Skip to main content

Colaboratorii tvrinfo.ro au fost restructuraţi

 

Publicitate

Echipa de colaboratori ai site-ului tvrinfo.ro (aproximativ şase oameni) a fost restructurată.

Miercuri, Monica Ghiurco, coordonatorul editorial al site-ului, a convocat o şedinţă în care a anunţat că Televiziunea publică nu îşi mai permite colaboratorii de la site.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Monica Ghiurco a invocat o adresă de la departamentul financiar, conform căreia bugetul departamentului TVR Interactiv a fost consumat şi nu mai poate susţine echipa de colaboratori.

TVRinfo.ro, o istorie scurtă şi agitată

Renunţarea la echipa de colaboratori ai tvrinfo.ro vine după o perioadă agitată pentru site-ul de ştiri lansat de postul public cu doar câteva luni în urmă.

Astfel, la scurt timp după numirea ca preşedinte interimar al TVR, Radu Călin Cristea a avut câteva discuţii cu Mona Dîrţu, directoarea departamentului TVR Interactiv, care se ocupa şi de site. Preşedintele interimar Radu Călin Cristea a apostrofat-o pentru că a dat pe site (fără să se consulte şi cu el) ştirea cu acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

După numirea noului preşedinte Claudiu Săftoiu, a urmat o altă mutare: controlul editorial al site-ului a trecut la Monica Ghiurco. Urmare a acestei mişcări, la mijlocul lunii iulie, Mona Dîrţu şi-a dat demisia. “Am decis să plec din TVR mai repede decât anticipam: nu mai am dreptul de a lua decizii editoriale pentru noile site-uri ale TVR (adică tvrinfo.ro, tvrplus.ro, tvr.ro şi site-urile de eveniment) – aşa că am solicitat întreruperea contractului de muncă", explica ea.

Imediat după numirea Monicăi Ghiurco la coordonarea tvrinfo.ro a urmat o decizie după care Teodor Tiţă (redactorul şef al site-ului) şi Alexandra Bădicioiu (redactor şef adjunct) au decis să intre în concediu. Care era decizia? Site-ul TVRinfo.ro nu mai avea dreptul să realizeze materiale proprii în timpul campaniei pentru referendum.

“Motivul pentru care am venit în TVR nu mai există. Un site de ştiri nu poate concura pe piaţă fără dreptul la conţinut propriu”, şi-au explicat Alexandra Bădicioiu şi Teodor Tiţă decizia de a intra în concediu.

Citeşte şi:

Şefa tvrinfo.ro, Mona Dîrţu, şi-a dat demisia: “Mi s-a luat dreptul de a lua decizii editoriale”

Monica Ghiurco, coordonator pe ştirile TVR Interactiv, TVR 1, TVR 2 şi TVR Info

Conducerea tvrinfo.ro, în concediu: “Nu mai putem garanta calitatea şi relevanţa unui site aflat în dezintegrare”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kiko kiko
    @aidan...
    parerea mea e ca dan18 a vrut sa spuna altceva: schimbarea domnilor, bucuria nebunilor... ti-am citit si eu mesajele postate pe aici si am vazut ca abia asteptai sa scapi de basescu, de culcer si de toata clica lor... acum realizezi ca schimbarea inseamna si matrasirea multor altor oameni nevinovati. cam asta cred ca a vrut sa sublinieze si dan...
  • aidan aidan
    @dan18- eu lucrez pentru tvr2 si tvr1 dar ii cunosc pe unii dintre colaboratori. persoane muncitoare si responsabile. poti intelege ca un om ramane OM chiar daca are ghinionul ca patronul lui sa faca politica? poti intelege ca pot respecta un om care lucreaza pentru clica lui basescu desi eu am boala pe respectivul? nu ma face sa-ti doresc :la fel! oamenii sunt complet nevinovati! tu, daca stii calculatoare, sa filmezi, sa iei interviuri si vezi un anunt ca se cauta colaboratori, faci cercetari sa vezi daca posibilul loc de munca este al basistilor sau al uselistilor?(si asta acum, ca mai demult altele erau partidele care se contrau si in viitor, iti garantez vor fi altele).nici vorba, te duci, lasi cv-ul la o TELEVIZIUNE nu la sediul unui PARTID, treci de probe si zici merci ca te-ai angajat! stiu ca anii basescu au innebunit mintile necoapte,dar cat va fi lumea si pamantul politicieni nu vor face dacat rau pe cand oamenii muncitoriil fac pamantul sa dea roade. nebunia asta va trece si vei intelege ca nu suntem in razboi fratricid ci intr-un haos indus. daca ai chef neaparat sa urasti pe cineva uraste cu mintea, nu la gramada! e chestie de stil si bun simt!la mintea ta si femeia de serviciu care spala closete o fi vreo nenerocita care face politica pe 700 roni pe luna!? asta a vrut, asta a avut! nu-i asa? creierul e ceva splendid, foloseste-l!
  • mad79 mad79
    cat timp ne va mai intampina pagina aceea care ne trimite sa ne imprietenim pe facebook,pentru ca a trecut aproape 1 luna de cand v-am anuntat de aceasta problema si nu s-a rezolvat nimic?
  • dan18 dan18
    aidan,asta ai vrut,asta ai
  • aidan aidan
    colaboratorii aia au muncit si nu au foat platiti de trei luni! dar de muncit au muncit! ce vina au ei ca orientarea politica a sefilor lor nu mai coincide cu cea a actualilor?e vorba de oameni care muncesc,nu fac politica! sunt oameni care nu apar pe sticla, sunt furnicile alea amarate care spera ca muncind vor avea ce manca! sper sa li se dea drepturile cuvenite!nu ei sunt de vina ca dirtu il iubea "sincer" pe basescu si noua conducere pe altul! oamenii trebuie NEAPARAT sa faca ceva pentru a nu mai plati ei,oalele sparte de cei care se joaca de-a politica!. cred ca ati observat ca se duc de rapa, rand pe rand n ziare,reviste,site-uri,posturi tv. cand cauti la originea caderii dai de interesele politice ale patronilor, managerilor, directorilor.
  • demnitatea din presa demnitatea din presa
    Ceea ce nu stie Petrisor sau nu vrea sa spuna este ca oamenii de la TVRInfo.ro au fost lasati in bataia vantului dupa ce Tita si Badicioiu si-au luat picioarele la spinare, plecand intr-un concediu prelungit exact cand oamenii aveau mai multa nevoie de ei. Asta dupa ce oricum se remarcasera pana atunci prin capacitatea deosebita de a taia frunza la caini prin redactie. Dar da bine sa iesi in presa (ok, Facebook, ca pentru Tita si Badicioiu a sta pe Facebook inseamna a face presa) si sa arati cum te bati tu pentru independenta presei. Ah, de ce oare nu suntem toti atat de curajosi pe Facebook? Pacat ca redactia TVRInfo.ro nu s-a mutat si ea pe Facebook, din pacate, ea nu a plecat in concediu si a ramas acolo sa fie practic desfiintata de actuala conducere.
  • ion ion
    pacat de tvr info, era cea mai decenta televiziune de stiri, singura pe care o puteai urmari in normalitate

Trimite un comentariu

sus