Skip to main content

EXCLUSIV. Şedinţă tensionată la Realitatea TV. Mura Frînculescu, noul director executiv al postului. UPDATE. Detalii noi din mijlocul şedinţei de la Realitatea

 

Publicitate

Protestul de la Realitatea Media s-a ţinut într-unul dintre studiourile postului de televiziune. Angajaţii, rămaşi cu salariile neplătite, aproape că l-au linşat pe Florin Bercea, administratorul special al postului de televiziune.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva din discuţiile lui Florin Bercea cu oamenii de la Realitatea.

Bercea i-a anunţat în premieră pe angajaţi că noul director executiv al postului este Mura Frînculescu, spre nemulţumirea angajaţilor postului care şi-l doresc înapoi pe Sorin Enache.

Cu toate acestea, Enache nu mai are voie să pun piciorul în clădirea Realitatea, biroul i-a fost sigilat, iar telefonul blocat.

Florin Bercea le-a promis oamenilor că va încerca să rezolve situaţia până miercurea viitoare. Totodată le-a cerut angajaţilor să-şi numească nişte reprezentanţi care să discute cu conducerea postului.

UPDATE 1

Florin Bercea a fost primit între angajaţi şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli.

Un angajat al postului: V-aş ruga să nu mai aplaudaţi că v-au dat banii cum s-a făcut data trecută pentru că salariul este dreptul vostru şi nu aţi primit vreo primă. Nu înţeleg, a venit Ronaldinho sau cine?

Ce se întâmplă cu oamenii de pe frima nouă?, au vrut să ştie angajaţii postului.

Florin Bercea: Din păcate nici eu şi nici dumneavoastră nu avem nicio vină în situaţia care s-a creat. Încerc să găsesc soluţii ca să se rezolve această problemă în zilele următoare.

Angajaţii: Noi luna trecută am muncit!

De pe data de 18 iunie, de când aceşti oameni şi-au dat demisia de la Realitatea Media, ei lucrează neplătiţi. Aceşti oamenii au lucrat zi de zi cot la cot cu oamenii de la Realitatea şi nu şi-au primit banii. Trebuie să găsiţi o soluţie pentru că noi ne-am consumat resursele financiare, ne îmbolnăvim de inimă, avem familii şi ne-am văzut de treabă. Am muncit!

Dumneavoastră sunteţi administrator special, dumneavoastră vă luaţi banii?

Florin Bercea: Nu. Sunt administrator special, muncesc gratis.

UPDATE 2

Bercea: „Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media”

Florin Bercea: Aţi trecut de pe o firmă pe alta în necunoştinţă de cauză la sfatul nu ştiu cui şi nu mă interesează al cui. Eu m-am trezit cu transferaţi în altă parte şi pe Realitatea Media, unde sunt eu administrator special, voi nu unteţi.

Angajaţi: Dacă nu recunoaşteţi această firmă, de ce aţi acceptat serviciile care v-au fost făcute?

Florin Bercea: Am spus că nu cunosc firma. Că nu cunosc existenţa vreunui contract dintre Realitatea Media  şi această firmă.

Un angajat: Produsul nostru, că noi v-am făcut un tort, o prăjitură, cu ce v-am făcut? Cu ce vi le-am făcut?

Florin Bercea: Staţi puţin. Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media. Eu sunt un creditor ca şi dumneavoastră, şi eu am bani de luat din această firmă, pe altceva, nu pe muncă (moment în care oamenii au început să râdă şi să aplaude). Este vorba de credite. Sunt alte tipuri de creanţe.

UPDATE 3

Angajat Realitatea: „Suntem aici şi stăm ascunşi să muncim, domnul Bercea, pentru că avem lipit sigiliul pe birouri”.

Un angajat: Dacă vă derenjează această funcţie, de ce nu plecaţi?

