Skip to main content

DISCOVERY: Oferta către RCS este competitivă. Preţul este rezonabil. Suntem deschişi să continuăm negocierile

 

Publicitate

"Suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS, pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale" se arată într-o poziţie a oficialilor postului de documentare trimisă către Paginademedia.ro. Cei de la Discovery spun că “oferta către RCS este competitivă” şi că preţul este rezonabil.

Oficialii Discovery punctează că postul este cel mai urmărit canal de documentare din România şi că "16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS".

Poziţia Discovery vine după ce RCS a scos postul din grila operatorului Digi şi a argumentat că preţul cerut de Discovery este mult prea mare.

Punctul de vedere al Discovery, în continuare:

Este regretabil că s-a ajuns în acest punct si că telespectatorii sunt afectaţi de ceea ce se întâmplă, însă faptele vorbesc de la sine:

În primul rând, suntem îngrijoraţi că acţiunile RCS&RDS îi vor priva pe abonaţii săi de 6 canale, inclusiv Discovery Channel, cel mai urmărit canal de documentare din România, lider pe segmentul său.

În cursul acestui an, Discovery Channel a fost urmărit de cel puţin 11 milioane de români, în medie, pe lună (Kantar Media Audiences, target ind 4+). Mai mult decât atât, conform unui studiu comandat de Discovery Networks şi realizat de Gfk în 2011, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional (16 +), 89% dintre abonaţii RCS&RDS din România au declarat că Discovery Channel este canalul lor preferat.

În plus, în ultimele 5 zile, peste 16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS, manifestându-şi clar dorinţa de a urmări în continuare programele noastre.

În al doilea rând, oferta pe care am făcut-o celor de la RCS&RDS este competitivă şi adaptată la condiţiile comerciale pe care le utilizăm în relaţie cu toţi jucătorii din piaţă.

Ponderea tarifelor noastre din abonamentul plătit de abonaţii RCS în fiecare lună este de aproximativ 1,5%, în medie, pentru fiecare canal Discovery inclus în pachetul de bază. Credem că este un preţ rezonabil în raport cu calitatea programelor noastre.

În al treilea rând, în cei 15 ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România, am făcut investiţii semnificative. Pe parcursul ultimilor trei ani de contract cu RCS&RDS, am lansat două noi canale pentru abonaţii operatorului - TLC şi ID Investigation Discovery.

Mai mult decât atât, am lansat Şcoala Discovery, un proiect educaţional realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, prin care care oferim elevilor şi profesorilor, în mod gratuit, conţinut educativ TV şi online. Şcoala Discovery este singura iniţiativă de acest gen din România, programele sale fiind urmărite de aproape 1 milion de elevi români, în cursul acestui an.

Ne menţinem angajamentul faţă de telespectatorii noştri şi le mulţumim pentru sprijin celor care şi-au exprimat opinia şi continuă să ne susţină prin mesajele şi semnăturile lor.

Reacţia lor ne dovedeşte că Discovery Chanel este cel mai iubit canal de documentare din România, iar abonaţii RCS&RDS vor ca el să rămână în oferta operatorului. Din acest motiv, suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS&RDS pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale.

Citeşte şi:


