Skip to main content

Ovidiu Nahoi renunţă la colaborarea cu Adevărul din cauza dacilor

 


UPDATE 2: Ovidiu Nahoi, pentru paginademedia.ro: „Cred că Mălin nu-şi dă seama că nu e în regulă ce a făcut, adăugând în coada articolului acele fragmente.  Şi dacă nu-şi dă seama, să fie sănătos.”

UPDATE: Mălin Bot, pentru paginademedia.ro: „Am convingerea că în spatele acestei despărţiri este cu totul altceva, nu acest lucru minor.”

Jurnalistul Ovidiu Nahoi a anunţat că nu va mai scrie editoriale pentru Adevărul după ce în continuarea unui text al său, publicat pe adevarul.ro, a fost pusă şi o opinie contrarie, scrisă de Mălin Bot, redactor-şef al site-ului.

Ovidiu Nahoi a avut în ziarul de astăzi, dar şi pe site, un comentariu despre originile Dacilor. El susţine, printre atele: „Construcţia mitologică a dacilor  vine din adâncurile puturoase ale Institutului de Istorie al PCR”.

Astăzi, surpriză. Pe site-ul adevarul.ro, în continuarea textului semnat de Ovidiu Nahoi au fost publicate fragmente dintr-o opinie semnată de Mălin Bot şi publicată pe 17 mai.

Textul lui Mălin Bot se numeşte Dacii sunt cool, noi cum suntem?

„Am constatat azi cu uimire că în continuarea editorialului meu a fost postat un alt articol de opinie, cu sens contrar. Acesta nu este doar un gest neelegant la adresa unui colaborator al ziarului, ci unul pur şi simplu neprofesionist”, a scris Ovidiu Nahoi într-un mesaj pe Facebook.

Contactat de paginademedia.ro, Mălin Bot a declarat:

„Am convingerea că în spatele acestei despărţiri este cu totul altceva, nu acest lucru minor. Regret că un jurnalist important cum este Ovidiu Nahoi se desparte aruncând o umbră peiorativă asupra colegilor”

Postarea lui Ovidiu Nahoi vine la două ore după o altă poziţie luată de Mălin Bot tot pe Facebook. Este un text ipocrit, cu atât mai mult cu cât, fiind coleg cu noi, Ovidiu Nahoi nu a găsit potrivit să exprime in redactie punctul de vedere din ziar”, a scris Mălin Bot pe pagina sa de Facebook.

Ovidiu Nahoi a vorbit pentru paginademedia.ro despre motivele pentru care a renunţat să mai scrie editoriale pentru Adevărul:

  • Pe mine m-a deranjat faptul că au adăugat fragmentele acelea. Dacă scria un alt articol, treaba lui,, poate să scrie oricine ce vrea. Dar asta nu se face cu un colaborator de-al tău. M-am şi trezit pe Facebook cu acel comentariu al lui Mălin Bot. Cred că Mălin (n.r. - Bot) nu-şi dă seama că nu e în regulă ce a făcut, adăugând în coada articolului acele fragmente.  Şi dacă nu-şi dă seama, să fie sănătos.
  • Eu nu am mai văzut o asemenea practică nicăieri pe lumea asta. „Linkuirea” e una, dar alta e să adaugi fragmente. Omaenii nici nu-şi dau seama când se termină unul şi începe altul.
  • Am trimis un e-mail de dimineaţă către redactorul-şef, şi către redactorul-şef adjunct,  în care i-am explicat de ce nu mai scriu. Dar nu mi-au răspuns nici până acum.

Ce a spus Mălin Bot pe Facebook 

Constat un obicei pe care îl consider greşit. Periodic unii colegi jurnalişti simt nevoia să ocupe paginile ziarelor şi atenţia cititorilor online cu opiniile lor despre alţi colegi jurnalişti. Îşi dau cu părerea despre munca altora, cu preţiozitate, arătând indirect cât de "deontologi" şi "profesionişti" sunt ei, prin judecarea altora. Astfel de texte ar merge pe forumuri ale jurnaliştilor, pe pagina de facebook sau pe un blog. Ziarele si site-urile de stiri nu sunt făcute pentru orgoliul vreunui jurnalist sau pentru exprimat opinii care sunt potrivite mai degrabă la locul de fumat din parcarea redacţiei. Ovidiu Nahoi scrie astăzi un editorial foarte util în părţile în care nu îşi dă cu părerea despre jurnalişti/jurnalism/deontologie. Public, aici şi numai aici, imi exprim opinia că este text ipocrit, cu atât mai mult cu cât, fiind coleg cu noi, Ovidiu Nahoi nu a găsit potrivit să exprime in redactie punctul de vedere din ziar. Chiar îşi imaginează vreun jurnalist că pe cititori îi interesează ce părere are el despre alţi colegi? Eu cred că nu şi mai cred că astfel de momente prejudiciază credibilitatea tuturor jurnaliştilor. Lecţiile de jurnalism se predau la facultatea de specialitate, in organizatiile profesionale, pe blogurile specializate si in redacţie şi mai ales prin ceea ce scrie fiecare cu gândul la cititori, nu la colegul din dreapta.

