Skip to main content

Gabi Bugnar, demisie de la vârful Realitatea după două săptămâni

 

Publicitate

DEMISIE. Gabriel Bugnar şi-a dat demisia de la conducerea Realitatea TV, la doar două săptămâni de la numire. "În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea", spune el în scrisoarea internă adresată colegilor, pe care Paginademedia.ro o prezintă în continuare:

Gabriel Bugnar:

"Ieri, în ziua de salariu, am trăit momente teribile: o colegă a venit, cu lacrimi în ochi, să mă roage să intervin pe lângă cei cu banii, să-i plătească măcar o lună, să-şi poată trimite copilul la studii în străinătate unde, după multă muncă, fata ei a fost acceptată. Altă colegă a venit să mă întrebe dacă se vor da banii pentru că a doua zi nu mai avea bani de metrou să ajungă la serviciu.

Nu pot să accept ca oamenii să nu fie plătiţi pentru ce au lucrat pentru Realitatea Media, nu pentru altă firmă. Nu pot accepta să nu fie plătiţi nici cei care acum nu mai lucreză dar au restanţe de primit, nici cei aflaţi în preaviz, nici cei care nu şi-au primit banii pe concedii. Nu pot să accept tăieri retroactive de salariu fără respectarea legii. M-aş bucura ca toate aceste plăţi să fie doar amânate şi nu uitate definitiv."

Scrisoarea integrală a lui Gabriel Bugnar, în continuare:

Dragi colegi,

În urmă cu două săptămâni, când am acceptat să conduc Realitatea TV, am sperat că momentul de criză poate să fie depăşit şi, prin dialog cu cei care au destinul financiar al Realităţii Media, lucrurile, încet-încet se pot rezolva. Astăzi, la exact două săptămâni de la acel moment, mă văd nevoit să demisionez.

Este imposibil ca o televiziune care în prima jumătate a anului a avut pierderi lunare între şase sute de mii şi peste un milion de euro, dintr-o dată, să ajungă la zero, ba chiar să fie, dacă se poate, pe profit. În primele şase luni ale anului, din încasările de publicitate nici măcar salariile nu au fost integral acoperite. Cum de mai există Realitatea? Asta este o întrebare.

Cei care au acum decizia financiară au făcut tot posibilul să taie costurile, lăsând la o parte datoriile curente, acumulate în ultimele luni (datoriile istorice nu intră în discuţie). Sper ca resursele exitente ale Realităţii să ţină firma pe linia de plutire. În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea. Redacţia, oamenii, sunt cea mai mare investiţie a Realităţii. Fără ei, Realitatea nu există. Este doar o grămadă de scule obosite şi de acte în insolvenţă. În cei opt ani petrecuţi la această televiziune, i-am văzut venind pe toţi cei care acum sunt prin alte părţi după ce la Realitatea s-au “născut” în televiziune, la fel, i-am văzut venind pe toţi cei care lucrează acum la Realitatea TV.

Ieri, în ziua de salariu, am trăit momente teribile: o colegă a venit, cu lacrimi în ochi, să mă roage să intervin pe lângă cei cu banii, să-i plătească măcar o lună, să-şi poată trimite copilul la studii în străinătate unde, după multă muncă, fata ei a fost acceptată. Altă colegă a venit să mă întrebe dacă se vor da banii pentru că a doua zi nu mai avea bani de metrou să ajungă la serviciu. Un alt coleg care şi-a internat de urgenţă copilul în spital, m-a sunat seara, târziu, să mă întrebe de bani. Pot continua cu exemplele zilei de ieri şi de azi şi poate nu acestea sunt cele mai dramatice cazuri.

Nu pot să accept ca oamenii să nu fie plătiţi pentru ce au lucrat pentru Realitatea Media, nu pentru altă firmă. Nu pot accepta să nu fie plătiţi nici cei care acum nu mai lucreză dar au restanţe de primit, nici cei aflaţi în preaviz, nici cei care nu şi-au primit banii pe concedii. Nu pot să accept tăieri retroactive de salariu fără respectarea legii. M-aş bucura ca toate aceste plăţi să fie doar amânate şi nu uitate definitiv.

Am făcut tot ce a depins de mine în speranţa salvării Realităţii TV de la dezastru. Nu am nicio putere de decizie pentru bani într-o societate aflată în insolvenţă. Nu ştiu dacă cei care au această decizie sunt sau nu pregătiţi să susţină televiziunea financiar într-un real program de restructurare care nu se poate pune în practică peste noapte. Sper să fie posibilă restructurarea cu mijlocele existente, deşi am mari îndoieli.

Din toate aceste motive, pentru mine, cei opt ani de lucru la Realitatea TV se opresc aici.

Pentru cei neîncrezători, nu am uitat ce mi-a spus mama.

Onoare muncii!

