Skip to main content

21 Noiembrie. 47% din utilizatorii de internet din Marea Britanie nu ştiu dacă e legal sau nu conţinutul pe care îl accesează

 

Publicitate

ŞI ENGLEZII VOR GRATIS. Aproape jumătate din utilizatorii de internet din Marea Britanie sunt nesiguri în privinţa legalităţii conţinutului pe care îl accesează, potrivit unui studiu realizat la solicitarea Ofcom, autoritatea de reglementare a media din Marea Britanie, scrie Mediafax.

Potrivit aceleiaşi cercetări, doar una din şase persoane crede că a descărcat sau a accesat conţinut ilegal într-o perioadă de şase luni.

Această cercetare face parte dintr-o nouă serie de responsabilităţi pe care le-a primit Ofcom, care trebuie să informeze autorităţile guvernamentale în legătură cu eforturile depuse de proprietarii de conţinut pentru educarea internauţilor cu privire la consecinţele încălcării legislaţiei privind drepturile de autor. În acest sens, este vizată accesarea online de conţinut TV, filme, muzică, software, cărţi şi jocuri video.
Potrivit studiului, 54% din utilizatorii de internet au spus că accesează conţinut ilegal pentru că acesta este gratuit. Printre cele mai comune motive citate de utilizatorii de internet pentru accesarea conţinutului ilegal se numără şi faptul că acest tip de conţinut este comod de accesat (48%), respectiv rapid de accesat (44%).
STUDIU: 47% din utilizatorii de internet nu ştiu dacă e legal sau nu conţinutul pe care îl accesează


RECLAME INTERZISE. Spoturile publicitare pentru suplimentele alimentare Artro Efervescent şi Artro Efervescent Plus Calciu au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune, prin două decizii luate marţi de CNA, care a considerat că aceste clipuri încalcă legislaţia audiovizualului, scrie Mediafax.

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în aceste spoturi publicitare se spune că suplimentele alimentare Artro Efervescent şi Artro Efervescent Plus Calciu au proprietăţi de tratare a unor boli, respectiv "repară articulaţiile" şi "controlează durerea".
Spoturile pentru Artro Efervescent şi Artro Efervescent Plus Calciu, interzise de la difuzare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    incepe sa ma streseze chestia asta cu descarcatul ilegal... nu e treaba mea sa stiu daca acele filme sau melodii sunt legale sau nu. daca sunt pe net, le descarc. daca nu sunt legale siturile, blocati-le! asa cum se face cu siturile de pedofili sau cu cele de zoofili sau mai stiu eu ce. asa cum in magazine exista doar marfa conforma cu legislatia tarii ce poate fi vanduta, respectiv cumparata, la fel e si cu netul: daca e acolo, e clar ca poate fi accesata.

Trimite un comentariu

sus