Skip to main content

ARHIVĂ. Scandal după ce Andreea Esca a devenit subiect în manualul de istorie

 

Publicitate

Mare scandal s-a iscat în 1999 atunci când editorii unui manual de istorie au decis să includă şi un capitol denumit mass-media din care elevii ar fi învăţat despre presă şi câteva personaje cunoscute ale acestei bresle, precum Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu sau Ion Cristoiu.

Decizia de a o include în manual pe prezentatoarea ştirilor de la PRO TV n-a fost pe placul  parlamentarului Sergiu Nicolaescu, care a reacţionat imediat, declarând ca a fost "cel mai jignitor gest la adresa românilor".

Articolul despre scandalul manualelor de istorie a fost publicat de impactnews.ro, ca parte a proiectului Arhivele Presei. 

Din articolul publicat pe 6 octombrie 1999, în cotidianul Dimineaţa: - „Cu sprijinul Ministrului Andrei Marga, Andreea Esca a intrat în manualul de istorie

  • Senatorul independent Sergiu Nicolaescu şi-a exprimat, marţi, în plenul Senatului indignarea fată de modul în care a fost conceput manualul de istorie pentru clasa a XII-a, apârut la editura "Sigma", avându-l drept coordonator pe conf. univ. dr. Sorin Mitu.
  • Acesta a mai arătat că în manualul ce a avut aprobarea Ministerului Învăţământului se alocă 12 pagini comunismului şi multe spaţii unor persoane publice ca Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu sau Ion Cristoiu, în termeni mai mult decât laudativi. În schimb despre cei care au fost închişi şi în timpul regimului comunist sau despre cei care au luptat la revoluţie nu se spune nimic.
  • Considerând manualul "cel mai jignitor la adresa românilor", senatorul independent Sergiu Nicolaescu a propus ca "el să fie scos în piaţa publică şi ars".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    De fapt Andreea Esca aparea intr-o ilustratie, nu era subiect istoric.

Trimite un comentariu

sus