Skip to main content

30 August. Radioul public trece printr-o „restructurare” a vocilor.

 

Publicitate

SE FACE SELECŢIA VOCILOR LA RADIOUL PUBLIC. Multe dintre vocile cunoscute ale Radio Actualităţi riscă să nu se mai audă pe post în urma unei "evaluări", scrie Evenimentul zilei.
Astăzi, angajaţii Radio România Actualităţi (RRA) vor afla ce voci urmează să dispară de pe radioul public.


Nici cunoscuţi reporterii, precum Carmen Valica sau Carmen Gavrilă, nu au trecut testul noului sound creat pentru rebranduirea Radiodifuziunii Române, ce ar trebui să debuteze pe 10 septembrie, în grila de toamnă.

Surse din RRA au dezvăluit că aproximativ 80% dintre angajaţii societăţii şi aproape toţi reporterii de teren au voci care nu sună bine şi că, în momentul de faţă, în Departamentul Informaţii, coloana vertebrală a radioului, doar 30 de oameni mai au voie să citească la microfon
Jurnalista Carmen Valica a aflat de rebranduire pe când se afla în concediu. "Am auzit veştile şi am trimis un e-mail către şeful meu. Nu am primit niciun răspuns. Eu am auzit două variante. Una era că nu mai pot intra pe post şi alta, că nu pot intra la emisiunea de la ora 13.00. Nu ştiu care au fost criteriile de selecţie. Când am fost angajată, am dat probă eliminatorie de voce, iar în 11 ani de radio niciodată nu mi s-a reproşat că nu corespund".
Scandal fără precedent la Radioul public 


DURA LEX, SED LEX. Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege care vizează protejarea proprietăţii intelectuale a editorilor de presă pe internet, obligând portalurile de căutare la plata unor comisioane, scrie HotNews.

Acest proiect de lege este supranumit Lex Google de critici, deoarece vizează în principal serviciile Google news ale gigantului american. Proiectul a fost solicitat de marile grupuri germane de presa precum Axel Springer şi Bertelsmann.
Germania: Lex Google, o lege privind drepturile de autor, obliga motoarele de cautare sa plateasca un comision ziarelor online pentru preluarea continutului


EMISIUNILE TOAMNEI LA DISCOVERY. 2 nebuni pe 4 roţi şi Viaţa pe sârmă sunt două noi show-uri din grila de toamnă a Discovery, a declarat Ada Roseti, director de programe Europa de Sud-Est Discovery Networks, pentru România liberă. Totodată, din 2 septembrie, Monştrii apelor se întoarce din 2 septembrie cu un nou sezon. Postul de televiziune mai pregăteşte şi Competiţia supraoamenilor şi Ocolul Pământului în 80 de feluri.

Şi pe TLC, post deţinut tot de Discovery, Buddy Valastro revine în sezonul 2 din Regele bucătarilor, iar de la ora 21.00, unul dintre stilişti de la Hollywood le arăta unor femei obişnuite cum îşi pot schimba complet look-ul.
Adrenalină, călătorii gastronomice şi monştri marini - „meniu" de toamnă la Discovery


SFATURILE ŞEFULUI DE MARKETING DE LA VODAFONE. Oamenii de marketing ar trebui să fie mai puţin atenţi la ceea ce face competiţia şi să se concentreze pe lucrurile care pot inova, care lipsesc încă din viaţa unei comunităţi, a afirmat pentru Wall-Street.ro, Angus Slater, directorul de marketing al Vodafone România.

Obiectivele managerului pentru acest an sunt legate de nivelul de admiraţie a brandului Vodafone şi satisfacţia clienţilor. El adaugă că în prezent creşterea unui operator de telecom vine din îmbinarea tehnologiei şi a inovaţiei cu serviciile de customer care.
Seful pe marketing al Vodafone: Nu va uitati la ce face competitia, ci la ce NU se intampla!


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Calota Robert Calota
    Foarte curios este modul in care s-a facut ascultarea vocilor de care s-a descotorosit actuala conducere fesenista a SRR.
  • Robert Robert
    O sa asculti RRA pentru stiri si muzica :)
  • kiko kiko
    mie imi place rra. in masina ascult rra pentru stiri, romantic si magic fm pentru mizica. restul posturilor de radio mi se par aiurea.
  • boss boss
    la rra se va urma modelul tvr dar in alt mod. PSDistul de la conducere vrea transformarea radioului public in radio privat. Colaboratori deja au fost dati afara, urmeaza angajatii neagreati de conduceri. Votati USL ca e bine
  • Robert Robert
    RR Actualitati avea ca prim obiectiv informarea publicului, nu era un radio clasic, cu staif, cu voci pe alese.
    Ar fi bine sa transforme RRA intr-un soi de Europa FM,
    din pacate insa cred ca asta cu vvocile nu este decat un pretext pentru concedierea unor oameni care nu convin noii conduceri si angajarea altora.
    In Radio Romania nu avem o situatie similara cu cea din TVR, Radio Romania a fost mai bine administrat si reusea sa faca audiente bune (a pierdut cu greu pozitia de lider in audiente in mediul urban, si ramane lider in mediul rural).

    Daca totusi vor sa reformateze produsul numit Radio Romania Actualitati ar putea sa faca din Antena Satelor un Radio Romania Actualitati pe stil vechi si sa pastreze acolo redactorii cu vechime in Radio Romania. Publicul de varsta medie si de varsta a III-a iubeste actuala versiune a RR Actualitati!

Trimite un comentariu

sus