Skip to main content

Şefii editoriali ai tabloidului Libertatea şi-au dat demisia

 


Două demisii la Libertatea. Ana Niţă, redactor-şef al tabloidului Libertatea şi Irinel Antoniu, redactor-şef adjunct, şi-au anunţat astăzi demisiile.

Poziţia de redactor şef interimar a fost preluată de Daniel Gorgonaru, şeful secţiei politic.

Ana Niţă a condus redacţia Libertatea din 2006, după ce aproximativ jumătate din echipa ziarului, inclusiv redactorul şef de atunci, Adrian Halpert, au plecat la Adevărul Holding pentru a lansa viitorul Click!.

Până la ora redactării ştirii, cei doi demisionari nu au putut fi contactaţi.

CIFRE. Tabloidul Libertatea a scăzut la sub 100.000 de exemplare vândute în medie pe ediţie, potrivit ultimelor date BRAT. Cu 94.000 de exemplare vândute pe zi, Libertatea este cel de-al doilea ziar ca vânzări din România, după Click!, care vinde peste 130.000 de exemplare zilnic.

Vânzările ziarelor în primele luni din 2012, comparativ cu anul trecut:

Publicatie Vanzari ian-martie 2012 Vanzari ianuarie - martie 2011 Variatie
Click! 131.589 164.442 -32.853
Libertatea 94.530 102.043 -7.513
Romania libera 32.035 38.061 -6.026
Gazeta Sporturilor 31.584 35.467 -3.883
Cancan 29.396 37.430 -8.034
Adevarul 22.916 34.793 -11.877
Pro Sport 20.279 26.401 -6.122
Jurnalul National 18.837 27.091 -8.254
Evenimentul zilei 14.908 15.796 -888
Ziarul Financiar 7.384 10.386 -3.002
Curierul National 3.150 3.190 -40
Puterea 2.019 2.484 -465


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Carmen Carmen
    Chiotea se lauda singur p-aci, poate, poate... Mai, Chiotea! Las-o moarta ca ai avut pe mana Pro Sportul cand era la Ringier si l-ai facut praf. L-au vandut elvetienii in pierdere dupa ce ai fost tu redactor sef cativa ani acolo. Crezi ca Mihnea-i asa prost sa nu-si aminteasca asta?
  • leuuu leuuu
    Bravo Leule! hai ca-mi place cum iti faci reclama singur. pare ca o duci cam naspa domnu Chiotea> nu mai puppi nici o deplasare de cand le-ai dat teapa alora cu directu' din nairobi. Cum dreak sa umfli deconturi din studio?
  • ufhzeg ufhzeg
    Dorin Chiotea trebuie sa fie red sef. A lucrat mult la Ringier si e invitat pe la toate televiziunile unde vorbeste deosebit pe orice tema. Pe langa toti astia numiti pe aici inclusiv pe langa Nita si Antoniu Chiotea e supervaloare. Are relatii peste tot, nu se compara cu Gorgo sau cu mutanta de Lembrau. E doctor si nu e analfabet. Dar Mihnea vrea numai turnatori si papagali pe care sa-i faca preshuri cand vrea el.
  • Reporter Reporter
    Libertatea are sansa sa fie un ziar mai bun fara atatea frustrate in conducere. Ziarul s-a dus pe copca din mai multe cauze, dar principala e ca nu ai ce citi in el. Ana, Irinel, sa fiti sanatoase, nimeni nu-i de neinlocuit!
  • crucea de piatra crucea de piatra
    crucea de piatra

    1. gorgonaru = super partida pentru ieseala la o bere. nu te plictisesti cu el, dar sa il pui redactor sef la libertatea (alaturi de bardila si saila)... e ca si cum l-ai pune pe halagian (alaturi de cartu si sumudica) antrenor la barcelona. ptiu, drace! estimez ca nu-l prinde paltonul in actuala functie. ana si irinel, chit ca nu dau nici o ceapa degerata pe felul lor de a fi, sunt 3 clase peste gorgo ca oameni de presa. si stiu sa scrie corect romaneste. vrajeala cu "i-a scris altcineva mail-ul" face parte din categoria "mi-a mincat pisica tema pentru acasa".