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Prigoana Prigoana
    vrem otv hd,ddtv 3d, panonia1,2,3,4. mai vream digi24 falticeni. digi sport4 pentru liga2,3,4,5. vrem cacaturi, manele, salam hd si parizer 3d. nu vrem discovery. nu vrem eurosport. nu vrem euronows sau cnn- ca avem digi. nu vrem decat digi film. nu vrem decat ce faceti voi pentru ca sunteti cei mai buni ! si o sa ajungeti pe culmi neajunse de omenire. sa va sarbatorim pe 23 august?
  • marcel marcel
    vad ca exista niste frecatori de caras de la rcs aic - anonim, bruzli, bahmuteanca si un sahist care nu trece de 5 mutari - in afara de marul putred numit rcs, stiti ce inseamna o alta companie media, cablu sau de oricare alt fel? vad ca sunteti bine informati, referitor la bani si audiente. nu cumva asta incalca vreo lege, sau mai multe. de audiente - unde sunt canalel digi? nu-mi aduc aminte sa aud ca aveti vreo mega audienta - na cu un porc platit de gigi, cu un adrian ilie vai de capul lui, cu un memeu care nu are ce sa caute pe post de invitat permanent, de un call center terminat, de o oferta care mimeaza prostitutia prin preturile practicate si pot sa scriu pana dimineata de caompania voastra fara fundatie. voi va permiteti sa vorbiti de canalele Discovery sau de Eurosport? voi care transmiteti meciuri de fotbal cu 6 camere? voi care sunteti sigurii mameluci care platesc zeci de milioane de euo pe un campionat de fotbal de kkt? voi care va laudati ca aveti niste canale de documentare, facute cu 1, maxim 2 milioane de dolari? cate mii de ore de programe aveti? imi doresc sa scoateti toate canalele Discovery, Eurosport. sa continuati sa mai scoateti inca vreo 5-10 canale si ne auzim pe 1 decembrie 2013 cand cei de la Romtelecom vor raporta un plus de 220.000 de clienti si cei de la UPC vreo 245.000, iar voi o sa ramaneti cu abonamentele de 7 lei. Oare cineva de la Ministerul de Finante nu se sesizeaza ca aveti contabilitate dubla si ca la ce costuri reale aveti furati statul Roman??? stiu ca faceti evaziune, stiu ca aveti un respect minim fata de clienti si mai stiu ca in maxin 3 ani o sa va rupeti gatul intr-un mod spectaculos :))) repede cu o oferta de 0,2 lei/luna la un mega pachet si poate nu o sa va pierdeti clientii. Ca abonat UPC va spun ca nu ma mut la voi nici daca ma platiti. toate meciurile se vad moca la casele de pariuri online, am 2 abonamente de net - unul de la UPC si de la o retea de cartie, care sunt 5 clase peste ce poate RCS. Eu in locul celor de Discovery, Eurosport i-as strange pe cei de la HBO, MGM, TCM, Sport 1, Cinemax si v-as da un sut in dos- pierdere pe termen scurt, castig pe termen lung. O sa ramaneti surprinsi, dar vrem calitate si nu cantitate. nu ne frigem pe 19 lei asa cum va frigeti voi, mancatorilor de parizer. pana atunci sa asteptam cu interes alegerile din decembrie :D mi-a soptit o pasarea ca o sa....dar sa-l asteptam pe Mosu'
  • mad79 mad79
    nu posta aceeasi intrebare stupida de 2 ori!
  • Cristi Cristi
    Si eu sunt abonat RDS, platitor de abonament la pachetul Extra, la care m-am abonat tocmai pentru canalele Discovery. Mi-as dori ca aceste canale sa fie pastrate in grila RDS, eventual intr-un pahet separat pe care as fi deacord sa il platesc la fel ca si pana acum. Insa in acelasi timp imi place sa mi se spuna adevarul, nu sa mi se dea niste cifre fantastice. Cum adica in media pe luna 11 mil de romani se uita la canalele Discovery? Pai conform datelor din 2010 9,6 mil traiesc in mediul rural, iar restul in urban. Mai adaug aici ca in mediul rural mai putin de jumatate din populatie are acces la alte canale decat cele transmise terestru. Ar insemna ca aproape toti romanii se uita lunar la Discovery. Cifrele sunt intinse mult, mai ales ca de exemplu la UPC nu ai toate canalele Discovery pe analogic, si nici in pachete digitale, la RDS s-au scos de 3 luni si s-au bagat in Extra, etc. Hai sa ramanem cu piciorele pe pamant si sa nu ajungem cum facea Trustul Intact ce venea cu tot felul de fantezii numai sa le pastreze canalele in grila. Am mai multe pretentii de la discovery.
