Skip to main content

Grevă japoneză la TVR. Angajaţii protestează faţă de concedieri

 

Publicitate

SPUSTV, sindicatul reprezentativ din Televiziunea Română, îi invită, printr-un comunicat, pe angajaţii TVR să intre în grevă japoneză, luni, în semn de protest faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice de a concedia circa 980 de angajaţi, potrivit Mediafax.

Greva de tip japonez se va desfăşura luni, 3 septembrie, începând cu ora 00.00 până la ora 24.00.

Angajaţii TVR sunt invitaţi să poarte pe parcursul zilei de luni banderole albe pe unul din braţe, iar pe banderole să fie inscripţionat cuvântul "Protest".

"Greva de tip japonez nu implică întreruperea activităţii în SRTv", se mai spune în comunicatul sindicatului.

În acelaşi comunicat, SPUSTV le mulţumeşte membrilor din Consiliul de Administraţie al TVR "pentru mărinimia" de care au dat dovadă şi "generozitatea" cu care au renunţat la 980 de oameni, pe care i-au tratat "ca pe nişte simple numere".

  • "Suntem convinşi că aţi petrecut multe nopţi albe în faţa oglinzii gândindu-vă la soarta Televiziunii Române, pe care zilele acestea clamaţi sus şi tare că o iubiţi şi vreţi să o apăraţi. Din păcate, această manifestare de iubire vine un pic cam târziu, după ani în care dumneavoastră sau partidele pe care cu cinste le reprezentaţi în Consiliul de Administraţie şi-au bătut joc de «bătrâna doamnă» a audiovizualului românesc”.
  • „Ani la rând, ne-aţi tratat ca simple slugi puse să răspundă nevoii dumneavoastră de portavoce. Ani la rând, posturile plătite regeşte au fost adevărate sinecuri cu care preşedinţi de partid, de stat sau şefi de guvern şi-au recompensat servilii jurnalişti cu carnet de partid sau fără", se spune în comunicatul SPUSTV.

În comunicat se mai spune că, "ani la rând, contracte bănoase cu diverse firme obscure au devalizat bugetul TVR", în timp ce oamenii din Televiziunea Română "îşi plăteau cu greu ratele la bancă sau făceau împrumuturi pentru rechizitele copiilor".