    2. pentru a respecta adevarul istoric, ana si irina nu au demisionat, au fost date afara.

    3a-3b. ana nitza si irinel antoniu = doua cocote mizerabile. muncitoare, nimic de zis, dar obtuze, prafuite si fara imaginatie.

    ana = mitomana incurabila, imbarligatoare, tzatza, maleabilitate zero, genul de om incapabil sa dezvolte regrete. caracter mizerabil. a dus mincatoria, lingusala si amatorismul de la libertatea la cote de neinchipuit. pling dupa ea doar epigonii din redactie. Inainte de a o caina, nu uitati ca ea castiga aproximativ 20.000 de lei lunar (circa 4.500 euro), in timp voi luati acasa 2.500-3.000-3.500. nume de cod: labe de rus - adora flacaii de peste 60 de ani, o explicatie pentru un astfel de fetis poate fi miopia acestora, care ii impiedica sa observe parul neepilat de pe miinile domnitei excomunicate de vasiliu.

    irinel = varianta mai soft a anei nitza. mai umana si cu oaresce sentimente, dar tot o cutra ramine.

    4. mihnea = vataful de pe mosie. n-are mama, n-are tata. a lovit jackpot-ul vietii cind a pus laba pe ringier. taie si spinzura dupa cum i se nazare.

    5. oameni buni, nu mai puneti scaderea tirajelor pe seama calitatii continutului ziarelor. nu are nicio legatura cu contextul. nici Woodward cu Bernstein nu ar putea opri declinul presei.
  • crucea de piatra crucea de piatra
    aaa aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • danutz danutz
    @ionelu: nu esti pe subiect, nu am nici o legatura cu reporterii speciali dar nu pot sa nu remarc invidia fata de ei si limbile pe care le dai noului redactor sef. Apropo, tu esti cel care vorbea de linguseala, vad ca esti unul din lingai si vrei sa te dai bine cu noua conducere :)
    Si sa fiu sincer faptul ca un redactor sef nu e in stare sa scrie singur 5 randuri adresate intregii redactii si are nevoie ca subalternii sa-i scrie e-mailurile este de necomentat. Si mai ales faptul ca cineva poate considera acest lucru ca un argument in apararea sefului este hilar.
    Apoi faptul ca nu e in stare sa corecteze un e-mail de cateva randuri pe care urmeaza sa-l trimita intregii redactii ca din partea lui descrie suficient de bine profesionalismul marelui redactor sef.
    Cum se va descurca cu un intreg ziar? Sau palaria e prea mare pentru Gorgonaru?
  • Reporter Reporter
    Am muncit si muncesc la Libertatea. De aceea consider mitocanesc gestul celor doua sefe de a demisiona fara sa vorbeasca si cu noi, cei care le-am tinut in spate in acesti ani. Sa le fie rusine!
  • ionelu ionelu
    Mai fratilor, nu stiu care sunteti aia care scrieti despre ce se intampla acum la libertatea.banuiesc ceva dar nu sunt sigur suta-n suta, ci doar 99 la suta.sunteti aia care in ziua cand a plecat nita si antoniu, asa cum au plecat, cu lasitate, lasandu-l pe noul red. sef interimar cu ziarul pe cap. Ziceam ca banuiesc, cine posteaza. Sunt cei care la anuntul ca cele doua si-au dat demisia s-au facut palizi la fata si au dat buzna in biroul anei sa o roage sa-i ia dupa ea pe unde s-o duce. Acesti lingai, care, bine platiti, chiar foarte bine, scriau de pe net, articole care aparusera cu ani buni in ziarele desfiintate.sa va dau numele? Cei care citesc ziarul isi au seama,, sunt niste asa zisi reporteri speciali care acum, sunt cu morcovu ca noul sef le va da sarcina sa faca materiale de reporteri speciali, nu de copy paste sau cate o fuga in tara, sa vb cu indivizi despre care , asa cum am spus s-a scris demult in alte ziare.si inca ceva, aud ca gorgonaru le va cere redactorilor sa scrie din teren nu asa cum era pana acum, ca la fabrica de cuie, cu prezenta si cu articole schimbate putin de pe agentii,alete ziare sau ce vad la tv.
    Si mai vad ca se iau unii de mesajul redactorului sef, al noului, trimis colegilor. Stiu sigur ca nu l-a scris el ci a rugat un coleg sa faca acel anunt, pt.ca avea zirul pe cap, ziarul trebuia scos, caci repet, cele doua, ps.nici macar un PA, nu mai vb de multumim, nu au spus redactiei. Oamenilor care le-au tinut spatele ca ele sa isi faca doua viloace in tunari. Acelora care au trudit pt. ca ele sa faca banutii, scuze, sacii cu bani, din care acum vor trai, bine.acum vom vedea cum vor evolua acei care, asa cum spun unii pe aici bagau limba in urechile fetelor. Vom vedea daca acei lingai vor incerca sa isi faca gasti sau vor incerca sa se linguseasca si pe langa gorgonaru.
  • touretul touretul
    dacă nici pornografia nu mai merge...
  • danutz danutz
    Numirea unui profesionist ca Gorgonaru - speranta ziarului Libertatea. :)
    Un "profesionist al presei" pentru care gramatica este egala mult prea mult cu limba chineza.
    Iata primul e-mail dat de el, o capodopera a lui Gorgonaru (exceptionalul redactor sef ):

