Skip to main content

Mihai Găinuşă şi Alex. Ştefănescu scriu la Academia Caţavencu

 

Publicitate

Cârcotaşul Mihai Găinuşă va scrie la săptămânalul de satiră Academia Caţavencu, începând din 12 septembrie, scrie DailyBusiness. Din acelaşi număr, va fi colaborator şi critical literar Alex. Ştefănescu, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Dan Mazilu, redactor-şef Academia Caţavencu.

Mihai Găinuşă va scrie, în fiecare săptămână, două articole în Academia Caţavencu, a declarat Dan Mazilu, pentru Paginademedia.ro. Este vorba de un editorial şi de o rubrică despre vedete şi emisiuni TV.

Criticul literar Alex. Ştefănescu va colabora cu revista tot din 12 septembrie. Alex Ştefănescu este critic literar, eseist şi scriitor, autor al Istoriei Literaturii Române Contemporane.

Săptămânalul Academia Caţavencu este editat de Medien Holding, care deţine şi România liberă, după ce titlul a fost cumpărat la licitaţie, anul trecut, de către Dan Grigore Adamescu.

În urmă cu câteva luni, cârcotaşul Mihai Găinuşă a fost prezent în studioul PaginademediaTV. Interviul integral, dar şi câteva selecţiuni din interviu, mai jos:

Interviul video a fost realizat în studioul LTV, cu sprijinul comaniei DirectOne.

Cum l-a cunoscut pe Huidu?

Am fost primul reporter român la Baloteşti. A venit şi Adrian Sârbu acolo

Găinuşă: "Am fost primul reporter de la noi care a ajuns acolo. Plecasem la o conferinţă de presă la Inspectoratul de Poliţie şi am văzut ambulanţele ieşind din Spitalul de Urgenţă. Şi am întrebat un şofer, pe atunci eram reporter şi întrebam.Şi mi-a spus că a căzut un avion."

Sârbu a fost personal la Baloteşti: "Să-ţi spun o chestie, nu cred că am mai spus-o până acum.A apărut un Mercedes condus de şoferul domnului Adrian Sârbu, care era în spate şi care a luat singurul martor pe care îl văzusem şi eu pe acolo şi l-a băgat înăuntru. Nu am văzut ce l-a întrebat, ce l-a chestionat.

Găinuşă, primul reporter la Baloteşti

Huidu, naş de cununie. Cine pe cine a năşit în echipa Cronicii

Găinuşă: Şerban îmi este naş de cununie. Eu şi soţia mea Ioana suntem cununaţi de Şerban Huidu şi de soţia lui, Cristina. Ei sunt şi naşii Evei, fata noastră. După care eu i-am cununat pe Dezbrăcatu' şi pe Laura, soţia lui, şi le-am botezat copilul, pe Ştefan. După care Şerban i-a botezat copilul lui Mistreţu', după care eu am botezat fata bebeluşei Oana, pe Izabela.

Găinuşă, despre naşii din Cronică

Cum a pornit Cronica?

Găinuşă: Primul proiect pe care l-am propus celor de la Radio 21, cu Şerban, nu a fost aprobat. Se întâmpla în primăvara lui 2000. După care Şerban m-a sunat în toamnă să-mi spună că a plecat un coleg de-al lui de la matinalul Radio 21 şi dacă pot să vin să fac revista presei şi mai vedem pe urmă. Şi m-am dus şi după trei zile am rămas. Au fost trei zile de probă şi am rămas...

Primul proiect cu Şerban nu a fost aprobat

Nu auzeai la radio cuvinte de patru litere scrise pe ziduri şi WC_uri publice, cum se întâmplă acum

Găinuşă, despre radioul de acum zece ani: Pe vremea aceea auzeam cuvinte din dicţionar. Nu auzeam cuvinte care apar graffiti pe ziduri şi pe WC-uri publice, cum se întâmplă acum. Nu numai la radio, dar mai nou şi la televizor apar aceste cuvinte, pentru că este în trend, e la modă să foloseşti cuvinte din patru litere scrise de derbedei pe diferite ziduri şi pe care le foloseşti cu pretenţie de umor.

Găinuşă, despre radioul de acum zece ani

Interviul integral: Mihai Găinuşă, în studioul PaginademediaTV:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Nu ne spune cum e sa te imbogatesti si apoi sa omori 3 oameni pentru ca tu ai impresia ca legea nu ti se aplica si tie ?!
    De fapt, nu e doar impresia - s-a dovedit ca legea nu-l atinge pe Huidu nici dupa ce a ucis 3 oameni !

Trimite un comentariu

sus