Skip to main content

6 Noiembrie: Scandalul site-urilor cu filme. "E ca şi cum te-ai plânge că Poliţia ţi-a luat maşina furată, pe care o foloseai"

 

Publicitate

SCANDALUL VPLAY. Cazul site-urilor care transmit gratis filme şi seriale pe internet, care au fost reclamate la Poliţie şi Parchet de CNA, după o sesizare a companiei Pro TV, a stârnit discuţii aprinse pe internet, scrie Evenimentul zilei.

Scandalul a început după ce Pro TV a trimis o sesizare către CNA referitoare la 42 de site-uri care difuzează filme online fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis. Printre acestea, vplay.ro, filmehd.net, sau cinemaxx.ro.

"Eu am fost platitoare pe vplay acum un an si ceva cand se percepea taxa, deci nu ma deranjeaza sa platesc, daca chiar capat ceva de banii respectivi. ProTv-ul nu face altceva decat sa reia la infinit filme vechi vazute si de nepotii nostri, pe vremea cand erau la moda. N-am mai dat pe ProTv de luni de zile si dupa faza asta, nici atat" - Alin, cititor EVZ

"E ca şi cum te-ai plânge că ţi-a luat Poliţia maşina furată, pe care o foloseai", scrie Dragoş Stanca.
SCANDALUL VPLAY. "E ca şi cum te-ai plânge că Poliţia ţi-a luat maşina furată, pe care o foloseai"


CE RISCĂ CEI CARE DISTRIBUIE FILME ILEGAL. Cei care detin cele 42 de site-uri reclamate de Pro Tv si CNA ca distribuie ilegal material video risca amenzi de pana la 40.000 de lei, conform legislatiei in vigoare, dar marea problema intervine in momentul in care infractorul trebuie identificat, caci pana in prezent nu se stie cine sunt administratorii acestor site-uri, iar pana atunci hotul neprins e om cinstit, scrie DailyBusiness.ro.
Ce risca distribuitorii ilegali de filme pe net. Daca vor fi prinsi


CAMPANIE ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRILOR DE LA ROŞIA MONTANA. Mai multi oameni de cultura, adversari ai proiectului minier de la Rosia Montana, au lansat o campanie de afisaj stradal care indeamna la o pozitie ferma a politicienilor inainte de alegeri, in legatura cu situatia din Apuseni, scrie DailyBusiness.ro.
Mii de afise MindBomb au fost lipite in noaptea de 30 spre 31 octombrie pe strazile a zeci de orase si comune din Romania.
Rosia Montana, campanie de afisaj stradal: "Tradarea de tara in aur se masoara"


ENOIU VREA BANI PENTRU EDUCAŢIE. Bogdan Enoiu, directorul general al grupului de comunicare McCann Worldgroup, vrea să lanseze un proiect prin care să strangă trei miliarde de euro pentru a plăti în plus profesorii din mediul preuniversitar care au rezultate bune cu elevii la testele şcolare internaţionale, scrie Wall-Sreet.ro.

“10% din PIB pentru educatie. Catre asta tindem. Este un deficit de 3-4% in educatie. Noi vrem sa infiintam acest club al educatiei pentru toti cei care vor sa ajute proiectul nostru, companii si persoane fizice”, a declarat Bogdan Enoiu.
Bogdan Enoiu vrea sa stranga 3 miliarde de euro pentru educatie. 


X FACTOR, LIVE DIN ACEASTĂ DUMINICĂ. 15 concurenţi, câte cinci din fiecare categorie, intră de săptămâna viitoare în febra galelor X Factor live, probabil cea mai mare provocare de pană acum, scrie Evenimentul zilei. Îi vor avea alături pe cei trei mentori juraţi – Delia, Cheloo şi Dan Bittman, dar si pe telespectatorii care, începând de duminica viitoare, vor deveni al patrulea membru al juriului.
De pe 11 noiembrie, publicul va fi cel care va vota cine merită să rămână în cursa pentru premiul în valoare de 200.000 de euro şi cine nu.
Delia, Cheloo şi Dan Bittman i-au ales pe finaliştii care ajung în galele live X Factor. Publicul devine al patrulea membru al juriului


PREZENTATOARE TV, CONCEDIATĂ DE LA ANTENA 1. Geanina Varga, considerată drept una dintre cele mai sexy prezenţe de pe micul ecran, a fost demisă de postul Antena 1 din cauza audienţelor scăzute, scrie Evenimentul zilei.
Geanina a refuzat să meargă să prezinte ştirile la postul GSP TV şi a refuzat să mai vină la muncă.
Cea mai hot prezentatoare a ştirilor sportive, dată afară


CEL MAI VIZIONAT SPOT. Compania care produce preţioasă apă Evian s-a îmbogăţit de pe urma unei reclame cu bebeluşi care se mişcă pe ritmuri de rapp şi fac tot soiul de cascadorii pe role, scrie Evenimentul zilei.
Clipul prezintă o mulţime de bebeluşi pe patine cu rotile, dansând pe ritmuri rapp, care folosesc stilele cu apă Evian drept obstacole.