Gabriel Bugnar

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vele Vele
    Ce mai face domnu' director? Pe unde mai presteaza?
  • VaDin VaDin
    Atatea pareri pro si contra incat nu stii ce sa mai intelegi.Observ ca ideea de baza este tradarea lui Bugnar Gabi fata de colegi.In principiu nu as fi de acord cu asa ceva dar se vede treaba ca daca a tradat,a avut niste motive...babane,sau poate cei tradati nu erau chiar prieteni ci doar colegi.In cazul asta,am auzit si tot aud de tradari intre colegi.Bun,iata ca pana la urma tradrea nu a fost tocmai tradare....Oricum si oricine ar prelua conducerea in acest moment va avea parte de bombardamente mai ceva ca in Normandia...Sa moara si capra vecinului!
  • dady dady
    Bugnar a gresit enorm fata de toti colegii sai din Realitatea TV atunci cind acceptind functia de director general al postului TV a inceput sa taie in stinga si-n dreapta … s-a razbunat pe niste cameramani care nici macar nu participase-ra la “greva” … ca numai greva n-a fost fisul ala de la Realitatea … dle Bugnar, colegii din redactie te-au sustinut cind ai avut probleme … Cei de la tehnic te-au sustinut cind gafai in jurnalele pe care le “coordonai” din functia de producator ... si tu atunci cind te-ai vazut in virful "capitei" , te-ai ***** in capul celor care te-au ajutat …
    "Nu pot să accept ca oamenii să nu fie plătiţi pentru ce au lucrat pentru Realitatea Media, nu pentru altă firmă. Nu pot accepta să nu fie plătiţi nici cei care acum nu mai lucreză dar au restanţe de primit, nici cei aflaţi în preaviz, nici cei care nu şi-au primit banii pe concedii." ... "Redacţia, oamenii, sunt cea mai mare investiţie a Realităţii. Fără ei, Realitatea nu există. Este doar o grămadă de scule obosite și de acte în insolvență. În cei opt ani petrecuţi la această televiziune, i-am văzut venind pe toţi cei care acum sunt prin alte părţi după ce la Realitatea s-au “născut” în televiziune, la fel, i-am văzut venind pe toţi cei care lucrează acum la Realitatea TV."... ... Omeneste te intreb :- CUM AI PUTUT SA-I DAI AFARA PE UNII DINTRE COLEGII TAI ... CIND ESTI SINCER, ACUM CIND ITI DAI DEMISIA SAU AI FOST ATUNCI???
    CU PARE PARERE DE RAU ITI SPUN - Esti un fariseu nociv al acestei bresle deja "batute de Vinturi si de felicsi si de toti astia care se dau mari ANAListi politici si care sug de numai pot ... cu un salariu de-al lor sunt platiti peste 50-70 de cameramani si/sau oameni de la tehnic, sau editori .....
    SA-TI FIE RUSINE GABI BUGNAR!!!!!!!!!! ... dar sti ce- aia?
  • Dirt Dirt
    Am si eu o curiozitate, domnul "Piticu" are acceptul Realitatea Media pentru a redirectiona www.telesport.ro catre www.piticu.ro ?
  • gogu gogu
    și pișcotari. trebuie adăugat și "pișcotari", nu numai "experți în tastaturi".
  • TATAL TATAL
    Fereste-ma Doamne de bugnari!!!
  • ardent ardent
    Aşa vă trebuie. Băsescu e de vină!!! La muncă, tovarăşi!
    Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!
  • Vasile Dorin Vasile Dorin
    Hai si cu Elan si Luca la Puscarie. Merita baietii!!!
  • Kamikaze Kamikaze
    Pacat! Pacat! Pacat!
    Cel mai mare regret pe care il am in atatia ani lucrati la Realitatea este ca Gabi a renuntat la functia de director general.
    Daca el n-a mai suportat este foarte grav si e limpede ca situatia nu este roz. Ganditi-va la asta mai bine!
    Ma intreb ce ne asteapta mai departe. Rau!
    Cine putea sa ne apere mai bine decat Gabi, care intr-adevar stie cu ce se mananca televiziunea?
    E usor sa-l blamati. Ce vina are Gabi pentru banii pierduti de pe AMS?
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Paginademedia.ro încurajează dezbaterea civilizată, constructivă. Vă rog să păstrați un limbaj civilizat, fără jigniri sau afirmații calomnioase. Altfel, comentariile nu vor fi aprobate. Mulțumesc!
  • kiko kiko
    uite ce e... nu primesc ordine de la experti in tastaturi...
  • Gheorghe Ion Gheorghe Ion
    Realitatea TV nu a fost niciodata pe profit. Doar si-a spalat banii un mafiot. La fel se intampla in majoritatea televiziunilor private din Romania, cu cateva exceptii. Acolo este vorba de resurse si manipulare externe. Acum se vede cu ochiul liber ca o televiziune privata nu se poate sustine din venituri proprii si ca ce se produce este mult mai putin decat se consuma. O iluzie.
  • dady dady
    ... SI CIND V-AM ZIS SA NE UNIM SI S-O PUNEM DE-O GREVA CA LA CARTE SPUNEATI CA SUNT NEBUN, IDIOT ... SUNTEM SI ****** SI CU BANII LUATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Va pupa tata!
  • Piticu21 Piticu21
    kiko aberezi grav.

    inceteaza sa mai comentezi
  • kiko kiko
    omul asta e un dobitoc... imi pare rau de cei care sunt acum la realitatea... auzi la el, i-a vazut in 8 ani pe cei care s-au nascut la realitatea... de parca acum 8 ani, realitatea era cnn si toti cei care veneau acolo deveneau automat niste cristiana amanpour... bai, bugnarele, oamenii aia pe care ii vedeai tu venind si plecand au pus umarul la construirea televiziunii aleia. au plecat la mai bine, ca nimeni nu e nebun sa stea de bunavoie acolo unde le e rau... bine ca pleaca si adriana nedelea, in curind o sa prezinte stirile sefii de productie sau editorii aia platiti cu 90-125 de milioane de lei pe luna...

Trimite un comentariu

sus