Florin Bercea: Avem de luat nişte bani de aici. Dacă cineva îmi dă banii, noi plecăm. Nu putem să ne luăm banii nici eu nici dumneavoastră. (moment în care angajaţii au început să vocifereze nemulţumiţi).

Angajat: Domnule Bercea, de ce aţi veni aici? Ce vreţi să ne spuneţi?

Florin Bercea: Am venit să vă spun că în câteva zile se vor găsi soluţii pentru situaţia dumneavoastră. Până săptămâna viitoare. (moment în care angajaţii au început să vocifereze din nou).

Un angajat: Am intrat la dumneavoastră în birou. Aţi spus că pe  vor intra salariile. Pe 14 aţi refuzat să  semnaţi  ştatele de plată. De ce? Pentru că erau făcute de unii pe care nu-i recunoaşteţi? Aţi închis aceste departamente. Aveţi casieră?

Florin Bercea: Avem

Un angajat: Cine-i casiera? Cea pe care aţi dat-o afară cu bodyguarzii? Unde este trezoriera?

Florin Bercea: Sunt aici.

Un angajat: Suntem aici şi stăm ascunşi să muncim, domnul Bercea pentru că avem lipit sigiliul pe birouri. Este un abuz ce faceţi. Mi-aţi sechestrat lucruri personale.

Florn Bercea: Este prima dat când aflu că...

Un angajat: Haideţi domnul Bercea, că la doi metri de biroul dumneavoastră sunt birouri sechestrate, iar noi venim să muncim pe ascuns pentru colegii ăştia.

Un alt angajat: Sunt două săptămâni de când ne-aţi sigilat birourile, în ce bază le-aţi sigilat?

Florin Bercea: S-au sigilat pentru că se externalizează serviciul, este aprobat de administratorul judiciar.

Un alt angajat: În ce bază legală s-a întâmplat asta? Noi nu vă putem obliga să ne ţineţi, dar faceşi-o legal, nu să vin la serviciu şi să găsesc sigiliul pe o uşă.

UPDATE 4

Bercea: „Am credinţa că săptămâna viitoare se va rezolva problema salriilor. Să spunem miercuri.”

Un angajat: Domnule Bercea, când se va rezolva această situaţie, daţi-mi un termen.

Florin Bercea: Nu eu sunt administratorul judiciar, nu eu conduc această firmă.

Angajat: Când se va rezolva această situaţie?

Florin Bercea: Am credinţa că săptămâna viitoare. Să spunem miercuri.

Angajat: Dacă miercuri nu rezolvaţi, putem veni la dumneavoastră şi să vă cerem demisia şi să-l lăsaţi pe altul?

Florin Bercea: Fiind administrator special, eu sunt numit de acţionar. Aşa că puteţi vorbi cu acţionarul.

Angajat: Îi spuneţi acţionarului că plecaţi. Îi spuneţi că nu vă descurcaţi.

Florin Bercea. Haideţi să ne înţelegem, firma este condusă de administratorul juridiciar. Eu sunt interfaţa lui în relaţia cu dumneavoastră.

Un angajat: Dacă aceşti oameni îşi găsesc trei reprezentanţi şi vor veni în biroul dumneavoastră să discute cu un alt ton şi cu altă atmosferă toate aceste probleme, dumnavoastră daţi un răspuns în scrins la solicitările oamenilor pe care le au?

Florin Bercea: Da.

UPDATE 5

Angajat: Noi suntem colegi de ani de zile. Noi nu putem lucra unii fără ceilalţi.

Angajat: Să înţeleg că ceilalţi 180 de oameni care sunt pe altă firmă nu şi-au luat banii. Şi nu aveţi nicio soluţie să-i plătiţi. Atunci ei ce să facă în momentul acesta? Spuneaţi că-l invitaţi pe Sorin Enache să discutaţi cu el.

Florin Bercea: Între timp lucrurile s-au schimbat. Avem un nou director executiv.

Angajaţii: Cine e?

Florin Bercea: Mura Frînculescu. (Rumoare în sală. Un angajat îi pune poza Murei Frânculescu pe un monitor din studio).