Ideea de a folosi bebeluşii pentru această campanie trăsnită i-a venit lui Mercedes Erra, o femeie ambiţioasă, care a insistat un an întreg pe lângă compania sa de publicitate.
În cele din urmă, clipul "Roller Babies" a devenit în cele din urmă cea mai urmărită reclamă din toate timpurile, cu peste 75 de milioane de vizualizări.
În culisele celei mai urmărite reclame din toate timpurile


SCANDALUL NEWS INTERNATIONAL. Premierul britanic David Cameron i-a trimis, în octombrie 2009, un mesaj telefonic jurnalistei Rebekah Brooks, fost director al trustului News International, o situaţie care confirmă relaţia apropiată cu aceasta, scrie Mediafax.

Liderul conservator britanic îi mulţumea, în octombrie 2009, Rebekăi Brooks pentru că îl lăsase să se plimbe cu unul dintre caii soţului ei: "Calul CB (Charlie Brooks) m-a incitat. Rapid, imprevizibil, greu de controlat, dar a fost distractiv". Mesajul era semnat cu iniţialele "DC".
Mesaje telefonice între David Cameron şi un fost editor de la News of The World relevă relaţia apropiată dintre aceştia


BECKHAM, DORIT DE TIME WARNER. Compania americană Time Warner Cable îşi doreşte foarte mult sa-l transforme pe David Beckham în principala atracţie din grila lor de programe, scrie Wall-Street.ro
Conducerea companiei i-a oferit mijlocasului echipei Los Angeles Galaxy un contract de mai multe milioane de dolaripentru a prezenta o emisiune pe noul lor canal sportiv din Statele Unite.
Time Warner ii da milioane de dolari lui David Beckham ca sa-l faca noul star al unui canal de sport


CAMPANIE ELECTORALĂ. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, duminica seara, ca sloganul de campanie al ARD va fi "Reporneste inima Romaniei", precizând că un imn propriu-zis al alianţei nu a fost ales, scrie Wall-Street.ro.
"Sloganul va fi Reporneşte inima României", a anunţat Blaga, dupa şedinţa Colegiului Director al PDL. El a spus ca ARD nu are un imn propriu-zis, dar ca exista mai multe propuneri.
Sloganul de campanie al ARD va fi "Reporneste inima Romaniei"


ECOMMERCE. Cotidianul de afaceri Wall-Street.ro va organiza urmatoarea editie a conferintei dedicate comertului online EcomTIM 2013, preluand astfel parte din prerogative de la fondatorul evenimentului regional de eCommerce, 2Parale.ro, scrie Wall-Street.ro.
Evenimentul va avea loc pe 13-14 martie 2013, la Timisoara. Co-organizator va fi 2Parale.ro, Wall-Street.ro urmand sa completeze experienta companiei in organizarea celor doua editii anterioare.
Miscare importanta pe piata evenimentelor: Wall-Street.ro devine partener cu 2Parale pentru organizarea ecomTIM 2013


MILIOANE DE MESAJE DIN CAUZA LUI SANDY. Utilizatorii Twitter au luat cu asalt reteaua de socializare in timpul urganului Sandy care a lovit coasta de est a Statelor Unite in cursul saptamanii trecute, trimitand nu mai putin de 20 de milioane de “tweet-uri” (mesaje) intre duminica si joi, scrie Wall-Street.ro.

Este un nou record stabilit de Twitter, dupa ce la inceputul anului, in timpul meciului de Super Bowl – cel mai important si mediatizat eveniment sportiv, reteaua de socializare a raportat 13,7 milioane de tweet-uri.
Peste 20 de milioane de “tweet-uri” in timpul uraganului Sandy


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nelutu Nelutu
    Eu nu contest ca hulu.com ar fi gratuit. Diferenta este ca hulu.com plateste drepturi ca sa puna pe site serialele. Ei pot recupera banii prin taxa la utilizatori sau prin reclama. Sper, ca ai inteles diferenta.
    Si da, sunt de acord ca in Romania nu exista continut de calitate. Iar motivul este cel pe care l-am spus: nimeni nu investeste in continut, cat timp altii il fura. E simplu.
  • curatenia generala curatenia generala
    Stau pe net mai mult de trei ore pe zi, si cu toate astea inca nu am dat peste comentarii la fel de citibile
    ca ale voastre. E destul de placut pentru noi.

