Skip to main content

1 noiembrie: În colaps financiar, TVR finanţează un film regizat de Sergiu Nicolaescu

 

Publicitate

FINANŢARE PENTRU NICOLAESCU. Televiziunea Română va finanţa parţial două filme din bani publici. Hotărârea a fost luată, în urmă cu două zile, la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie. Cea mai mare sumă a fost alocată din propriul buget filmului „Trenul morţii“, în regia lui Sergiu Nicolaescu, care va primi de la TVR 380.000 de lei, notează Adevărul, Realitatea.net şi Evenimentul zilei.
Al doilea film, o producţie a Castel Film, în regia lui Dan Piţa, a primit o sumă mai mică, aproximativ 120.000 de lei.


Săptămâna trecută, după rectificarea bugetară, Guvernul a tăiat 1,9 milioane de lei din fondurile Societăţii Române de Televiziune, bani care figurau ca neutilizaţi în contabilitatea companiei publice.
Regizorul Sergiu Nicolaescu este şi preşedintele Comisiei de Cultură din Senat.


AFILIERE. Agenţia de relaţii publice şi comunicare The Public Advisors a anunţat afilierea departamentului său de Health & Beauty PR la reţeaua globală a Tudor Reilly – Londra, scrie DailyBusiness.ro.

Tudor Reilly este o agenţie britanică specializată în comunicarea medicală şi membră a Healthcare Communications Association.
Printre clienţii Tudor Reilly se numără companii farmaceutice şi biotehnologice sau grupuri de pacienţi, precum Amgen, GlaxoSmithKline, Roche, Biotie Therapies şi The Alkaptonuria Society.
The Public Advisors se afiliază reţelei globale Tudor Reilly

