Skip to main content

PROCES LA REALITATEA. Jurnalista Oana Dobre dă în judecată postul de ştiri

 

Publicitate

Jurnalista Oana Dobre intenţionează să dea în judecată Realitatea TV, deoarece conducerea refuză să-i plătească salariul.

Postul de ştiri nu este la prima situaţie de acest gen. Paginademedia.ro a publicat ieri povestea unui fost jurnalist al postului căruia şefii au „uitat” să-i semneze contractul de angajare. Citiţi povestea întreagă AICI.

În cazul Oanei Dobre, care este însărcinată, conducerea a încetat să-i plătească salariul după ce jurnalista a refuzat să meargă la negocieri cu Daniela Ionescu (preşedinte al comitetului creditorilor de la Realitatea şi director la GMG Media Box, firma lui Cozmin Guşă). "Sunt însărcinată şi legea română mă apără de orice intervenţii ale angajatorului în contract în această perioadă", explică jurnalista.

Povestea integrală, în continuare: 

Acum doua zile, spuneam că mă pregătesc să fac ceva ce nu am mai făcut niciodată. Întotdeauna m-am despărţit civilizat de angajatorii mei, fie că au fost televiziuni, fie ziare (şi în 12 ani au fost căţiva). Niciodată, însă, nu mi s-a întâmplat ce mi se întâmplă acum. Pe cale de consecinţă, iata ce ma vad nevoita sa fac:

Rămân, cel putin deocamdata, la Realitatea TV. Dar o dau in judecata. Pentru ca refuza sa imi plateasca salariul de pe cartea de munca. De ce refuza? Probabil pentru ca si eu am refuzat sa negociez cu doamna Dana Ionescu.

De ce am refuzat? Din doua motive: primul ar fi ca sunt insarcinata si legea romana ma apara de orice interventii ale angajatorului in contract in aceasta perioada. De ce nu demisionez? Pentru ca angajatorul Realitatea TV imi datoreaza legal sprijinul birocratic pentru perioada prenatala. Angajatorul a fost notificat de situatia mea mea inca din a doua luna de sarcina. Al doilea motiv pentru care refuz modificarea salariului: nu am inteles nici pana acum calitatea oficiala in care doamna Ionescu renegociaza salarii.

In urma cu doua saptamani, m-a invitat la o intalnire in acest scop si, la cele doua obiectii ale mele, mi-a raspuns si ea cu doua idei destul de diferite: prima, ca ar fi bine sa nu ma astept sa imi mai iau salariul. A doua, ca statia isi doreste in continuare foarte mult sa ramanem prieteni si chiar sa continui sa vin in studio.

I-am multumit politicos pentru oferta de prietenie, dar am preferat sa merg la avocat. Stiu ca abuzul angajatorului va continua si ca nu am prea multe sanse sa-mi vad banii cuveniti prea curand. Dar prefer sa aleg in continuare drumul drept in locul unei "coabitari" cu note dubioase de subsol.