    Dupa parerea mea, daca toti site owners si blogerii ar face
    produse la fel de interesante ca ale dumneavoastra, webul ar
    fi cu mult mai folositor decat a fost pana acum.
    Mi-a fost imposibil sa nu va scriu. Bine postat!
  • Radu Sofia Radu Sofia
    Poate daca voyo.ro vine cu ceva nou si cu tarife mai bune, atunci ar castiga cinstit clientii.
  • Dana Dana
    Un exemplu concret: vreau sa vad Desperate Housewives, sezonul 1 si nu prea apuc sa-l urmaresc la tv. In caut pe voyo. Atentie, vb de sezonul din 2004!!!! Nici vorba, in afara de telenvele penibile si rasuflate si de serialele lor la care nu ma uit nici la tv, nimic ... As plati, dar vreau sa vad ceea ce-mi doresc! Pro-ul a actionat in maniera sa crape capra vecinului, cine stie cine de acolo si-a luat-o in freza ca n-au clienti la Voyo si a scos in fata motivul: concurenta Vplay. Nu poate exista concurenta intre doua chestii paralele!
  • Mircea Mircea
    Rationamentul e gresit si pleaca de la un fals: tu afirmi, nonsalant, ca ai avea acum de unde alege - intre un site care ofera seriale gratuit si unul contra cost. Iar asta tine de domeniul SF !
    In Romania, in acest moment, nimeni nu pune la dispozitie seriale contra cost. Si cand spun asta, vorbesc de seriale adevarate si nu de penibilitati care nu se pot intitula astfel, gen Las Fierbiti, Pariu cu Viata sau o serie de telenovele romanesti de prost gust.
    Eu, unul, sunt dispus sa platesc pentru continut de calitate si perfect functional din punct de vedere tehnic (unii uita ca voyo.ro are mari probleme tehnice si, de cele mai multe ori, cei care platesc abonamentul nu se aleg cu mai nimic - eventual cu o serie de nervi !). Asta desi la americani, serialele nu se platesc: hulu.com e gratuit, trebuie sa platesti doar daca vrei sa vezi episoade mai vechi de 5. Acolo se castiga din publicitate, la fel ca pe tv. Ca sa nu mai spun ca modalitatea asta e si mai clara, atunci cand vorbim de audienta - se stie in orice moment cate persoane ti-au vazut reclama. Mai mult, sunt in asa fel inserate incat nu ai cum sa scapi de ele.
    Deci, solutii moderne si civilizate exista. Mai trebuie si oameni cu cap in Romania sa preia ce e bun la altii. Din pacate, insa, nu poti face asta cu comentari sportivi. :)
  • boom boom
    Cei care cauta sa acceseze gratis un anumit content NU VOR PLATI NICIODATA pentru el ! Ceea ce furnizeaza voyo nu merita bani.
  • Dragos Dragos
    Cred ca Alin si-a schimbat sexul :)))
  • Nelutu Nelutu
    Andrei si Marius. Trebuie sa intelegi ca nimeni nu va investi in continut de calitate, cat timp acelasi produs este dat pe altii gratis.
    Exercitiu de imaginatie: mergi in piata, vezi 2 tarabe. Pe una sunt rosii cu 5 lei kilu' pe pe cealalta rosii pe gratis. De unde te aprovizionezi???
    Cat timp oamenii vor avea alternative gratuite (din furt, evident), nimeni nu va avea cum sa dezvolte site-uri pe bani.
    P.S. Nu v-a cerut nimeni sa bagati bani in Pro sau voyo. Doar site-urilor respective li se cere sa plateasca licentele pentru serialele distribuite. Pe urma, daca vi le ofera voua spre vizionare gratis, este fix problema lor.
  • marius marius
    Dar sa dau bani pe ceva ce proul a dat de n-spe mii de ori la tv, se numește PROSTIE, frate protevist.
  • andrei andrei
    nu e mocangeala. eu ma uit la vplay si se prinde gratis. daca imi cer bani, dau cu placere. dar in pro nu bag bani sa ma omori. n-au programe de calitate chiar daca se dau cei mai buni de pe piata. eu asa consider. probabil ptr ca nu sunt generatia pro, sunt generatia mtv si discovery. si sunt multi din generatia asta, dar nu sunt atat de zgomotosi ca cei din generatia pro...tiganizare(fara aluzie la etnie)
  • Nelutu Nelutu
    Amatorii de mocangeala au dat navala si aici. Ce trist.
  • Bogdan Bogdan
    “Eu am fost platitoare pe vplay acum un an ....” – Alin, cititor EVZ

    E o greseala pe aici pe undeva :)
  • matei_a matei_a
    nu cred, Generatia Pro pare mai mare ca niciodata.
    Fanii lu' Tanti Florica sigur dau bani la vplay sa vada si in reluare.
  • eudor eudor
    va pierde mult ProTv din acest circ

Trimite un comentariu

sus