Skip to main content

Zece agenţii au format Clubul de media. Planul: un cod de etică şi un ghid pentru licitaţii

 

Publicitate

Zece agenţii de media din România s-au constituit în Clubul de media. Organizaţia îşi propune, printre altele, să dezvolte unui Cod de Etică şi un Ghid de reguli de organizare a unei licitaţii, cu criterii de selecţie a câştigătorilor.

Membrii clubului sunt:

  1. Brand Programming Network
  2. Initiative Media
  3. MEC Romania
  4. MediaCom
  5. Mindshare
  6. Optimedia
  7. Starcom MediaVest Group
  8. United Media
  9. Universal McCann (UM- parte din B.V. McCann Erickson)
  10. Zenith România

Ce vrea clubul?

"Să devină principalul for de reprezentare dedicat industriei de media, să promoveze corect şi constant industria de media şi să contribuie la creşterea profesionalismului şi conduitei etice de operare pe piaţa locală."

Ce spun reprezentanţii Clubului?

"Membrii Clubului cred şi acţionează după principii solide de operare pe piaţă, aliniate la standardele şi cerinţele internaţionale: transparenţă, etică în afaceri, spirit fairplay şi protejarea proprietăţii intelectuale. Printre obiectivele strategice ale Clubului se numără susţinerea şi construirea unei imagini pozitive a industriei Agenţiilor de media din România printr-un pachet specific de acţiuni precum: dezvoltarea unui Cod de Etică sau realizarea unui Ghid de reguli de organizare a unei Licitaţii şi stabilirea unor criterii de selecţie a câştigătorilor.

Totodată, activitatea Clubului vizează implementarea de acţiuni relevante pentru industria de profil, precum: studiile de audienţă, cercetările asupra veniturilor, etc."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zongo zongo
    oamenii de rand, muncitorii de zi cu zi au lefuri mizere in aceatsa industrie sclipicioasa. sefii insa au salarii gigantice. sefii nu incaseaza "faa plata" sefii nu merg cu metrou si tot ei se lauda la celint cu munca amarasteanului pe care il platesc cu leafa lor pe 2 zile.

    totusi, o aliniere in industrie este ok, pt ca impotentii stiu sa vanda doar lovind in pret, strategie care pe termen mediu si lung nu aduce nimic bun, ci dimpotriva face un deserviciu major tuturor furnizorilor. in orice industrie, lupta in preturi este cel mai de rahat lucru, care creeeaza pagube si situatii iremediabile si care nu face nimic altceva decat sa reduca veniturile unor oameni care merita datorita unor incapabili care nu pot finaliza o vanzare decat prin pret.
    pana la urma, un vanzator bun (furnizor bun) aduce plus valoare si invinge prin calitate. nu aduci plus valoare, nu poti sa spui ca ai creat profit, deci esti doar un plimbaret de hartii si spatii media :)
  • andra andra
    @monica
    Vorbeste pentru tine nu si pentru altii. Lucram intr-o industrie in care furam clientii si dam trei lei la oameni. Restul e tacere, mai pe romaneste profit pentru hrapareti si pentru lingaii lor. Sigur, conform logicii tale avem salarii mai mari decat cei de la stat, chiar mai mari si decit cei din Albania .-:)
  • republicanu" republicanu"
    Ciocu' mic la comentarii ca va baga Sefu inca doua saptamani fara plata., vorba aia, vin vremuri grele oameni buni si trebuie sa facem economii !!! E valabil doar pentru sclavi nu si pentru ciocoii noi.
    Lipseste Zoltan, cel fara de pata, din aceasta LISTA A RUSINII . Mai sa fie, mai sa fie ...
  • radu radu
    Acesti hrapareti nu fac altceva decat sa se organizeze in Grup Infractional Organizat. Capusele media au pretentii de moralitate precum curvele de pe centura ce vor sa stea in primul rand la biserica. Chiar nu mai e putina rusine in tara asta? Ati omorat internetul prin preturile de rahat, vi-ati umflat buzunarele furand si mituind iar acum ne tineti lectii de moralitate derbedeilor?
  • monica monica
    in agentii sal sunt destul de mari in comparatie cu alte job-uri si alte baneficii pe langa sunt ..f f f multe deci oamenii nu sunt "bataie de joc"
  • helmut kohl helmut kohl
    Ha ! Ha ! Ha ! Prajisteanu , Dumitrescu , E noiu si ceilalti "moralisti" din ondustrie si-au facut gasca oficiala. Intrebarea este de ce? Raspunsul e simplu: dupa ce au incheiat anul fiscal cu profituri cu sase zerouri , acum se zabt sa mai ciupeasca ceva din hoitul industriei de la noi. Sa mareasca rebate-ul, sa mai fure un procent de la clienti, sa-si mai bata joc de angajati si sa le mai dea putin concediu fara plata. Cod de etica facut de indivizi ce nu-s mai prejos decat un Nutu Camataru si de un SOV. Hahalerelor!

Trimite un comentariu

sus