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    @ dragos serban popovici - e prea tarziu. televiziunea publica va disparea in cativa ani. de sub jugul scarbos al politicii nu va fi scoasa niciodata. va fi mutata intr-un bloc cu doua etaje si va avea cel mult 700 de angajati in majoritate pile neproductive si netalentate care vor ingropa definitiv notiunea de televiziune publica. mi-e draga institutia in care am fost foarte tanara, tanara, adulta, "mai adulta" si batranica. chiar mi-a fost draga, dar toate trec si exista cicluri. poate asa trebuie sa fie. parlamentul ne-a condamnat la moarte. toate, nu doar cel actual, sa fim bine intelesi!
  • dragos serban popovici dragos serban popovici
    A VENIT MOMENTUL CA TELEVIZIUNEA PUBLICA = TVR SA NU MAI FIE CONDUSA DE OAMENI NUMITI POLITIC
    EA TREBUIE CONDUSA DE PROFESIONISTI DESEMNATI DIN RANDUL SALARIATILOR TVR
    TOT CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL TVR TREBUIE SA FIE FORMAT EXCLUSIV DIN PROFESIONISTI SALARIATI AI TVR
    NIMENI = NICI GUVERNUL NICI PARLAMENTUL NICI PRESEDINTELE ROMANIEI NU ARE DREPTUL SA ISI NUMEASCA OAMENI IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL TVR
    OAMENI NUMITI POLITIC NU MAI AU CE CAUTA IN CONDUCEREA TELEVIZIUNII PUBLICE
    DRAGOS SERBAN POPOVICI
    presedinte executiv
    FEDERATIA SOCIETATEA CIVILA ROMANEASCA
  • aidan aidan
    @mircelus...(ca ai nume lung) asa am vrut, nu m-am deconspirat accidental.
  • aidan aidan
    daca dadeau banii astia unui regizor tanar care a luat premii de curand si a bulversat, mai mult sau mai putin, lumea filmului international, ma deranja mai putin sau deloc. dar nicolaescu a fost si ramane un om care a profitat de toate regimurile insfacand, mereu si etern, toti banii cu putinta pentru productiile lui! n-a jucat niciodata cinstit cand a fost vorba de banii pentru filmelele lui! in tinerete era prieten cu y si x si avea grija sa comunice tuturor ca e sustinut de partidul comunist roman! a facut etern(la varsta lui etern poate fi folosit) trafic de influenta si uz de constrangere pentru a-si finanata filmele lui si doar ale lui!. a fost si vad ca a ramas o frana imensa pentru regizorii tineri obligati sa se descurce singuri pentru fonduri in timp ce babatia asta ia tot! si cinstit vorbind, cine se uita la filmele lui in ultimii 23 de ani? cand in lume sunt filme de te lasa cu gura cascata? prin lume inteleg si ce fac regizorii nostri tineri repudiati de la masa banilor de catre lacomia unui om care mai bine si-ar vedea de accidentele vasculare ca-l cauta trenul ala din titlu si el inca se mai crede dumnezeu si hotaraste destine. infect a imbatranit omul asta! oribila e lacomia la un om batran!
  • dodonel dodonel
    toate televiziunile sunt obligate sa dea o parte din bani obtinuti ptr realizarea de filme romanesti. asa fac si firmele de publicitate. asta e bine. mai ales cand e vorba de tv. private. tvr nu finanteaza ptr prima oara un film. partea paguboasa e ca tvr, ca si antena, finanteaza filme pe care pana la urma le vedem la hbo. pro sunt si aici destepti. banii pe care sunt obligati sa ii dea in baga in productii pe care le vezi in cinema si apoi la pro.asta e problema, ca nu fac un film pe care sa il vedem, dupa ce iese din cinema, la tvr. despre sergiu?...el se crede un clint eastwood, dar...cine a fost la el la filmari stie ca omul e pa. partea si mai proasta e ca nu exista o lege care sa spuna ca fiecare tv sa fie obligata sa aiba macar un serial pe sezon. asa ar creste calitatea si publicul de serial n-ar fi doar la pro unde nu ne mai scot din tigansime si ne obliga sa mergem pe vplay. de cand n-a mai facut antena un serial? iar prima tv...
  • MircelusRadu YahooCom MircelusRadu YahooCom
    V-ati deconspirat.
    Credeam ca va numiti Diana (alta anagrama a lui Aidan)!
  • aidan aidan
    EXPLICATIA CADOULUI DE 380.000 RONI:
    http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012110179474/Actualitate/Fara-numar-fara-numar-380000-de-lei-de-la-nasul-Elwis-Saftoiu-pentru-Sergiu-Nicolaescu.html
  • George Lucas George Lucas
    mai regizeaza inca o data impreuna cu tov. Iliescu...
  • crynick crynick
    cel mai prost regizor roman e S.Nicolaescu!e un excroc
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Atentie, aceasta este Revista presei, nu un articol scris de paginademedia!
  • Parerea mea Parerea mea
    aidane,
    Inainte de a te chinui sa faci atatea socoteli, mai citeste odata ce zice nea Petrisor acilea sa, in articol:
    "Guvernul a tăiat 1,9 milioane de lei din fondurile Societăţii Române de Televiziune, bani care figurau ca neutilizaţi în contabilitatea companiei publice".
    Acu' sa-ti traduc in limba romana: banii care figurau ca neutilizati inseamna bani care nu s-au cheltuit din bugetul anului 2012, desi ei au fost aprobati. Ca atare, ce palaria mea ne spui tu ce se puteau face cu 1,9 milioane, cand ei nu s-au cheltuit?
    problema'i alta: de ce bugetu' lu' TVR avea 500k euro necheltuiti in timp ce ei acumulau restante la buget sau nu-su plateau licentele?
    Sa zicem ca aia vechi nu se pricepeau sau nu au avut timp sa-i cheltuie, ca i-au schimbat in vara. da' de ce pacaliciu' asta de elwis nu a cerut guvernului o realocare a acestor sume, o schimbare a structurii bugetului, astfel incat sa se compenseze datoriile la stat cu bugetu' necheltuit ?
    Nefacand asta, marele doctor " profesional" i-a taiat 1,9 milioane din buget, in timp ce rotofeiu se lamenteaza de 6 luni ca nu are bani TVRu.
  • aidan aidan
    domnule petrisor obae, va multumesc! chiar sunteti o pagina de media!
  • aidan aidan
    pentru cei care platesc taxa tv: 1.900.000 sunt 19 miliarde vechi care s-au dus in neant sau, cum neantul romanesc are nume, in gentile si pantofii de lux ai femeilor guvernanatilor nostri sau, ca-i noiembrie, in pusculita campaniilor electorale! 380.000 de roni sunt 3,800.000.000 , alte miliarde vechi din taxele voastre care finanteaza filmul prea iubitului nostru regizor sergiu nicolaescu! si inca 120.000 roni adica 1.200.000.000 lei vechi pentru dan pita! sa adunam: 1.900.000 +380.000 + 120.000 si sa impartim la 5.00 (cel mai mare euro) si rezulta 480.000 de euro din taxele voastre! impartit la 4,50 un euro rezulta 533.333 euro! asta ca sa nu avem vorbe! datoriile tvr cu salariile sunt nici 1%! cautati graficul curtii de conturi cu auditul facut anul asta la tvr! ma bucur ca apar, prea tarziu, in mass media informatii despre cum se sparg banii tvr! asta e un mic exemplu si daca nu era valentin nicolau in CA nu-l aflati NICIODATA! nici noi, angajatii! mai schimbati tirul scupatilor si spre altii, ca noi suntem uzi de cat ne-ati scuipat! unde esti KOLO? cate sute de ani din viata ta de platit taxa tv iti sunt necesari sa-i platesti filmul lui nicolaescu? si pe tine nu te lasa sa dormi o leafa de 2000-3000 roni dupa 30-40 de ani de munca onesta? poate iti reglezi si dumneata tirul spre cine merita. eu, personal, alunec de cat m-ai scuipat. nadia

Trimite un comentariu

sus