Consiliul de Administraţie al televiziunii publice a aprobat ieri, 28 august, planul de redresare economică al TVR în care se preciza, printre altele, renunţarea la aproximativ 1.000 de angajaţi. Detalii AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    kiko- multumesc ca stii lucruri si le spui pe nume! oamenii prefera calea simpla:toti de la tvr sunt hoti si gata! ce diferenta intre cei platiti cu 2000 de roni pe luna si cei cu 15.000! doar cei cu drept de semnatura si negocieri pot FURA! restul sunt carne de tun! si cati se bucura ca 1000 de bucati umane vor plati jaful unora ca giurgiu, lazescu, dan radu, titi dinca,cernat,tompea,romanescu, cazan,etc.oare doar in romania moartea caprei vecinului aduce bucurie in suflet?cui ii este mai bine daca 1000 de oameni plus copiii lor vor trai mai prost? somajul apasa nu usureaza o economie. e mai bine sa ai angajati nu someri!si DE CE CEI CARE AU FURAT NU PATESC NIMIC? NICIODATA?
  • Cyberblue Cyberblue
    Cum plătești TVR-ul de trei ori? TVR-ul nu percepe nici o taxă de la operatorii de cablu sau sau satelit ca Mediapro sau Intact. Nici mie nu imi convine că plătesc prin abonamentul de cablu pentru Acasa, Acasă Gold, Sport.ro, Antena 2, 3, Euforia, GSP, la care nu ma uit niciodata. Daca te uiti la Teleenciclopedia ar trebui să te intereseze cel puțin si documentarele ARTE de pe Cultural. Sau sunt la aceeași oră cu ”Serviți, vă rog” și alte show-uri bune? Sau sunt prea lungi și te plictisești?
  • olala olala
    ar trebui sa existe o singura tv nationala,nu atatea!tvr 1!sindicalistii latra pt ei nu pt angajati,eu am renuntat de mult la sindicat,lucrez in pv .astia nu inteleg ca sug bani de la buget aiurea precum si politicieniicare nu reprezinta tara si pe romani?DE CE TREBUIE SA PLATIM TAXE LA TVR DACA EU AM CABLUTV?niciodata nu m-am uitat decat la teleenciclopedia !nersimtitii care lucreaza in tvr trebuie sa se multumeasca cu 10 mil salariu lunar,asta e pretul in tara asta,in cel mai fericit caz,- impozit,8 bete.asta daca vor sa-si pastreze locurile de munca.sa renunte si ei la prima vacanta ,c.o.21 zile indiferent de vechime,etc
    ca la pv
    dupa parerea mea tvr-ul ne taxeaza,cel putin pe mn,nejustificat.platesc tvr-ul de 3 ori
    si nu-l urmaresc iar pv cu o mina de oameni fac shouri reale pe cand astia cu 4000 oameni,,bau.
  • Cyberblue Cyberblue
    @CTL când spui propriul venit te referi la banii din reclame, pe care, conform legii, TVR-ul le difuzează doar între emisiuni și filme și nu în interiorul lor sau la taxele plătite de distibuitori pe care le percep trusturile Intact și Mediapro operatorilor de cablu și satelit (vezi scandalul Intact-RDS RCS Digi) care se colectează mult mai cu spor decât taxa TV de pe facturile de curent pentru TVR? Dacă te vei uita la TVR vei vedea cele mai noi filme, nu Terminator, Rambo și Anacondele, neintrerupte de publicitate, ca la HBO, doar pentru 4 (patru) lei. Mereu e câte un film ok sau un documentar măcar pe unul dintre canale.
  • Cyberblue Cyberblue
    @ Iooon. Nu sunt doua, trei televiziuni publice, ci doar una cu mai multe canale. Televiziunile publice aveau două, trei canale în anii 90. Unii, total dezinformați, mai cred ca RAI sau BBC au și acum două sau trei canale. Dacă te vei uita aici vei vedea ca lucrurile nu stau chiar asa:
    http://www.rai.it/dl/rai/guidaTv.html
    http://www.bbc.co.uk/tv/guide/bbc/london/20120610
    Pentru mulți 0TV e suficient, chiar daca în majoritatea timpului e sub canalele regionale a TVR ca si calitate, nu vorbesc de TVR 2, 3 sau Cultural.
  • CTL CTL
    Ce greva, le trebuie bani si nu produc nimic, o televiziune se tine din propiu venit nu cum fac cei de la TVR.
  • iooon iooon
    Dar ce nevoie avem de atatea televiziuni de stat? Doua sau trei sunt suficiente.
  • kiko kiko
    astia de la sindicat sunt ca de obicei responsabili cu latratul... pe de o parte recunosc ca s-au adus jurnalisti pe posturi platite regeste, dar nu vor sa fie concediati... in alta ordine de idei, daca stiu de contracte ilegale si de bani dati aiurea, de ce nu spun cu cifre si nume totul? de ce nu sesizeaza procuratura? se mai aude ceva de enachescu si de cernat in legatura cu vinzarile de meciuri la dolce? nu, s-a pus batista pe tambal. de contractele incheiate de giurgiu, sasu, lazescu pe milioane de euro se mai spune ceva? nici de astea. giurgiu era un regizor amarit si dupa ce a fost presedintele tvr a devenit patron de multiplexuri, nu se mira nimeni?
  • adi m adi m
    Se pregateste sa candideze pentru parlament.
  • Writter Writter
    Parerea mea este ca noua conducere,daca va ramane ferma si-si va respecta ideea pe care a pornit reorganizarea,va face treaba buna!Nu pare tocmai elegant faptul ca niste oameni raman fara serviciu,dar daca se merge pe premiza ca ei au fost angajati artificial(si ei stiau asta atunci,la angajare)tot asa isi cauta in alta parte.Sunt destule televiziuni,iar cine este meserias,gaseste de lucru.Voi urmari si voi comenta evolutia TVR.Deasemenea am comentat si pana acum momentele din punctul meu de vedere.
  • dorian dorian
    tvr ar trebui direct inchis! e si asta un inceput. afara cu hahalerele. 1.000 de oameni? sunt televiziuni mult mai performante care nu ajung cu totalul de angajati la numarul asta. oricum, o sa primeasca salarii compensatorii care le ajung pana in vara viitoare, raportat la castigul mediu din media. au pacalit destul viata. salut!
  • Tudor Chirila Tudor Chirila
    Putorile, fac greva, niste paraziti asemenea parlamentarilor. Nu fac nimica si au salarii nemeritate. Ba mai mult vor si salarii compesatori. Paduchi, licheni, plosnite, latei = nesimtititi din tvr si parlament.
  • Teveristul Teveristul
    In ce Institutie, oarecum bugetara, de pana acum s-a ajuns la concluzia ca se poate renunta la aprox. 50% din angajatii sai?
    Sunt intradevar multe nume care nu mai au ce cauta in TVR. Dar sa ajungi, asa peste noapte, la renuntare a peste 980 de angajati e o ABSURDITATE atat sociala cat si politica!

    Da, greva japoneza, dar nu pentru doar o zi ci pentru toata aceasta perioada de atacare a Televiziunii Publice!
  • paula paula
    astia vor bani dar nu produc nimic ba mai au si datorii
  • Darius Darius
    Unde-i Sobaru?

Trimite un comentariu

sus