Oana Dobre a publicat întreaga poveste pe pagina ei de Facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    Depinde de salariul!!! Sunt unii care nu-si justificà banii. Chiar dacà sunt bunicei, nu gàsesc normal ca in Romania sà existe jurnalisti care deja de la 30 de ani sà aibe vile si sà-si permità vacante la Miami, iar altii sau alte categorii, precum doctorii, inginerii... sà aibe un salariul de mizerie.
  • Doina Doina
    lasa ca nu-i chiar asa rau, vai bietii de ei..
  • Adriana T Adriana T
    Oana a facut lucrul pe care toti oamenii de acolo, luati la misto de secretara unui fost puscarias, mutati aiurea de pe o firma pe alta si lasati fara salarii, ar trebui sa il faca. N-are nicio importanta daca ne place fata ei sau nu. E o chestie de principiu. E o rusine ce se intampla cu angajatii din media in ultima perioada.
  • kiko kiko
    ohooo, florina... din ce buda te alimentezi? :))))
  • Florina Florina
    Rar mi-a fost dat sa intalnesc un personaj mai scarbos si plin de venin ca tine. La ce laturi debitezi, ma gandesc ca ai muuulte complexe, mai mult ca sigur de tine nu se apropie nimeni, din cauza duhorii pe care o emani si atunci refulezi si tu pe unde poti!
  • oana dobre oana dobre
    @impartial: perfect adevarat ca am gresit conjugarea, am scris la nervi si n-o sa pretind ca fost un typo. Nu am avut niciodata o problema in a-mi recunoaste greselile si a le corecta. Dar o sa sper ca nu te superi daca o sa las alte persoane (in principiu nu pseudonime viscerale) sa imi judece prestatia de ziarist.
  • un impartial un impartial
    nu cred ca este in regula sa taci si sa nu-ti ceri drepturile, dar nici sa pretinzi ca esti un mare ziarist in viata, care, culmea! - a mai si scris niste ani pe la diverse publicatii, in conditiile in care nu ai invatat pana aproape 40 de ani sau cati ai, ca nu exista in limba romana "eu continui". baga un "basic" de gramatica si te mai asteptam pe la noi.... desigur, la scris!
  • Elena Elena
    jurnalist bun sau prost,pro base pro ponta, nu conteaza! este important respectarea unui drept, dar cam greu la romani!Tot respectul pt dl Aidan cum gandeste,dar romanii sunt solidari doar in hotii si tampenii!
  • dgfgfh dgfgfh
    nu imi place nici mie oana dobre, dar nu pot fi de acord cu modul in care sunt tratati angajatii realitatea de catre conducerea postului. pe de alta parte, la cum arata madam dobre, adevarata stire e ca cineva a lasat-o insarcinata...
  • aidan aidan
    aceasta doamna face singurul lucru inteligent pe care-l poate face! nu ne intereseaza viata dumneaei, prestatia profesionala pana la a ramane insarcinata, etc. conteaza ca cei care manageriaza ACUM realiatatea au incalcat LEGILE in vigoare! ATAT! in momentul in care se vor trezi cu un numar serios de procese cu fostii si actualii angajati, ABIA atunci isi vor schimba comportamentul de stapani de sclavi! puteti angaja un singur avocat, problema supusa legii fiind aceeeasi! si nu ascultati imbarligatorul cantec de sirena al celor care spun ca degeaba-i dati in judecata! este strategia lor sa va faca sa credeti ca ei sunt de neatins! asta si din cauza ca tocmai domeniul in care lucram, mass media, nu face publice cazurile in care angajatul isi pune la plati compensatorii patronul! si mai folositi si voi, reportofoane si camere micute! sunt pe toate drumurile si ieftine! suntem oricum mai destepti decat ei! pentru ca pe munca noastra si-au facut ei banii!e si o vorba: "cine munceste nu se imbogateste". doamna oana, succes la proces si sanatate!
  • ion ion ion ion
    REALITAEA ESTE VARZA.Cei care sunt angajati pe firma nu le-au fost platite decat sumele nete fara tva.Cica dana ionescu le-a explicat acestora ca nu m-ai platesc cu tva ca ei nu si-l mai recupereaza de la stat,datorita datoriilor.Mafie
  • Cristi Cristi
    Nu e niciun pseudonim, e prenumele meu, iar daca vrei numele complet, iti spun ca oricum nu iti suna cunoscut. Dar e usor sa te legi de detalii: cine spune sau cum spune si sa ignori CE spune. Concediu de maternitate placut, sper sa profiti la maximum de el si sa nu te mai vedem pe vreun post doi ani de zile.
  • Florina Florina
    Nu stiu in ce calitate faci aceste afirmatii. Am lucrat cu Oana si am fost impresionata de modul cum abordeaza subiectele, isi face documentarea, vorbeste cu oamenii si ii convinge sa-si spuna povestile. Mi s-a parut un jurnalist impartial: nu a sarit gratuit la beregata nimanui, dar nici nu a acceptat scuze de fatada. Am avut ocazia sa o vad cum isi incepe ziua de munca la 8 dimineata iar seara, pe la 21.00 intra in live. Tot respectul pentru ea!
  • daniel daniel
    Ciudat este cum nu se sesizaza cei de la ITM. Stiu ca exista cateva plangeri si cu toate astea nimeni nu vine in control.
    Bravo Oana.Pacat ca nu am reusit sa fim uniti dupa aceea sedinta cu angajatii si sa nu ajungem aici .Dar de .. a existat un Bugnar care a reusit in 2 saptamani sa isi bata joc de o mare parte din oameni. Incep sa cred ca ne meritam soarta. Mai bine ai luam bani lui Ghita si nu ramaneam loiali unui brand si nu cautam un nou inceput care se dovedeste a fi un final nasol.
    Suntem multi dar suntem ROMANI si nu putem fi uniti.
  • pe bune pe bune
    se putea sa nu apara si PPC-istul de serviciu...
    mey Lancelot, imi dadura lăcrimile citindu-ti textul dar la final ai dat-o intr-adevar de gard: adicatelea matale te plimbai asa prin Dudesti, promenada, noaptea... daca tot tristanul Oanei Dobre, ia zii vericule, ai fost curios s afli daca vreo jevruta d'aia de dupa gard a ajuns ceva si el in viata asta? zi-ne si noua boierule, de la inaltimea voastra, cum se vede tara asta, oamenii astia, unde sunt faptele tale care au ajutat poporul roman sa se inalte sau macar sa nu decada? ahhhh, rating, ahhhh economie de piata, ahhhhh nu erai tu cu decizia, ahhhh esti doar un biet executant ca altii, ahhhh ahhhh ahhhh mai taci!

Trimite un comentariu

sus