Mesajul lui Ovidiu Nahoi, postat pe Facebook:

Malin (n.r. - Malin Bot, redactor-sef adevarul.ro), fii linistit, n-o sa te mai deranjez de aici inainte. Acesta a fost ultimul editorial pe care l-am scris pentru Adevarul.

Tocmai am informat conducerea redactiei despre asta.

Am constatat azi cu uimire ca in continuarea editorialului meu a fost postat un alt articol de opinie, cu sens contrar. Acesta nu este doar un gest neelegant la adresa unui colaborator al ziarului, ci unul pur si simplu neprofesionist.

Oricine poate scrie un alt articol de opinie, prezentat separat, dar nu "agatat" de articolul unui alt autor si, mai ales, fara consultarea acestuia!

Da, "mi-am permis" sa exprim opinii impotriva a ceea ce parea a fi "linia ziarului" sau mai degraba pozitia unor sefi din redactie. Am facut-o cu gandul de a mentine un anumit echilibru, atunci cand mi se parea ca lucrurile o iau razna. Si cred ca imi pot permite sa adopt asemenea pozitii, avand in vedere tot cea ce am facut pentru prestigiul marcii "Adevarul" in toti acesti ani.

Am reactionat atunci cand ziarul scria cu veselie despre "sterilizarea tigancilor". Cand pornea campanii in favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea. Sau cand se entuziasma la tezele rasuflate ale dacomaniei.

Daca prin asta m-am situat in afara redactiei si am pus mai presus, cum spui tu, orgoliul personal, fie. Eu cred doar ca am aparat niste valori, dar asta e deja o discutie complicata.

Nu-mi ramane decat sa va las sa-i dati inainte cu "sterilizarea tigancilor", cu pedeapsa cu moartea si cu dacologia. Succes!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrada Andrada
    Ma scuzati ca va intreb, d-le Nahoi, nu vi s-a propus pana acum sa intrati pe listele unui anumit partid pentru Parlamentul European la urmatoarele alegeri? Chiar fara nicio legatura cu dacii...
  • Giovanni Giovanni
    Pe cine intereseaza cine e Ovidiu Nahoi? si mai ales ce face
  • kiko kiko
    malin, esti un mare ***... asta o spun sub protectia anonimatului ca mi-e foarte frica de tine sa nu cumva sa scrii maine cine stie ce mega tampenie prin ziar... oricum o sa o scrii, asta e clar...
  • malinache malinache
    sub povara zecilor de milioane incasate tovarasul ce scrie compuneri demne de clasele 1-4 MALIN BOT transmite indemnuri razboinice antibasescu colegilor de la adevarul care tocmai au fost premiati cu o taiere salariala de cate 4 milioane, cadou pentru sarcinile de cascadorii rasului si temele de absolvent de spiru haret pe care le imparte.si are si tupeul sa ceara eforturi intreite, ca hai sa ne fortam sa facem mai multe accesari ca tocmai am ajuns la coada dupa toate site-urile de stiri, etc, asta ca sa isi ia el bonusu de alte zeci de milioane probabil...un papagal ce se tine cu dintii de scaunul de wc de pe titanicul adevarul:) toata lumea din redactie se prapadeste de ras cand il imita cum se maimutareste in fata conducerii ca sa arate ce eforturi depune el, cu idei de doi lei, copiate de la alte ziare:))
  • Malin Bot Malin Bot
    @ adiyt: 1. Invata limba romana, daca te exprimi in public. 2. Esti o lichea cat timp spui aceste lucruri, ca un las, sub protectia anonimatului. Exprima-te cu nume si prenume, daca simti nevoia sa-ti impartasesti frustrarile lumii intregi, asa face un om cu minim bun-simt. 3. Indrugi aici minciuni sfruntate, nu am propus niciodata subiectele despre care vorbesti.

