Skip to main content

Adevărul Holding, oficial în insolvenţă

 

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a admis astăzi deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Adevărul Holding SRL, scrie MediafaxInstanţa a stabilit pentru 12 martie 2013 continuarea procedurilor în cazul insolvenţei societăţii.

Adevărul Holding a cerut falimentul în contextul în care trustul de media a fost preluat recent de Cristian Burci de la Dinu Patriciu.

În acest moment, cel mai mare creditor al Adevărul Holding este compania Elida Media, care este deţinută de Răzvan Enache (95%) şi Dragoş Dumitru(5%). Răzvan Enache este un fost colaborator al lui Cristi BurciEnache a fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deţinut de Burci.

Datoria Elida Media, conform dosarului depus la instanţă, este de 305 milioane de lei, adică aproximativ 68 de milioane de euro, după cum a scris paginademedia.ro AICI.

Ce reprezintă cele aproape 70 de milioane de euro?

Practic, Elida Media a preluat creanţele mai multor firme controlate de Dinu Patriciu. Suma reprezintă împrumuturi pe care firmele lui Dinu Patriciu le-au acordat, în timp, către Adevărul Holding. Este vorba de East European MediaDP Holding,Mercadia şi Finite Assets (controlate de Dinu Patriciu).

Un alt creditor important este BCR. Banca are de recuperat de la Adevărul Holding o sumă de aproximativ 6,5 milioane de euro pentru care a cerut şi ea insolvenţa grupului de presă.

Pe lângă aceşti doi creditori, cei mai importanţi, de altfel, în dosar mai sunt salariaţii Adevărul Holding, dar şi alte sute de mici furnizori.

Grupul Adevărul Holding a fost preluat de Cristi Burci de la Dinu Patriciu la începutul lunii octombrie. În prezent, tranzacţia aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei.

Asociaţii Adevărul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) şi Premium News SRL (99,93%), potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    tu chiar speri ca se mai dau?!?! astia sting lumina, DP a dat tzepele si burci trage jaluzele. punct. sunt toti mina-n mina in tara asta, toti fura si se acopera unul pe altul.
  • reporter reporter
    alooo... salariile pe septembrie?

Trimite un comentariu

sus