Skip to main content

VIDEO. Un an de când Realitatea s-a rupt în două

 

Cortul din care emitea Realitatea TV în urmă cu un an, pe 23 octombrie

Publicitate

Ziua de 23 octombrie 2011 nu a fost genul de duminică liniştită şi mohorâtă de toamnă. A fost ziua în care Turcia fusese lovită de un cutremur dezastruos. Cutremur a fost şi la Realitatea TV, iar în urma acestuia postul a fost împărţit în două: în Realitatea lui Elan Schwartzenberg (pe atunci patron al Realitatea Media) şi cea a lui Ghiţă, după cum i-a rămas numele multă vreme de la acel moment.

Ieri s-a împlinit un an de când Realitatea s-a rupt în două şi tot un an de când s-a născut o nouă televiziune de ştiri, România TV, deţinută de omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Gabriel Bugnar prezintă, pe blogul său, culisele scindării de la Realitatea TV.

Cum s-a întâmplat?

Duminică, 23 octombrie, la ora 18.04, în timp ce Dana Războiu prezenta ştirile despre cutremurul care lovise Turcia, avându-l ca invitat, prin telefon, pe seismologul Mircea Radulian, pe aceeaşi frecvenţă a apărut prezentatoarea Diana Enache, într-un alt sudiou, avându-l ca invitat pe seismologul Gheorghe Mărmureanu. Cea de-a doua transmisie era făcută dintr-un cort de lângă sediul Willbrook, unde Realitatea TV îşi are acum birourile.

Dana Războiu, care se afla în Casa Presei Libere la acel moment, a povestit pentru paginademedia.ro cum a primit un sms cu câteva minute înainte de întreruperea emisiei de la Sorin Enache, pe atunci director general la Realitatea lui Elan în care îi spunea: “iartă-mă, n-am avut cum să te anunţ”. 

„Unii cablişti transmiteau Realitatea, alţii RTV. Ambele însă erau cu sigla Realitatea”, povestea jurnalista Corina Drăgotescu la momentul respectiv.

După marea lovitură, mai mulţi angajaţi din Casa Presei Libere s-au ridicat şi au plecat către noul sediu. Fetele de la machiaj, operatori sau oameni de la montaj aleseseră calea lui Elan.

Ruperea celor două televiziuni a fost surprinsă şi pe cameră. Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cele două înregistrări:

Filmul realizat de Gabi Bugnar, producător Realitatea TV (intrarea Realităţii lui Elan în locul emisiei lui Ghiţă se face la minutul 14.00)

Cum s-a văzur scindarea la RTV-ul lui Ghiţă, în Casa Presei Libere

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • elena elena
    Frumoase clipe, frumoase amintiri dar baniiiii meiiiiii, evreule da mi baniii munciti la Realitatea, Bugnare da ne baniiiiiiiii pe cele 3 luni .
  • andreea andreea
    Asa s a ingropat cea mai buna televiziune de stiri din Romania, inainte de ruptura era a 3 a televiziune din Romania iar pentru ziua de ieri 23 octombrie la un dupa marea mutare geniala Realitatea TV a ajunj la fabuloasa cifra de 0,3 RTG (25 -55 ABC URBAN).
    Felicitari ,felicitari, felicitari tutusi a rezistat 1 an e mult peste asteptarile mele si in final as avea o curiozitate cati dintre cei care au ales BRANDUL mai sunt langa BRAND , 1 % , 2% ?
    Toti cei care s au mutat la wilbrook regreta azi dupa un an alegerea facuta, dar asta e viata .
    P>S : Nu va faceti griji in privinta audientei de la 0, 3 la 0 nu mai e mult si chair daca va da ti interesul cum observ ca o faceti in ultima vreme mai jos de 0, 0 nu o sa puteti sa picati.Dar e bine o sa concurati cu tatulici si Money.ro .
  • andreea andreea
    "Jurnalistii" de la Rromania Tv au pus-o de o editie aniversara in care au povestit ei cat de minunati sunt si ce audiente fac ei. ALOOOO!!!! Conu Striblea nu iti e jena?! Cum faceti voi audienta? cu domnu' Dan Diaconescu invitat permanent? am inteles, aveti niste domni invitati platiti,care sunt obligati sa vina la emisiuni, sa-si dea cu parerea indiferent de subiect dar domnu Ghita nu ii face si el macar un contract de colaborator lui Danutz? Parca vad un cuplu de succes Striblea- Dan Diaconescu, acum ca Dragoteasca si-a luat campii! Hai Rromania Tv! Hai OTV!
  • Eudor Eudor
    Pana la urma cine e patronul realitatii? Cred ca nici vantu sau elan nu știu cine e patron la realitatea.

Trimite un comentariu

sus