Skip to main content

Povestea unui fost angajat al Realitatea TV: şefii "au uitat" să semneze contractul

 

Publicitate

În timp ce Elan Schwartzenberg şi Cozmin Guşă se luptă pentru controlul postului Realitatea TV, angajaţii postului, cei care asigură funcţionarea canalului, sunt cei care au de suferit. Pe lângă neplata salariilor, un angajat a descoperit că i s-a „pierdut” contractul de muncă.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare povestea unui fost angajat al Realitatea TV în vremuri tulburi, care nu reuşeşte să-şi primească banii pentru perioada în care a muncit la televiziunea de ştiri.

Răspunsul sec al celor care se ocupă de televiziune: "ce să fac, ca tine sunt sute". Avocatul a rămas ultima soluţie.

Povestea integrală, în continuare:

Din 4 iunie, m-am angajat la Realitatea...trecând peste întârzierile de salariu pe care toată presa le ştie, o să ajung direct la ultimul meu salariu de la Realitatea.

Pe 24 august, mi-am dat demisia din motive de sănătate sau, mai bine spus, m-am retras din presă după 9 ani. M-am internat pentru câteva săptămâni, într-un spital, iar apoi, în ziua de salariu, a trebuit să revin în Bucureşti pentru a-mi lua ultima leafa.

Am ajuns la departamentul “salarizare” unde mi s-a spus că nu sunt trecut pe nicio listă pentru bani. „Mergi la contabilitate”, mi s-a spus. Apoi la resurse umane. În fine, timp de o oră şi jumătate am fost plimbat de la un departament la altul pentru că nimeni nu voia să mă lămurească.

Într-un final am aflat că, de fapt, scuza oficială este că mi-au pierdut contractual.

Realitatea este că şefii nu s-au deranjat să-l semneze şi cu toate schimbările de conducere eu am muncit ilegal fără să ştiu. Acum, cum nu am contract, nu pot fi plătit. Am dovada ca am muncit la Realitatea. Sunt în sistem cu cont pentru redactare, am adresă de e-mail, “stativ de microfon” am fost câteva luni.

Ieri (marţi - n.r.), am ajuns în final să o prind pe doamna Daniela Ionescu (n.r. - preşedintele comitetului creditor şi administrator GMG Media Box) să discut cinci minute cu ea. Mesajul a fost clar: “nu ai contract, nu mă interesează şi plus de asta oricum nu sunt bani să fii plătit”. (Aici am înţeles-o pe doamna Ionescu. Evident că nu mai sunt bani să plătească un amărât de salariu după ce şi-au luat ei salariile). Mai mult, s-a simţit jignită când am rugat-o să-mi ofere garanţia că voi primi banii.

Nu pot să-i descriu scârba pe care o avea în priviri când i-am cerut aşa ceva. Ba mai mult am fost făcut şi nesimţit că mi-am permis să-i cer ei, aşa ceva. “Cum adică garanţie, cuvântul meu e de ajuns!”

Din ce am înţeles, pentru cei care s-au angajat în iunie, ca şi mine, şi cărora li s-au “pierdut” contractele, s-au făcut altele, dar cu data la care a venit noua administraţie.

