Skip to main content

9 august: Gazeta de sud trece la conţinutul cu plată. 2 euro pe lună abonamentul

 

Publicitate

CONŢINUT PE BANI. Publicaţia regională Gazeta de Sud adoptă sistemul paywall, ce presupune plata unui abonament pentru citirea articolelor de pe internet, scriu Adevărul şi Hotnews.

Cotidianul va percepe o taxă de 2 euro pe lună, adică aproximativ 10 lei, pentru accesul liber la toate articolele de pe site. Cei care nu se vor abona online vor putea citi doar 15 articole liber şi ştiri scurte.

"Publicitatea on line nu este destul de eficientă şi singură nu poate aduce stabilitatea financiară. După mai multe încercări, s-a impus o soluţie firească, de bun-simţ", îşi justifică echipa de la Gazeta de Sud gestul.

"Cei care citesc Gazeta de Sud pe internet vor avea la dispoziţie un abonament de 2 euro/lună – mai mic decât abonamentul pentru ziarul tipărit – care asigură accesul la toate articolele, anunţurile şi arhiva on line a Gazetei de Sud. În acelaşi timp, vom oferi tuturor vizitatorilor acces gratuit la maximum 15 articole pe lună, iar articolele scurte nu vor fi contorizate", mai spun jurnaliştii olteni.

Alte publicaţii care au adoptat modelul plătit sunt Ziarul Financiar şi publicaţia săptămânală Dilema Veche.
Adevărul: Un nou ziar cere bani pentru conţinutul online – „Gazeta de Sud“
Hotnews: Gazeta de Sud introduce plata pentru accesul la continutul sau online


ZELIST NUMĂRĂ COMENTARIILEZelist Monitor introduce monitorizarea comentariilor adăugate în presa online prin Facebook (prin intermediul widget-ului Comments Box) alături de celelalte tipuri de surse: Presă, Bloguri, Twitter, pagini şi grupuri publice de Facebook, cele mai importante forumuri din România, scrie Wall-Street.

Din ce în ce mai multe publicaţii utilizează Facebook pentru a da utilizatorilor oportunitatea de a comenta pe site-ul lor, modalitate care are avantajul că utilizatorii îşi declină identitatea reală (cea declarată pe Facebook), evitându-se comentariile de tip postac-robot.
Zelist Monitor analizeaza comentariile din presa online date prin Facebook


PROCESGoogle şi Oracle sunt obligate să facă publice eventualele sume plătite unor jurnalişti sau bloggeri care au redactat materiale sau comentarii despre cazul încălcării patentelor Oracle pentru Java de către platforma Android a motorului de căutare, a decis o instanţă din San Francisco, scrie Mediafax.

Oracle a acuzat Google că platforma Android "calcă în picioare" drepturile de proprietate intelectuală asupra limbajului de programare Java.

Potrivit bloomberg.com, un judecător de la o instanţă din San Francisco a ordonat celor două părţi să ofere, până pe 17 august, detalii despre eventuali jurnalişti sau bloggeri care ar fi primit bani în timpul procesului dintre Google şi Oracle. Acest lucru este necesar pentru a clarifica dacă vreo informaţie din aceste articole ar fi putut fi "influenţată de relaţiile financiare cu părţile", a spus judecătorul.
Google şi Oracle trebuie să spună dacă au plătit jurnalişti să scrie despre procesul lor


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • BASINESCU I-ul BASINESCU I-ul
    Sclavii mei de GAZETA DE SUD au fost taiati de la conducta cu bani. Rusine USL !
  • temugin temugin
    Poate sa-mi dea ei mie 2 euro ca sa le citesc polutiile.
  • Robert Robert
    GdS e un ziar cu traditie in Oltenia, cred ca merita 2 euro pe luna.
    Nu cred ca avem 10 ziare bune in Romania asa ca nu vei cheltui 100 de lei pe luna cu presa.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    nici nu imi trece prin cap sa dau 100 lei pe luna sa accesez stiri de pe 10 siteuri, de exemplu. au adoptat si altii din presa locala metoda asta, Delta Tulcea, citesti doar primele fraze din articol, restul platesti...deci nu este chiar o premiera...
  • kiko kiko
    oooo, gazeta de sud, la acelasi nivel cu the economist... wooow. 2 euro pe luna... nu cred ca am citit-o vreodata pe net nici cind era gratis...
  • Robert Robert
    Numai la birourile de anunturi ale Gazetei de Sud, altfel doar plata prin card si SMS :)

    Apropo, au reparat problema, plata cu cardul merge acum.
  • Iulian Iulian
    Plata in praz se poate face?:)
  • Robert Robert
    Dupa ce vor rezolva problema cu contul de PayU (a aparut o problema la plata cu cardul) o sa fiu unul din primii abonati online ai Gazetei de Sud.
  • pase scurte pase scurte
    o decizie inteleapta luata de jurnalistii olteni. asta-i viitorul in presa

Trimite un comentariu

sus