    Am explicat mai pe larg conflictul iscat de Ovidiu Nahoi, o mare dezamagire, aici: http://malinbot.wordpress.com/2012/07/23/despre-ura-greseli-jurnalism-si-ovidiu-nahoi/
    Ovidiu Nahoi a ales să întrerupă colaborarea cu Adevărul, oferind un prilej bun celor care obişnuiesc să-şi atace colegii în public, sub plapuma anonimatului. Motivele pentru care face asta îi sunt numai lui cunoscute. Efectele: oameni care l-au respectat întotdeauna sunt ţinta unor atacuri gratuite si murdare.
  • Harcea Porcan Harcea Porcan
    @GI Joe: "Sabin Orcan, uriaș al presei" :)))
  • reporter reporter
    bre, te uitași in oglindă și te luă cu amețeală, nu?...
    hai, uriașule, pionierule, dă un semn de la site-ul ăla nou, să-ți vedem sclipiciul lustruit de ionescu ...
  • adyt adyt
    frate nu ma intereseaza de nahoi treaba lui, munca lui, insa malin bot este un parvenit care se crede smecher ca tzaranul la oras si scrie numai aberatii,de frica sa nu scape paraua groasa pupa in fund preventiv apoi se gudura pe langa sefi, uite sefu cum am lins eu funduri inainte sa imi ordoni tu, sunt bun nu?:)) e penibil cum se duce el pe la etno tv sau nasul sau alte posturi cu audienta cat a adevarului, de cativa oameni, si emite cugetari de mori de ras, despre teoria relativitatii si baletul rusesc, e pishul lumii, oare unii nu realizeaza cat de penibili sunt.asta ca atunci cand dadea mailuri prin redactii de murea de ras toti la ce idei de doi lei avea, cand erau evenimente la nivel national el venea sa scrie lumea despre balarii gen cat de mult iubim bucurestiul sau despre unde s-au indragostit cititorii,de iti era rusine ca radeau colegii de tine cand ziceai ce subiect a dat redactorul sef:))
  • Insider Insider
    @coleg " Inca o statuie care se dovedeste ca este umpluta cu paie . . ."
    Credeai cumva ca Nahoi e vreun monument al presei? Este un monument de lene, ca de invatat n-a invatat cineva ceva de la el! Cand ardea gazul pe la Bruxelles cu Bianca Toma erau restructurari in AH, iar astia mancau bani cu nemiluita oferind in schimb numai "reportaje" inepte, din care nu intelegea nimeni nimic. Drept dovada, faceau cate 2-300 de accesari pe site, ceea ce e o rusine absoluta. Nahoi trebuia sa se retraga de mult timp, pt ca n-are nicio treaba cu presa. E de mirare cum i-a prostit pe cei de la Money Channel, invarte 3-4 idei prafuite cu Europa, UE, bla-bla din care nu reiese nimic, e stilul lui.
  • coleg coleg
    Este jenant ce face Ovidiu Nahoi. Cum poti sa minti pe o treaba aflata la un click distanta? Acolo scrie clar:citeste alta opinie pe tema asta... E delimitat si marcat clar un alt articol care vine sa completeze ceea ce spunea Nahoi. In plus. nici nu il contrazice, culmea Ovidiu nici macar nu a citit opinia a doua. E trist sa constati ca un jurnalist cu nume se preteaza la asa ceva. Inca o statuie care se dovedeste ca este umpluta cu paie . . .
  • GI Joe GI Joe
    Respect Vlad Epurescu!
    Tin sa va reamintesc ce cutremur a provocat plecarea sa de la AH:


    Acest anunt al demisiei lui Epurescu a provocat un adevarat boom in Adevarul Holding.

    Personal, nici acum nu-mi vine sa cred ca unul dintre putinii PROFESIONISTI ramasi in AH e pe cale sa paraseasca aceasta companie.

    Daca s-ar aproba demisia lui, atunci mi s-ar confirma inca o data ca traim niste vremuri tulbure.

    Pentru cei care nu-l cunosc, Vlad Epurescu este unul dintre PIONIERII ON-LINE-ULUI in Romania!

    Numele lui impune respect. E un brand.

    E un om care si-a dedicat viata internetului.
    Pentru asta a facut multe sacrificii, inclusiv a renuntat la viata personala!

    In ultimii ani, Vlad Epurescu a avut in cap un singur lucru: adevarul.ro!