Florin Bercea: Legal sunt legat de mâini şi de picioare.

Angajat: Legal, unii dintre noi pot să-şi piardă casa. Ce putem face, legal, ca să nu-şi piardă casa?

Angajat: Banii de benzină au venit de la angajaţi.

Florin Bercea: Eu v-am spus că sigur săptămâna viitoare o să rezolvăm lucrurile.

Angajat: eu am impresia, că din toate discuţia asta, reiese că dumneavoastră vreţi să se închidă această televiziune, nu să vă recuperaţi banii.

Angajat: Dumneavoastr, teoretic, ar trebui să fiţi de aceeaşi parte cu noi. şi dumneavoastră trebuie să vă recuperaţi bani, şi noi avem de luat salarii. Şi ce faceţi pentru asta? Chemaţi acţionarul.

Florin Bercea: Nu pot să-l chem. El trebuia să rezolve problema până acum.

Angajat: Păi, îl chemăm toţi.

Florin Bercea: Chemaţi-l. Eu sunt de partea voastră aici. Dar nu putem noi să dăm ordine acţionarului.

UPDATE 6

Soluţiile lui Bugnar

Gabriel Bugnar: Prima întrebare: ce meserie aveţi la bază. Eu sunt producător de televiziune, dumneavastră ce meserie aveţi?

Florin Bercea: Sunt absolvent de Petrol şi Gaze.

Gabriel Bugnar: Vă dau eu o soluţie pentru colegii care nu sunt pe firma Realitatea Media, dar înainte de toate, întrebarea esenţială este dumneavoastră mai vreţi ca ei să vină la serviciu sau nu?

Florin Bercea: Categoric că vreau.

Gabriel Bugnar: Dar vreţi să vină plătit sau gratis? Vă dau eu soluţia. Toţi colegii care sunt 174, îi angajaţi în acest moment pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Şi vor primi banii în septembrie.

Gabriel Bugnar: Nu. şi pentru perioada în care dumneavoastră nu aveţi drept de semnătură, dumneavoastră le daţi o primă pentru că ei au muncit pe gratis. Nu le daţi nimic în plus.

Florin Bercea: Nu e vorba doar de voinţă.

Gabriel Bugnar: De ce nu se poate?

Florin Bercea: Nu pot să spun da pentru că nu ştiu dacă soluţia dumneavoastră este sută la sută legală.

Gabriel Bugnar: Dacă nu-i legal să-i angajaţi, ei din acest moment nu mai vin la serviciu şi să vedem cum funcţionează televiziunea.

Florin Bercea: pot să rămână pe acea firmă. Şi să se facă un contract, care n-a existat până acum.

Gabriel Bugnar: ştiţi care e diferenţa dintre noi. Eu vă dau o soluţie pentru prezent, iar dumneavoastră ne daţi pentru viitor. Pentru viitor nu ne interesează, că noi azi vrem să mâncăm şi să ne plătim ratele. Vreţi să rezolvaţi problema acum sau mâine? Începând de astăzi noi ăştia 174 stăm acasă. Credeţi că în situaţia aceasta televiziunea va mai funcţiona?

Florin Bercea: Deci eu nu v-am spus să staţi acasă.

Gabriel Bugnar: Cum vreţi să vină oamenii a serviciu, gratis? Din acest momentu cei 174 nu mai lucrează şi reveim la serviciu în momentul în care veţi spune că îi puteţi plăti. E o soluţie asta?

Florin Bercea: Nu mi se pare.

Gabriel Bugnar: Atunci aveţi o soluţie?

Florin Bercea: Nu acum.

UPDATE 7

„Cum vă explicaţi că de când aţi venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă?”

