Skip to main content

Conducerea TVR a votat: 1.000 de oameni vor fi restructuraţi

 

Publicitate

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat astăzi, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economică a televiziunii publice.

Documentul urmează a fi trimis către cele două camere ale Parlamentului României, respectiv către Ministerul Finanţelor Publice, în vederea înscrierii documentului pe ordinea de zi a sedinţei de Guvern de sâmbătă, 1 septembrie.

TVR ar urma să aibă, după procesul de restructurare şi organizare, 2.340 de angajati, cu aproximativ 1.000 de angajaţi mai puţin, potrivit proiectului de "Program de redresare economică a SRTv", după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Potrivit documentului, măsurile de redresare ale TVR ar trebui să readucă televiziunea publică pe profit în anul 2016.

Grila, contracte renegociate, eşalonari

Pe langa restructurări şi renunţarea la TVR Info şi TVR Cultural, măsurile propuse în program mai includ:

  • grile noi, in care se renunţă "în proporţie importantă" la emisiunile de 26 de minute, fiind preferate emisiunile 48-55 de minute. În noile grile, Jurnalul ar incepe la 20.00, fiind precedat de luni până joi de emisiuni de actualitate economico-financiară şi urmat de talk-show-uri. Acestea ar fi urmate, de la 22.00, de filme/transmisiuni de sport
  • Renegocierea unor contracte cu distribuitorii de filme
  • revizuirea tuturor contractelor comerciale existente (inclusiv cele cu distribuitorii de energie electirca pentru colectarea taxei TV, renegocierea tarifelor cu SNR)
  • Eşalonarea rambursării datoriei fiscale pe durata a 7 ani, reesalonarea datoriilor comerciale prin renegocieri directe si plata lor intr-un credit bancar

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Teveristul Teveristul
    Citez:
    "Liviu Pop: Nu există nicio decizie a Guvernului de a reduce salariile sau a face disponibilizări la Poştă"

    Stiti cumava cate milioane de EURO are datotrii Posta? Foarte multe!
    Acolo, de ce nu se concediaza jumatate din personalul angajat domnule Saftoiu?!
  • Lily Lily
    sa continuam:
    3. Melinescu (tatal, cel din SUA)
    4.Burtea (gandire invechita)
    5.Dinca impreuna cu tote simpatiile lui!
    6.Carla Tompea cu toata trupa de la Iasi
    7. Bucur, simpatie culceriana
    8. Alina Stancu- playboyul TVRului
    9. ........
  • Writter Writter
    As incepe cu domnisoara Adrian Bucur,dat afara pentru incompetenta de la B1 si adus pe bani mai multi decat ar merita de Culcer la TVR Info(care nu mai exista)Salariul lui l-as imparti la cei care muncesc din greu tragand de decoruri si de cabluri.Pe de alta parte,mai sunt cativa cititori de prompter care ar trebui restructurati si in locul a 5 din astia,adusi 2 capabili si cu credibilitate,nepatati politic si neasociati cu vre-un parinte sau unchi cu functii(administrativ-politice)
  • Horea Horea
    "Conducerea TVR a votat: 1.000 de oameni vor fi restructurați"

    E usor de votat. Mai greu e sa infaptuiesti ceea ce s-a votat.

    SI, daca e sa facem o lista cu cei restructurati ea (lista) ar incepe cu:
    1. Lucia Hossu Longin (pensionare)
    2.Cornelius Rosianu (depasit de realitate)
    3. ... si lista poate continua fara mari eforturi!
  • Iulia Iulia
    Asta inseamna ca se micsoreaza birul pe care-l platim la factura de curent pentru televiziunea publica? La naiba, traiesc in Romania. Birurile "rulz". Statul (degeaba) "rulz".
  • portos portos
    Si daca ar da afara 2000 nu ar fi nico diferenta. In momentul in care tu ai datorii de 150 de mil, adicqa bugetul de salarii pe 3 ani, problema nu se rezolva doar cu concedieri si cu renuntarea la productie. asa mai bine inchizi toto si gata, nu poti sa tii emisia la 4 posturi nbumai cu reluari...televiziunea e un sport scump si nu e pt toata lumea: nu poti sa ai si filme de ultima ora, sieducative si rating si fara reclame in timpul filmelor, asa ceva nu exista.. daca se putea o faceau si altii. de taxda nu mai zic ca e jenant...toata lumea urla ca 4 lei e mult...deci eu sunt pt desfiintare. moka nu se poate..
  • Karina Karina
    Aiurea, n-o sa fie pana la urma nici o concediere, desi ar merita muuulti! Se pregatesc deja liste cu "posturile astea erau neocupate, deci le punem pe lista", mai gasesc niste pensionabili pe care ii transforma in colaboratori si gata! Desi, daca ma gandesc bine, se pot face si in TVR reduceri de personal, dar nu "om cu om", ci... cu clanul!
  • qwerty qwerty
    problema este ca vor fi dati afara fraierii, cei angajati in ultimii ani, in timp ce toti cei care stau pe galeti de bani vor ramane in posturi. la fel se intampla si la Radio Romania. sunt trimisi acasa colaboratorii, de angajati nu se atinge nimeni

Trimite un comentariu

sus