Skip to main content

EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

 
EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

Publicitate

UPDATE. Licenţa revistei Forbes România a fost preluată de firma BP Publishing, deţinută de Raluca Badea, fostul director al diviziei reviste de la Adevărul Holding, după cum a declarat, în exclusivitate pentru paginademedia.ro un reprezentant al agenţiei de PR care se ocupă de Forbes Europa. Topul Forbes 500 de miliardari va ieşi pe piaţă în această toamnă, iar echipa editorială va rămâne aceeaşi. Detalii AICI.

Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piaţă. Asta în condiţiile în care pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.

Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma şi restructurări în Adevărul Holding.

Cristi Burci şi Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.

Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineaţa, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineaţa, Cristi Burci s-a înţeles cu reprezentanţii Adevărul să preia grupul de presă. Filmul zilei de negocieri, AICI.

Povestea aducerii Forbes în România

“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.

A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”“Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.

În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.

Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.

Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ziaristul Ziaristul
    Burci se tot codeste sa faca afacerea. El vrea sa dea un tun, dar s-a cam pacalit, pentru datoriile sunt enorme. Degeaba se vor da afara 40-50 de redactori, daca raman 20 de sefi cu salarii imense. Unde s-a mai pomenit un ziar cu director editorial - Cartianu, redactor-sef - Maruta (asta de ce a fost adus, cand se stia ca urmeaza potopul?!) un prim-redactor-sef adjunct - Borcan, plus redactorii-sefi adjuncti Velea, Paicu, Pop, Avram, Manolache si Udrea, plus Bot de la site. Ca sa nu mai zic de sefii de sectii, alte putori ordinare! Fratilor, in conditiile astea vor ramane fix atatia redactori cat sefi la adevarul. E halucinant. Alooo, Razvan Ionescu, domnu' Burci, ce economie faceti asa?!
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    stau si ma-nteb ce naiba o sa cumpere burci: departamentul de carte s-a inchis, la fel si librariile si depozitele de carte. Marketingul, web-ul, foarte multi redactori. Ah, am uitat de sefi! sunt tot atit de multi, cu salariinejustificat de mari. Acum m-am luminat: burci cumpara o multime de sefi si fo 20-30 de palmasi. Cite 2-3 sefi si sefuleti per cap de furnica lucratoare! Io cre ca aici e o lucratura, patriciu ii vinde lui burci ceva nefunctional, adica... dupa el, potopul.
  • viking viking
    nu semnati absolut nimic. este singura voastra sansa. un avocat stie cum sa va ajute daca voi nu ati fost in satre sa va exercitati drepturile pana acum.
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    Unde este Mediasindul la concedierile astea abuzive SI COLECTIVE? aloooo, angajatii de la AH, asta e concediere colectiva, aveti niste drepturi in cazul asta, niste salarii compensatorii. Unde e reprezentantul sindicatului care ar trebui sa stea la masa negocierilor, la dreapta oanei barbu? Asta face sindicatul in tarile capitaliste, unde chiar functioneaza. Exact! In capitalism, unde exploatarea omului de catre om functioneaza conform legii, nu poti sa-ti bati joc de angajati cum vrei tu, sa nu le dai salariile si sa-i concediezi cum ti se scoala, fara sa le dai drepturile.
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @tanga: de acord cu tine, intr-un an jumate, de cind au inceput problemele mari la plata salariilor, am vazut de multe ori pe siteul asta comentarii vaicaritoare si doar citeva indemnuri la greva. Daca oamenii aia se uneau si-si cereau drepturile (tot salariul pe cartea de munca, plata salariului la zi, sporurile de vechime etc) si nu stateau sa-i calce in picioare conducerea impotenta, alta era situatia. Conducere care, prin lipsa totala de moralitate, a gasit in umflata de oana barbu instrumentul perfect de a pune in aplicare deciziile ilegale. Ai dreptate si cu faptul ca sunt multi care nu stiu sa faca nimic, dar p-astia ii gasesc in posturile de sefi. Problema