şi uman pentru tot colectivul de la Realitatea, care face eforturi colosale să funcţioneze fără nimic, aducând bani de acasă pentru benzină sau pentru bateriile de la camere. E foarte trist ce se întâmplă."

Se vor da salariile până pe 15, aşa cum aţi promis?

"Eu nu am promis, eu am spus că estimez că salariile se vor da cel mai devreme pe 1, cel mai târziu pe 15 august. Hai să vedem ce face noul administrator."

Dacă nu se plătesc?

Dacă nu, împreună cu redacţia vom gândi o formă de supravieţuire. Între a muri în glorie şi a supravieţui, chiar haiduceşte, alegem formula supravieţuirii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Foame Foame
    Sau bare ca sa fie mai colorat.
    Este clar ca USL vrea sa inchida gura postului.Au mai incercat o data cand l-au trimis pe Ghita.
  • Dreptate Dreptate
    ECRANUL NEGRU - 29 iulie 2012 - REFERENDUM
  • Bogdan Bogdan
    Ce-mi place că aflu despre soarta postului de pe acest site! Există sitem de e-mail intern, de ce nu se folosește? Iar dacă tot se pun bețe în roate supraviețuirii postului Realitatea TV, de ce nu dăm o mână de ajutor pentru a o scoate din... cacao. Eu propun, pentru început, o anchetă despre doamna judecător, urmată de un interviu. Tot suntem canal de știri și avem nevoie de subiecte interesante. Eu cred că este o pâine de mâncat cu acest subiect.
    @ Ralu. Mai exact ce crezi că o să se întâmple? Propune ceva concret, "urât" este prea vag...
  • unul dintre voi, da' nu unul ca voi unul dintre voi, da' nu unul ca voi
    anarhie !!!
  • Ralu Ralu
    Sa puna mana sa ne plateasca cineva ca daca nu iese urat.

Trimite un comentariu

sus