Gabriel Bugnar: Daţi-ne acest semn de bunăvoinţă şi aceşti 174 de oameni să-şi dea demisia de pe acea firmă şi îi reangajaţi pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Acestă decizie de transferare a oamenilor a fost luată pentru că trebuia făcut un plan de restructurare a Realităţii care se află în stare de insolvenţă şi administratorul de atunci, domnul Enache, a spus că această chestiune poate fi ca o reducere de personal. Şi nu se poate face angajare când societatea este în aceeaşi situaţie.

Gabriel Bugnar: Dar în acelaşi timp sunteţi de acord că firma nu poate funţiona fără ei. Şi atunci?

 Florin Bercea: Am pus oameni de specialitate să se ocupe de acest lucru.

Gabriel Bugnar: Spuneţi-mi clar, de ce nu puteţi să-i angajaţi din nou la Realitatea Media?

Florin Bercea: Pentru că nu va accepta niciodată comitetul creditorilor acest lucru.

Angajat: De ce a fost pusă Mura Frînculescu în locul lui Sorin Enache, care nu are acces, căruia i-aţi tăiat telefonul, ceea ce nu am văzut nici la Sebastian Ghiţă. Pentru ce nu are Sorin Enache acces în clădire? Dar Cătălin Ilie? Mădălina Rădulescu şi Cristi ne-au dat bani de bezină, nu dumneavoastră.

Florin Bercea: Şi i-au recuperat.

Angajat: Nu i-au recuperat. De ce are Enache biroul sigilat?

Florin Bercea: Pentru că nu mai are contract cu Realitatea.

Angajat: I-aţi dat afară pe Sorin Enache, pe Cătălin Ilie. Cum vă explicaţi că de când aţi venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă? Până să veniţi dumneavoastă funcţiona totul perfect. Veneam la serviciu, făceam audienţă şi ne luam salariul.

Angajat: Dar Mura Frînculescu ştie că este director executiv la Realitatea?

Florin Bercea: Nu a fost instalată oficial. Abia m-am întâlnit cu ea.

Angajat: Pe Mura Frînculescu ce o recomandă? Newsin este o agenţie moartă, cea la care lucrează Mura Frînculescu. Ce o recomandă pentru a-l înlocui pe Sorin Enache.

Florin Bercea: Cei care conduc firma la ora actuală. Comitetul creditorilor, ei o recomandă.

UPDATE 8

Angajaţii: „Cine este acţionarul Realitatea?” Florin Bercea: „Nici eu nu ştiu.”

Angajat: Vă mulţumim că aţi coborât printre noi pe-aici. Eu vă sfătuiesc să-la duceţi înapoi pe Enache măcar ca să vă sfătuiască, pentru că e cazul. Şi să căutaţi o soluţie împreună că sigur vă va da soluţii.

Florin Bercea: Soluţii se vor găsi.

Angajat: Dragi colegi, vă sfătuiesc să terminăm cu domnul Bercea şi să discutăm ce vom face în continuare.

Florin Bercea: Enache a fost schimbat din funcţia de administrator special de către acţionar. Întrebaţi-vă acţionarul.

Angajaţii: Cine este acţionarul?

Florin Bercea: Nici eu nu ştiu.

(Rumoare în sală.)

Angajaţii: Pe dumneavoastră cine v-a angajat?

Florin Bercea: Bluelink Communicazioni. Pe vremea aceea era Elan Schwartzenberg dar după aceea nu ştiu cine e. Elan Schwartzenberg se pare că a împuternicit-o pe Ioana Vîntu şi aşa mai departe. Nu ştiu

Angajat: Şi dumneavoastră aţi fost numit de „nu ştiu”?

Florin Bercea: Bluelink este acţionarul majoritar al dumneavoastră. Din partea lui Bluelink poate să vină azi cineva, mâine Ionel, poimâine Costel, dacă are împuternicire de la notariat...