e a celor care stiu sa scrie, care au facut facultatea pe vremea cind se mai facea scoala, se dadea examen de admitere si nu erau facultati particulare "la kil", la care se poate inscrie cine vrea si cine nu vrea. Astia au o virsta la care nu-i mai angajeaza nimeni, ca-n romanica, daca ai trecut de 40-45 de ani, esti mort pentru angajatorul roman. iar daca ai sarit de 50 de ani, poti sa te duci sa te-mpusti linistit, ca nici om de serviciu nu te poti angaja. oamenii astia au tacut si au inghitit, dar au gresit. sindicatul nu face nimic pentru ziaristi, de-aia nici nu se inghesuie lumea sa se inscrie in sindicat. singurele actiuni pe care le mai face Mediasindul sunt cu agerpressul, atit.
  • tanga tanga
    de 2 ani de zile se lamenteaza angajatii de la adevarul holding in mii de comentarii, dar n-au facut nimic. s-au multumit cu putin spre nimic si acum o dau din colt in colt. problema e ca 80% dintre ei nu stiu sa faca nimic. si iau in considerare faptul ca presa pe care o fac ei si celelalte ziare (in proportie de 80) e egala cu zero. se trage linie, sa vedem care ce studii are si ce stie sa faca. btw, se cauta oameni care stiu limbi straine (in afara de engleza), IT-ist. sunt mii de anunturi. unele la angajatori de top si au salarii de plecare de peste 3.500 de lei si numeroase beneficii. e vreunu in stare sa faca ceva? eu zic ca nu. daca erati buni la ceva, ii mancati din 2010 pe cei de acolo.
  • Burcica Burcica
    Esti prost de bubui. Ramai tu cu competentul de Burci care are restante fata de angajati la toate companiile lui. Si apropo de profit (dl profesor de economie) trebuie sa ai cu ce sa-l faci. Ori la ADH de pe ultima suta a lui Cornete nu se mai stia ce-i ala profit. Te bagi in seama fata sa cunosti problema. E usor sa dai in toata lumea, asa la gramada.
  • Domnul... dar şi bagaboanta Domnul... dar şi bagaboanta
    măiculiţăăăăă! AF a fumat ceva!
    ori i-o fi adus Adelin Petrişor ceva de băgat în venă din Coreea?? că incult nu pare. e chiar... cum zice el? "connoisseur". un Domn, ce mai! sau guru?! nici nu mai ştiu... sunt de-a dreptul sidefat.
    scrie aproape la fel de bine ca SB(o) (nu dau nume, că iar mă cenzurează IB), dar nici măcar lui nu i-ar fi reuşit atâtea limbi... de lemn. sau mai ştii??:D
  • AF AF
    Sunteti exact ca tiganii care nu inteleg ca trebuie sa munceasca, nu sa astepte ajutor social si alocatie. Va plangeti ca aveti rate la banca. Dar s-a dus vreunul dintre voi la domnul Imre sa-i spuna: “Sa traiti boss-ule, m-am gandit sa ajut compania. Va rog sa-mi spuneti ce abonati sunt in zona in care locuiesc eu, iar eu ma voi trezi cu o ora mai devreme si le voi livra ziarele. Vreau sa fac acest lucru voluntar”. Si absolut toti angajati ar trebui sa faca acest lucru pentru Holdingul Adevarul, la care au sansa sa lucreze si care, din pacate, traverseaza acum o situatie un pic mai dificila. Timp de trei luni a fost angajata o firma de catering si s-a oferit mancare gratis. Dar de ce sedintele de redactie nu s-au facut, prin rotatie, la unul dintre redcatori acasa, unde toata lumea, in timp ce se discutau problemele respective, putea sa puna mana sa gateasca, intr-un cazan mare, masa de a doua zi pentru toti colegii. Este un mod simplu prin care s-ar lega noi prietenii, s-ar intari echipa. Va asigur ca domnul Imre s-ar bucura sa vi se alature si dea un gust de inalta calitate atat intalnirii, sedintei respective, cat si mancarii, deoarece este un connoisseur.
    Iata ce idee simpla! Doar ca din pacate preferati sa inotati in rea-vointa
    Pentru creditul la BRD solutia este simpla. Compania plateste un anumit procent distribuitorilor. Acel procent poate fi luat de orice redactor, ca distribuitor volant. Ia ganditi-va, dupa program, in doar 4 ore, in Centrul Vechi, purtand cu mandrie insemnele Holdingului, cate publicatii ati vinde? Ati vandut de 1 milion, luati 300 de lei, banii vostri. Inmultit cu 30 de zile, iata, inca 9 milioane castigati. Dar s-a dus vreunul la Domnul Imre? Nu cred…
    Aveti cultura celor care intai asteapta rasplata, apoi incerca sa ofere cat mai putin pentru ea.
    Incercati sa oferiti totul, apoi veti vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara! Si va asigur ca veti fi mandri de ceea ce veti reusi sa construiti impreuna cu conducerea, cu Domnul Petre Imre, Domnul Razvan Ionescu si domnul Cristian Burci.