  • Costi Costi
    Va rog mult bagati posturile analogic si digital din Romania Bucuresti urmatoarele programe.Mynele tv,Neptun tv,Nasu tv,Pro tv International,Film plus,Acasa gold tv,Zeus tv,Kidsco tv,Balkanica mtv,Sport 1, Sport Klub,Mgm,Tcm,Inedit tv,Jim Jam,Film Box va rog mult din tot sufletul meu bagati aceste posturi va multumesc mult cu tot respectul meu Costi . Nu ma intereseaza si nu ma uit la aceste posturi Discovery Channel,TLC,Id,Animal Planet,etc mai bine prefer sa ma uit la aceste posturi baga-ti divertisment, filme sporturi si muzica. Numai bine multa sanatate de aceea platim noi Romanii sa vedem programe bune si de calitate
  • Costi Costi
    Va rog mult bagati posturile analogic si digital din Romania Bucuresti urmatoarele programe.Mynele tv,Neptun tv,Nasu tv,Pro tv International,Film plus,Acasa gold tv,Zeus tv,Kidsco tv,Balkanica mtv,Sport 1, Sport Klub,Mgm,Tcm,Inedit tv,Jim Jam,Film rog mult din tot sufletul meu bagati aceste posturi va multumesc mult cu tot respectul meu Costi . Nu ma intereseaza si nu ma uit la aceste posturi Discovery Channel,TLC,Id,Animal Planet,etc mai bine prefer sa ma uit la aceste posturi Numai bine multa sanatate
  • mad79 mad79
    Vine Sarbu,nu mai trebuie sa lanseze Digi Pro tv :)
  • Nelutu Nelutu
    Din pacate, si la Discovery vezi productii reluate de cate 10 ori pe an. Si in plus, care ar fi motivatia sa te uiti la Discovery in SD, cand exista Nat Geo si Nat Geo Wild in HD, cu documentare din punct de vedere calitativ MULT peste cele de pe Discovery.
    Desigur, exista si Digi World si Digi Life, tot in HD, cu programe foarte bune.
  • mad79 mad79
    Lasa ca vine Sarbu,care vinde Pro TV-ul si iti va baga publicitate,pana sa te eficientizeze!
  • mad79 mad79
    e o suma insumata!Pe ce lume traiesti???
  • mad79 mad79
    documentarele oferite de Digi World si Digi Life sunt 50%,din anii 90,iar restul sunt din anii 2000!
    Pentru cine s-a uitat si la altceva decat la Pro tv,Dan Negru,Maruta,Teo sau Capatos in ultimii ani,le-ar fi vazut acest documentare,pe Viasat Explorer,Animal Planet,Nat Geo sau History!
  • mad79 mad79
    aia cu 89% e un pic cam exagerata,daca ziceau 59% erau mai credibili!
    Dar adevarul este ca in timpul saptamanii si in weekend cand nu e absolut nimic de calitate pe nici un post,iar filmele sunt reluate din 97 incoace,de cate 3 ori pe an a te uita la programele oferite de Discobery este o relaxare si o placere.
    Te si elibereaza de stres si iti da o noua perspectiva asupra vietii pe pamant!
  • sfinx sfinx
    reziliati contractul cu rcs rds si gata
  • Dani Dani
    RCS-RDS este cel mai jegos furnizor de televiziune prin cablu. Are cel mai slab client service, cea mai mica promptitudine si cel mai mare tupeu. Daca maine ar ramane fara meciurile de fotbal(obtinute prin spagi URIASE date unde a trebuit) s-ar duce in cap in maxim 6 luni, ceea ce le si doresc. Mai ramane sa lanseze si DIGI PRO TV si DIGI ANTENA si le-au rezolvat pe toate. In ceea ce priveste sustinatorii RCS-RDS...nu merita efortul de a le adresa mai multe cuvinte.
  • voicu voicu
    16.000 de semnatari ai petitiei (nu neaparat abonati ai RCS), fata de 3 milioane de abonati ai RCS. Mai putin decat cei 1% dintre abonati care urmaresc Discovery, dupa cum a declarat RCS

Trimite un comentariu

sus