Skip to main content

Trei televiziuni, somate în legătură cu un videoclip al trupei Paraziţii

 

Publicitate

Kiss TV, Music Channel şi UTV au fost somate să intre în legalitate cu videoclipul „Toate-s la fel” al trupei Paraziţii pentru că prezintă femei în ipostaze degradante şi încalcă legislaţia referitoare la protecţia copilului. Clipul poate fi difuzat doar după ora 23.00.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat aceste decizii în urma mai multor sesizări primite de la consumatori.

Cristina Trepcea, membru CNA – „ Melodia aceasta este în româneşte, dar ce se difuzează în limba noastră cea engleză nu se sesizează deloc. Dacă vă uitaţi la videoclipuri celebre care merg toată ziua pe canale de muzică, nu sunt cu nimic mai bune.”

Videoclipul a fost difuzat necenzurat, în timpul zilei, de Kiss TV, în timp ce UTV şi 1 Music Channel au dat variantele cenzurate.

Potrivit monitorizării, în videoclip este prezentat un bărbat îmbrăcat într-o uniformă militară ţinând în lesă, fie trăgând de păr, o femeie în lenjerie intimă, cu un braţ bandajat, pe una din fese aceasta purtând urma unui bocanc. Tot în clip mai apar femei stând îngenunchiate în faţa unuia dintre bărbaţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • BOG BOG
    Parazitii - Articolul 39 : CNA-ul este o institutie de stat care are rolul oficial de a monitoriza tot ce misca in audiovizual in Romania si de asemenea de a concepe cadrul legislativ in care acesta trebuie sa se desfasoare. O
    intentie laudabila, menita sa pastreze anumite conceptii, directii si statuturi considerate drept sanatoase pentru societatea noastra multilateral nedezvoltata. (...) Se stie insa ca doar intentile sunt perfecte, nu si oamenii. In cazul de fata e vorba de acei oameni care fac parte din CNA si mai cu seama de conceptile, mentalitatile, si interesele celor care fac parte din CNA....poate lamuriti mass-mediei si noua ce intelegeti dumneavoastra prin indecent, imoral, obscen sau bune moravuri. Sau credeati ca v-ati spalat pe maini cu articolele 34 si 40, nu-i asa? Vedeti, acestea sunt problemele pe care ar trebui sa le intelegeti odata spre binele(?) pe termen lung al din ce in ce mai multor tineri debusolati.
  • tablouri canvas tablouri canvas
    Da este de recunoscut ca acel vidoclip poate pune femeile intr-o ipostaza degradanta, si ar trebui difuzat la o ora mai tarzie, insa cum se face ca CNA-ul se sesizeaza doar pentru asemena situatii . in rest totul este ok si legal la televizor
  • bobo bobo
    Poate ca CNA-ul ar trebui sa se sesizeze si in legatura cu publicitatea agasanta din timpul meciului Romania-Olanda, transmis de A1. N-am nimic cu reclamele si le inteleg rostul, dar cand e prea mult, e prea mult...
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Audientele WowBiz nu le aveti?
  • BASINESCUL I-ul BASINESCUL I-ul
    Eu umilesc zilnic un popor si nu ma amendeaza nimeni !
  • sfinx sfinx
    platesc ei amenda cat de curand

Trimite un comentariu

sus