Florin Bercea: Rugămintea mea este că aşa cum am vorbit cu dumneavoastră să vă stabiliţi nişte reprezentanţi. Din punctul meu aveţi toată deschiderea şi sper să trecem şi peste hopul acesta.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nu e vorba nici de cariera, nici de urmat branduri, cum spunea unul dintre voi mai sus. E vorba de rate la case, de mancarea copiilor, de astfel de lucruri elementare, de bataia de joc care se intampla acolo, de durerea in p... cu care sunt tratati oamenii de directorii plecati in concedii pe mii de euro, de sefutii care si-au luat banii ca sa poata tine multimea nemultumita in frau.
    SI NU, nu rade nimeni de voi, colegi si amici de la Realitatea, am patit si noi lucrul asta. Momentan, in Rtv e bine, dar stiti cum e, roata de invarte. Sper doar sa fie trecut pe langa mine spita cu ghinion.
    Un gand bun si multi nervi de otel va doresc, colegi !
  • o femeie face cariera o femeie face cariera
    ai uitat-o pe cea ma importanta dintre toate: dana secretara care, in loc sa-si creasca linistita copilul acasa , a venit frustrata si razbunatoare la realitatea (de unde a mancat mult timp o paine) sa distruga totul.
  • un misogin un misogin
    Realitatea TV e o televiziune condusa NUMAI DE FEMEI d-aia e circul asta. Mura Franculescu - director executiv; Carmen Ungureanu (o imbufnata) - sefa la Stiri; Madalina Radulescu - sefa la Programe; isterica de Carmen Ghita - sefa pe Editorial; 90 % dintre prezentatori sint femei, penibile.. Ella - sefa la Contabilitate; Mihaela Antofi - sefa la Personal. Etc, etc
  • tu esti chelemene?! tu esti chelemene?!
    RTv-istule, ai tupeu sa dai din gura, frate! Uiti ca sunteti doar niste furaciosi? Chiar nu va e jena sa va bagati in seama? Acceptati ca sunteti niste paria in mass-media, nimeni nu va respecta! Toata lumea din bransa STIE CUM ATI SUPRAVIETUIT VOI! ATI MULS DE LA REALITATEA TOT CE S-A PUTUT SI ACU VA DATI MARI PROFESIONISTI? SA va reamintesc ca ati copiat pana si ARHIVA REALITATATII? Oamenii de caracter nu regreta alegerea facuta! Mucles ca nu aveti dreptul sa deschideti gura si sa vorbiti de Realitatea Tv!
  • eu eu
    Bai asta nimeni...te lauzi atat cu rtv-ul tau...cine sunteti voi pe piata asta?Un nimeni si asta o sa ramaneti. Tin sa mentionez ca nu lucrez in realitatea ci in alta televiziune dar am tot respectul pt cei de la realitatea si sper sa-si revina ca au un brand puternic.
  • Alex Alex
    :)))) Aici REBU vi-l trimit voua :)) poate mai gasiti ceva de mancare in el :)))))
  • retevist retevist
    In octombrie ati ales brandul Realitatea acum cind trebuie sa platiti ratele la banca sa va luati brandul realitatea sa-i dati casierei poate accepta plata ... dar nu prea cred
  • Ibrail Ibrail
    Piaza rea la aceast post de televiziune este Cretulesca ! Dati-o afara si se vor rezolva problemele curand .
  • vreau solutii vreau solutii
    Alo!!! Poate mai este vreunul printre noi cu mai multa minte. Totusi sper ca sunt mai multi. Va irositi toti nervii, energia pe jigniri, presupuneri... La ce ne ajuta?! La ce ajuta, oameni buni?! La nimic! O sa va dati seama mai tarziu. Stiu ca ati mai auzit asta. Dar toata nebunia asta, toata energia asta ar fi mai buna sa gasim niste solutii pentru noi, pentru toti. Nimeni nu spune apropo de semnat ca ni s-a spus pur si simplu sa semnam ca se va trece pe alta firma, nu a spus nimeni ca avem de ales, se subintelegea ca trecem pe alta firma. ce a fost, a fost. gata! acum trebuie gasite solutii, ne certam ca chiorii, ca prostii. pacat!!! si eu am datorii, si eu am copil, si eu ma imprumut. altii mai au bani pusi departe. eu nu am. asa ca, va rog, fara chestii ca avem guri de hranit. stiu. stiu ca e greu, umilitor. dar nu suntem la piata, va rog!
