Skip to main content

12 Octombrie. Campanie controversată cu mesajul "Urăşte!", reclamată la Parchetul Capitalei

 

Publicitate

PENAL. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Parchetul cu privire la o campanie pentru un produs farmaceutic în care se face referire la copiii cu autism şi care are mesajul "Urăşte!", scrie Mediafax.

Reprezentanţii CEDCD spun că au sesizat "Parchetul Bucureşti cu privire la cazul flagrant de instigare la ură şi discriminare împotriva copiilor cu dizabilităţi" comis de compania de import de produse farmaceutice Secom, prin campania "Urăşte!".

"Este şocant faptul că din raţiuni de marketing o companie privată îşi permite să instige la ură şi discriminare împotriva uneia dintre cele mai vulnerabile categorii sociale existente la nivelul societăţii româneşti", a spus preşedintele CEDCD, Mădălina Turza.
Ea a precizat că expresii precum «îmi urăsc copilul» pentru că are autism sunt inacceptabile şi nu pot fi încadrate decât în sfera penală.

Campania incriminată este pentru produsul Neuro Optimizer - "un supliment alimentar 100% natural cu o formulă complexă ce ajută la îmbunătăţirea activităţii cerebrale şi a legăturilor neuronale", se arată pe site-ul uraste.ro.
Campanie controversată cu mesajul "Urăşte!": Parchetul Capitalei, sesizat privind spotul despre autism


PROCES. Stan Lee Media, o societate care susţine că deţine drepturile pentru super-eroii creaţi de Marvel Studios, inclusiv "Spider Man" şi "Iron Man", a dat în judecată grupul Walt Disney, spunând că i se cuvin miliarde de dolari din profitul companiei, notează DailyBusiness.ro.

Stan Lee, care nu mai este asociat al companiei, a creat multe dintre personajele de benzi desenate ale Marvel.
Disney, in proces cu o companie care sustine ca detine drepturile pentru Spider Man si Iron Man


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lol lol
    Romania e singura tzara din lume unde se poate cumpara, fara reteta, un tratament anti-autism. Stiintza romaneasca e din nou in frunte, ca pe vremurile acad-dr-ing, lui Cozac, lui Corogreanu, lui Cantastim sau ale lui Telocit. Dcaa am auzit bine la OTV, numai in Romania poti cumpara si "tratamentul cu celule stem".

Trimite un comentariu

sus