  • AFk AFk
    Dorele tu cine mai esti ma?
    Uite...eu merg in fiecare luna la BRD sa imi achit rata la casa...o sa iti ascult sfatul si de data asta o sa ma duc cu ziarul Adevarul la casierie.
    Asa dupa mintea ta cam ce crezi tu ca o sa zica nenea ala din spatele geamului securizat?
    Nu mai stii ce inseamna grija zilei de maine...nu ai cum sa intelegi PLI.
  • AF AF
    In Coreea de Sud, cand a fost criza, oamenii au facut cozi pentru a-si dona tot aurul scumpei lor patrii. In Japonia, cand o companie trece printr-o criza, salariatii muncesc gratis pentru companie, un numar dublu de ore. Apoi, ies singuri si alearga pentru a vinde produsele realizate de ei. Isi implica intreaga familie, neveste copii, parinti, rude din provincie. De asemenea, dupa ce ies la pensie, japonezii revin si lucreaza pentru companie, gratis, cu program redus. Nici nu puteti concepe asa ceva, sa lucrati pentru compania voastra din dragoste! Cand vedeti pe cineva citind Adevarul pe o banca, ar trebui sa simtiti cea mai mare fericire posibila. Nicio suma de bani nu e mai valoroasa decat aceasta mandrie! Sa poti sa spui: uite, eu am contribuit la ziarul ala! Cu aceasta bucurie trebuie sa va umpleti sufletele! Un covrig-doi se pot cumpara si foamea trece. Nu e important sa primit bani, important este sa puteti spune ” Iata, ziarul continua datorita mie! “. Sa va spuneti: “Eu lucrez fara bani, dar munca mea se vede! Adevarul merge mai departe!”
    A stat vreunul dintre voi inca patru ore dupa program sa vanda ziarele in metrou? De ce sa nu faceti asta? E produsul muncii voastre mandria voastra. Nu stiti decat sa cereti si sa aveti pretentii!
    Nu va ganditi ce poate face compania pentru voi, ci ganditi-va la ceea ce puteti face voi pentru companie. Credeti ca ziua de lucru a domnului Peter Imre are 8 ore ca a voastra? Va inselati!
    Daca domnul Imre intalneste la restaurant sau oriundealtundeva, in asa-zisul timp liber, un alt manager despre ce credeti ca vor vorbi?
    Va zic eu, ii va vorbi despre Adevarul Holding, va incerca sa obtina bugete de publicitate pentru a plati salariile voastre! Voi il urati si il vorbiti de rau, in timp ce dansul se zbate pentru voi asa cum se zbate un adevarat tata pentru fiii sai.
    O luna fara salariu nu este un capat de tara. Inseamna un inceput si un prim pas pe calea unui viitor infloritor. Da, este nevoie de sacrificii, dar trebuie sa fiti cu totii uniti, trup si suflet, in jurul managementului. Sa ii sustineti si sa inaintati luptand cu abnegatie pentru Adevarul Holding pe calea pe care dansii va calauzesc.
    Voi sunteti adevaratii proprietari ai Adevarul Holding, voi cei care il realizati si care ati facut pana acum cel mai performant produs pe care l-a avut vreodata mass-media romaneasca.
    Fiti mandri ca sunteti o parte din Adevarul Holding!
  • Mihai Dinvale Mihai Dinvale
    Singurul vinovat este DINU PATRICIU. Există, probabil, un echilibru în Univers între prostie şi noroc, definindu-l pe acest aşa-zis om de afaceri. A luat Petromidia pe 2 lei, ceea ce l-a situat printre cei mai bogaţi oameni din Europa. L-a arestat chiorilă şi omul de afaceri a plâns muuult, apoi a dat în gard toate firmele, a trecut de partea chiorului şi acum "are încredere în justiţie". Cum o răbda Pământul toate scursurile astea umane?! Sunt convins că, nemaiavând mulţi bani (pentru că i-a "împărţit" ca să scape), va mai vedea celula pe dinăuntru mulţi ani! Prostia cu majuscule se concretizează în angajarea, pe mulţi bani, a două nulităţi umane: Imre şi Cartianu.
  • ion ion
    Singura data cand am citit revista asta (gasita pe undeva) am citit despre succesul celor de la Creative Monkeys cu Robotzi (articol cu main pe coperta). Nu se face presa financiara asa, revista aia era o rusine...
  • reporter reporter
    deci din sectia de radactori sefi, citi se vor da afara?
  • petre petre
    @insider: peter ce bine le zici...pardon...insider ca sa zic asa. Pai mai petrisor imre, e normal sa ne starnesti ca sa ramai tu pe cur si sa-ti iei in continuare spagile. Noua nu ne-ai aprobat salariile dar ti-ai platit slugile ca sa-ti intoarca grosul. Mars javrete. Ai inceput deja sa-l furi sipe Burci?

Trimite un comentariu

sus