    De la: Daniel Gorgonaru
    Data: 1 august 2012, 20:25
    Subiect:
    Către: [email protected]

    Dragi mei,

    Sunt convins ca ati aflat de noile schimbari de la Libertatea. Va asigur ca in ceea ce priveşte redactia nu vor exista schimbari care sa va afecteze, în rău, munca. Sunt convins că împreună o sa reusim sa facem un ziar cel putin la fel de bun ca până acum. Maine la ora 11 ne vedem in redactie.
    Va multumesc pentru inţelegere şi nu uita-ţi ca oricand puteţi vorbi cu mine despre problemele voastre.
    =================================================

    Mostra de exprimare si gramatica de redactor sef – la un tabloid important. Sau selectia de personal facuta de marele manager Mihnea Vasiliu – dupa chipul si asemanarea lui.
  • vergil vergil
    baai, ati innebunit cu radu nistor si ecovoiu, zau! ecovoiu ........... Cert e ca trebuie schimbari radicale acolo. Umblat (schimbat sefi de sectie), si adus sange proaspat. redactia se transformase intr-o sleahta de oameni statuti din toate punctele de vedere. Oare sefa aia de la Eveniment nu are un soc acum, ca vine la serviciu si nu isi mai poate justifica existenta - spalandu-le urechile lui Nita si Antoniu?! Si ce le mai placea si looor treaba asta. trist, fetelor, asai?
  • coco coco
    cred ca mai bine ar pleca Mihnea si directorul de marketing ca sunt varza si de aceea se duce de rapa totul. o sa scada in continuu tirajele si eu habar nu au ce sa faca - incompetenti. Mihnea dat afara de Sarbu, iar Mihaela data afara de la P&G.
  • Ghitza Ghitza
    Gicule,
    Vb. aiurea. Nistor si cu Balan, plus sectia lui Ecovoiu, sunt cei care tin ziarul in spate!
  • Gicu Gicu
    Ionut Constantin nu poate fi numit ziarist. El este sluga lui Nicu Gheara, daca nu ar fi Gheara n-ar avea ce scrie. Cel putin jumate din redactie o freaca, la fel si la sait. Vai de capul nostru. E timpul pt o mana de fier de barbat si pt mai usor cu femei goale si scandaluri ieftine. Andrei Balan ar fi bun ca red sef. Radu Nistor e un analfabet. Fratele Anei Nita si Marineasca sint oameni ok.

Trimite un comentariu

sus