  • sarsaila sarsaila
    la antena3 daca va primeste gadea
  • magazinterapeutic magazinterapeutic
    Gica de la scularie sa stii ca boschetarul cu aere d ejurnalist numit Catalin Popa a falimentat ziarul Curentul. Tot el a interzis in prsa aparitia mai multor materiale a colegilor sai cu mult mai experimentati si comtetenti decat el. De asemenea e vinovatul moral pentru moartea marelui jurnalist Anton Uncu. Sunt sigur ca la un moment dat isi va primi pedeaspa divina si l vom vedea la marginea societatii acolo unde de altfel ii este si locul !
  • dinesalonuldoi dinesalonuldoi
    Oameni buni, parca sunteti spalati pe creiere. Cand va aud cu cea mai buna echipa imi vine sa vomit. Voi chiar nu realizati ca prabusirea Realitatii e cauzata de incompetenta noastra, de ura si de datul la gioale care ne ocupa tot timpul. Noi am supravietuit in ultima vreme datorita brandului. Am ajuns sa fim niste papagali care copiaza totul si nu mai suntem capabili sa aducem ceva nou pe piata. Fie ca vorbim de Mura Franculescu, fie ca vorbim de Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu, Carmen Ghita si alte cateva farfuze isterice de pe-aici sunt la fel de incompetente. Se pricep doar la pupat in fund. Am fost cel mai mare berbec ca am mers in spiritul turmei si i-am nesocotit pe Popa si pe Chelemen. Aia au construit ceva, pe cand noi am distrus si ce am avut. Am fost manipulati de niste escroci disperati invatati sa ia banul si sa nu faca nimic!
  • sa va ia dr@cu sa va ia dr@cu
    Sa va zic una,care probabil nu o stiati.Dana Ionescu a spus ieri dupa sedinta mirobolanta ca cei de pe AMS sunt asteptati la ea in birou unul cate unul sa ne spunem oful si daca suntem dispusi sa revenim iar la realitatea,ea e dispusa la orice discutie cu oricare dintre noi.PROBLEMA E ALTA. DANA IONESCU NU E NICIODATA DE GASIT :))))) MEREU E ASA ZISA "COLABORATOARE" care ieri in timpul sedintei se distra sus la receptie si intreba "ce fac prosti aia acolo"sa-mi faci o lista cu toti care au participat" de ce vrea aceasta lista???? tare curioasa sunt eu de acest lucru
  • Observator Observator
    @in realitate esti mai bun, dar si mai prost! Cum sa plece aia acasa daca nu au fost concediati/restucturati?Doar li s-au sigilat birourile!Tu cum iti mai luai banutul daca aia nu se ascundeau ca sobolanii sa faca salariile?Ia spune istetule!
  • REPORTER AL REALITATII REPORTER AL REALITATII
    Eu cred ca esti Dana - secretara! Pare ca stii multe si faci jocul lui Gusa-Maricel-Luca. Bateti-va intre voi si lasati angajatii sa isi ia salariile. Tu aspiri la postul Madalinei Radulescu sau poate vrei sa ii iei scaunul lui Carmen Ungureanu? Ce usor ar fi daca ar pleca si astea, nu-i asa??? Numai ca faptul ca mai sunt aici va ingreuneaza accesul la rahivele postului pe care vreti sa le folositi in folosul vostru ca sa masluiti datoriile pe care chipurile le are postul spre gruparea voastra. Si apropo Dana, sau cine ii fi din grupul tau, sa va fie rusine ca folositi mesajele oneste de pe mailul intern pt balacareala asta publica.

Trimite un comentariu

sus