    De notorietate ramane un episod in care a venit atat de devreme la munca incat paznicul i-a refuzat accesul in cladire pe motiv ca n-a inceput programul!

    Stiti care a fost justificarea lui Epurescu?
    “Azi trebuie sa plec mai devreme. De aceea, am venit mai devreme. Altfel, nu o sa indeplinesc toate task-urile pe care le am pentru ziua de azi”.

    Sincer acum, cati oameni cunoasteti cu o asemenea atitudine si dedicatie?

    Eu sper ca domnii Cartianu si mai ales Imre sa citeasca acest mesaj si sa realizeze, macar pe ultima suta de metri, ce fel de om e pe cale sa piarda Adevarul Holding.

    O companie respectabila NU ARE VOIE sa piarda un profesionist, un meserias pana la urma, de talia lui Vlad Epurescu.

    Pur si simplu, NU ARE VOIE!

    In plus, daca, doamne fereste, Vlad Epurescu va fi de neclintit si nu-si va schimba decizia de a demisiona, atunci nu vad deloc bine viitorul la adevarul.ro!

    Cel putin zece oameni dintre cei care se ocupa de adevarul.ro au anuntat deja, cel putin la nivel verbal, ca il vor urma pe Vlad Epurescu, in cazul in care acesta va pleca.

    Se pare ca demisia lui Vlad a fost cauzata si de faptul ca el pune la cale un MEGA PROIECT pe on-line.

    Si, are nevoie de oameni!
    Asa ca e lesne de inteles ca isi va lua cu el si ECHIPA LUI, daca va pleca de la adevarul.ro.

    Are o echipa bine sudata, poate cea mai omogena din on-line-ul autohton.

    E o echipa care domina categoric .ro de ani de zile si e poreclita, pe buna dreptate, “Diavolii lui Epurescu”.

    Inca o data, sper ca Imre sa-l intoarca pe Vlad la sentimente mai bune fata de Adevarul Holding.

    Aici ar trebui sa se foloseasca si de influenta lui Patriciu. Banuiesc ca, daca el ar sta de vorba cu Vlad, sansele ca el sa nu mai plece, vor fi ceva mai mari.

    Urmatoarele ore vor fi decisive pentru viitorul site-ului adevarul.ro.

    Dupa anuntul demisiei lui Vlad in redactie e o atmosfera extrem, extrem de tensionata.

    Lumea asteapta cu sufletul la gura ultimele vesti.
    Vlad, suntem alaturi de tine, iar ca sa citez un alt URIAS al presei, Sabin Borcan, dupa plecarea lui Cornete: “Baietii sunt gata de orice!”.

    Asteptam un semn de la tine, Maresalule!
  • Gicu Gicu
    Ha, Ha, Ha! Ovidiu Nahoi plange atata ca nu i-a dat AH banii pe editorialele lui de doi lei. Pai nu uitati ca in AH se dadeau oameni afara iar acest baiat freca menta la Bruxelles cu Bianca Toma. N-au trimis un reportaj ca lumea de acolo, nimic. Bani aruncati pe fereastra. Bai Nahoi, daca taceai filozof ramaneai!
  • fan din Crangul lui Bot fan din Crangul lui Bot
    Ovidiu, las-o moarta. Iti doreai o iesire din scena pt ca Imre nu te-a platit si nici n-a plans dupa plecarea ta. Ai gasit pretextul, ti-a iesit pe jumatate. Malin Bot are dreptate in ce a scris pe facebook, nu incape discutie. Bot e un om f muncitor, extrem de dedicat. Nu scrie precum Eminescu, dar e mult peste tine, amice. Si nici oportunist ca tine nu-i. Tu, Ovidiule, doar i ars gazul pe la AH, te-ai pus sef la Bruxelles pacalind viata de dragul celei mai inepte idei din presa romana. N-ai trimis un reportaj ca lumea in viata ta, spui platitudini pe un ton serios si te crezi talentat. Nu-i o paguba plecarea ta. Succesuri, pacaliciule!
  • insider2 insider2
    Nahoi, e link, lasa circul. Nu ti-ai luat banii si restul e can can. E pe net., vede oricine. Nu poti sa minti in halul acesta, e la vedere.
  • Insider Insider
    E o diferenta. Epurescu poate avea o serie intreaga de defecte, dar amorul de sine sigur nu era unul dintre ele. Epurescu a scris editoriale fiindca i s-a cerut, nu fiindca ar fi insistat el...

Trimite un comentariu

sus