Skip to main content

Reduceri de costuri la Jurnalul Naţional. Angajaţii, minus 25% la salariu

 

Publicitate

Jurnalul Naţional trece print-o perioadă de tăieri de costuri. Angajaţii au fost anunţaţi, zilele trecute, că salariile vor fi reduse cu 25%, au declarat surse pentru paginademedia.ro.

Tăierea costurilor vine într-un moment dificil pentru cotidianul deţinut de trustul Intact. Jurnalistul Cătălin Tolontan semnala, pe blogul său, faptul că „Jurnalul Naţional a încheiat 2011 cu pierderi de 4 milioane de euro.

Totodata, senatorul PNL Varujan Vosganian a cerut, în instanţă, executarea silită a Jurnalului Naţional, pentru suma de 40.000 de euro.

Varujan Vosganian i-a dat in judecata, pentru calomnie, pe Marius Tucă, Liviu Turcu şi editura Intact, dupa ce Jurnalul Naţional a publicat un articol, în care se afirma că acesta ar fi colaborat cu securitatea. În urma acestui articol, Vosganian a renunţat la nominalizarea pentru o funcţie de comisar european. Potrivit unei decizii a CNSAS publicată ulterior, Vosganian nu a colaborat cu poliţia politică.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doar eu doar eu
    20% la inceputul lui 2009 (cand criza era doar un alizeu); 15% in vara lui 2010 (cand s-a trecut totalmente pe c munca); 25% acum cand argatul-sef matiescu pune in practica ordinele varanului. nimeni in redatcte nu se mai amageste: varanul inchde si vrea sa scape de redactie printr-un mod "onorabil" (din pctul lui, varanesc, de vdre). sau accepti trecerea pe drepturi de autor (cu o micsorare simbolica de vreo 10-15%) sau ramai pe carte de munca si ai minus 25%. iar redactia e cuminte, pleaca spasita spre abator, pt ca dintotdeauna orice incercare sindicala a fost masacrata din fasha.
  • doberman doberman
    Spre deosebire de Boc, care putea gasi MULTE cai alternative, la jurnalul e vorba de cu totul altceva. Se numeste business. La Boc se numea stat, suferinta, social, tara, viitor, milioane de oameni
  • Felix Felix
    http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=97160:saptamana-financiara-srl-mortul-de-pe-masa-gabrielei-vranceanu-firea&catid=1:ultimile-tiri&Itemid=78
  • Daniel Daniel
    Hai ca asta e buna, pai cum adica pe pierderi? pai nu ne zice Badea in fiecare seara ca JN si A3 traiesc din ce produc? cum adica sa traiesti din ce produci si la sfarsitul anului sa fi pe minus.
  • Gicu Gicu
    Taierile astea drastice, consecutive atator alte taieri, vin ca urmare a unui management catastrofal. De ce toti directorii, de la Tuca la Stoian, nu patesc nimic? De ce ei nu-s de vina pentru un produs prost, ci mereu si mereu sclavii trebuie sa sufere? Cum de are timp Tuca de atatea si atatea combinatii si afaceri, cand jobul lui la ziar presupune angajament total? La fel si al lui Ciutacu, la fel si al lui Dan Constantin. Toti astia, ca manageri, nu-s cu nimic mai dezastruosi decat Firea, sa se stie fratilor!
  • Andreea Andreea
    deja multe ziare nu mai apar in editie tiparita, in final vor disparea si online. E in trendul natural. Asa ca dragi jurnalisti, se pare ca veti deveni o specie pe cale de disparitie. Imi pare tare rau de voi. Viitorul suna bine
  • Muca Show Muca Show
    Minciuni, nu credem nimic din ce se scrie aici. Ce 25%?
    Salariile in trustul intact au fost taiate de fapt cu 60%.
    Nu mai dezinformati cititorii.
  • Giovani Giovani
    Dar astia nu vor mai primi nimic inapoi, e mai nasol sub guvernul Ciutacu...
  • kiko kiko
    nu pot sa spun ca imi pare rau ca as minti. sau, vorba lui cheloo: parerile mele de rau sunt de complezenta.
  • JohnTM JohnTM
    Face Ciutacu management bun,tot asa si la mai mare.
  • profesor profesor
    Hopa ... aplica si Varanul metodele lui Boc ... pe care l-au criticat latraii de serviciu seara de seara la haznale. Ce mai plangeau ei pe umerii bugetarilor ... ma tem si-mi pare rau ca pe umerii angajatilor de la JN nu va mai plange nimeni.
  • socrulluigeoana socrulluigeoana
    lasa ca isi fac sefii restaurante in colaborare cu alpab in herastrau, asta asa ca sa suplinesca pierderile. de la reporter special treci la bucatar si de la sofer la chelner. mare smekerie.

Trimite un comentariu

sus