Cert este că mă bazam pe banii respective să pot merge din nou in spital pentru încă o serie de analize. Dar după cum evoluează lucrurile cred că am şanse să mor înainte de a mai lua banii. Aşa că am decis ca ultimii bani pe care-i aveam să-i bag într-un avocat, iar cel mai probabil săptămâna viitoare, cel târziu, să discutăm cu aşa-zişii şefi de la Realitatea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Martin Razvan Martin
    Inca o data, va rugam sa distribuiti acest ghid extrem de util salariatilor in media. Ghidul prezinta drepturile de munca de care beneficiaza ziaristii in baza legislatiei muncii si a Contractului Colectiv de Munca la Nivelul Ramurii Mass-Media. Folositi-va de el si faceti-l cunoscut cat mai multor colegi!
    http://www.activewatch.ro/stiri/FreeEx/Ghidul-drepturilor-salariatului-pentru-ziaristi-editia-II-209.html
  • Serban Buscu Serban Buscu
    Sanatate Paul! Stai linistit ca se rezolva ele toate pana la urma. Daca te pot ajuta cu ceva, vreodata, da un semn
  • David David
    Da cand a avut realitatea it vreodata? =)))))) au fost cativa oameni buni in departamentul ala condus de cei mai mari incompetenti din lume, acum au mai ramas 2-3 chiar buni care nu stiu cum inca mai stau acolo si suporta un "manager" vai de capul lui....cel putin nu mai sunt 2 incompetenti a ramas doar unul :)))))
    pt domnu manager toata stima ca a reusit sa ii prosteasca pe oamenii aia sa lucreze pe frimituri in timp ce el isi ia cat trebuie iar fraierii cred ca nu sunt bani =))...una peste alta isi cam merita soarta.
  • DanS DanS
    Nu vreau sa spun ca ar fi numai vina ta insa ai fost sau nu angajat la RTV? Fiindca atunci cand te angajezi, semnezi un contract in DUBLU exemplar iar o copie o pastrezi tu. Apoi, la fiecare salariu firma este obligata sa emita un fluturas. Platile in general se fac pe card si se precizeaza natura platii. Apoi, anual firma TREBUIE sa emita o fisa fiscala. Si nu in ultimul rand, ca sa te înscrii la un medic de familie ai nevoie de o adevarinta speciala, semnata si parafata de firma. Oricare dintre aceste hartii demonstreaza faptul ca ai fost angajat la ei. Daca nu le ai insemna ca ai lucrat la negru si o mare parte din vina o porti chiar tu: este imposibil sa nu ai habar 9 ani ce presupune "a fii angajat". Si nu in ultimul rand, atunci cand iti dai demisia, trebuie sa ceri un numar de inregistrare si dupa ce efectuezi si perioada de preaviz, sa-ti faci o fisa de lichidare. Hartii care deasemenea trebuie sa le ai si tu intr-un exemplar, macar ca si copie xerox. Daca nu ai nimic din toate astea e fix problema ta. Singura sfat pe care pot sa ti-l dau este sa-ti fie invatatura de minte si data viitoare sa te informezi mai bine.
  • Iulian Enache Iulian Enache
    Paul, imi pare rau pentru experienta asta. Sanatate, si daca e vreo urgenta da-mi un telefon.
  • Laura Laura
    Pai adeverinta de salariat ca sa te internezi in spital? Nu zic ca nu ai dreptate. Doar intreb. Contractele nu se "pierd", ca se baga intr-un sistem informatic pe care cei de la fortele de munca il pot accesa oricand. Si legea spune ca trebuia introdus in sistem cel tarziu pe 3 iunie. Ce e aici e deja penal, cu legile actuale. Incearca sa rezolvi cu tot cu darile platite la stat, altfel, daca nu ai fost asigurat si ai mers la un spital de stat, e posibil sa ti se ceara banii pe toata perioada de internare, plus analize... Multa sanatate si mult succes!
  • aidan aidan
    nu ma-nnebuni fato, chiar asa? raman bani de salarii? ce televiziune e aia care nu mai are IT? ce patroni sunt aia care nu-si platesc oamenii? ai 10 anisori de esti atat de naiva sau esti doar...dusa?o sa se faca atata curatenie de-o sa dispara realitatea! oricat de speriati si rabdatori ar fi oamenii, deja fiecare isi cauta de lucru in paralel cu mersul la un serviciu de unde primesc mutrele superior-gretoase ale danei -secretara -data -afara -de -vantu- c-a- furat, in loc de salariu. cat o sa mai dureze? ca nevoile nu astepta. sau oi fi dana-secretara? ai vrut si tu sa dai un tun si nu-ti iese! pai, nu-ti iese ca o televiziune inseamna BANI! mai aveti cateva zile si incepe bruiajul alora de la satelit pe care nu i-ati platit de luni de zile. aici are meritul lui personal si elanasul ca nici el n-a platit. o sa ramai singura fato! dar nu in willbrook ca de acolo te zboara elan ca-i stapan pe metri aia multi si patrati. dar o sa ai bani de salarii. sau de salariu.
  • daniel daniel
    @andreea sper sa printre cei restructurati,sau sa afli ca nu iti vei mai lua salariul pe 15
  • Andreea Andreea
    mare paguba... se face putina curatenie acum, ramanem mai putini si avem bani de salarii
  • Paul Paul
    Multumesc pentru urari, dragi colegi! am inteles ca azi ceilalti care erau cam in aceeasi situatie ca si mine au fost chemati sa semneze noile contracte. Ce ziceti pe mine o sa ma mai cheme cineva sa semnez contractul refacut? NU!!! Seriozitatea nu caracterizeaza pe uniii oameni, mai ales ca pentru ei, care sunt platiti regeste salariul meu valoreaza cat o guma, si aia mestecata de doua ori...Deci de ce s-ar deranja???
  • aidan aidan
    sanatate unui om ajuns sa-si ceara drepturile cuvenite in justitie!sanatate inainte de toate! sper sa gasesti un avocat fiara care sa-i lase fara pene pe genul asta de asa zisi angajatori, in fond niste puscariabili. persoana ofuscata ca nu-ti ajunge cuvantul ei a fost data afara de vantu pentru ca-l fura! hotul a fost furat! daca n-ar fi de plans ar fi de ras! sa ne tii la curent, iar eu iti tin pumnii. ar fi timpul sa ne organizam daca vrem sa nu ajungem chiar sclavi. vom primi paine si apa in loc de salarii!numai bine!
  • midem midem
    In primul rand multa sanatate, si sa speram ca iti vei recupera drepturile tale salariale. Nu esti singurul in cazul acesta. Am fost si eu ,,cu contract "semnat totusi si nu am vazut dreptul meu salarial nici pana in ziua de azi.(si a trecut atata timp).,, Scarba "de care vorbeai e ceva specific postului, nu se gandesc ca tu ai muncit si iti astepti plata, ei cred ca am ajuns sa CERSIM ceea ce ni se cuvine.Bafta in continuare si inca o data SANATATE multa!!!!!

Trimite un comentariu

sus