Skip to main content

Gazeta Sporturilor a suspendat temporar un jurnalist pentru posibile acuze de plagiat

 

Publicitate

Blogul jurnalistului Andrei Niculescu a fost suspendat după ce mai mulți cititori ai Gazetei Sporturilor au remarcat similitudini între un articol semnat de jurnalistul GSP și un alt articol de pe un blog al unui jurnalist spaniol. Anunțul de suspendare a fost făcut inclusiv pe site-ul GSP.

„Suntem serioși când e vorba de posibilele acuze de plagiat, dupa cum înțelegem să nu luăm decizii fără o documentare obiectivă și făcută cu bună credință”, au declarat reprezentanții publicației într-un comunicat.

„Andrei Niculescu este un jurnalist respectat, cu mare experiență. El cunoaște foarte bine standardele ziarului unde scrie și riscul de a folosi extrase neatribuite”, au mai precizat aceștia.

Până când cercetarea se va încheia, rubrica lui Andrei Niculescu din Gazeta Sporturilor și de pe blogul asociat ziarului este suspendată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Andrei Niculescu este unul dintre cei mai buni jurnalisti din Romania si este pacaut sa il punem la zid pentru o fraza. Altii plagiaza toata viata si nu se sesizeaza nimeni.
 • ce sa-i ceri unui dinamoovist? el inainte de a tine cu Barca tine cu dinamo, l-a avut nas la nunta pe borcea, asa ca ce-ar mai fi de spus?
 • Iti garantez ca Edi Apostol era muuuult mai beat decat Plesan in dimineata respectiva! Si asta in conditiile in care duce muuuult si bine la bautura!
 • Astia sunt oamenii care ajung departe in Romania.

  Plagiatori si nemernici de genul asta care calca pe cadavre.

  Faptul ca Gazeta a suspendat blogul acestui individ despre care scrie, ulterior, "Andrei Niculescu este un jurnalist respectat, cu mare experiență", spune totul despre tara asta.

  Adica omul a fost prins furand, dar e respectat?!

  Si ca acest Andrei Niculescu e plina presa din Romania.
  Alte exemple:

  Horia Ivanovici - Zis si "HIV" care a intrat in istoria presei ca fiind omul care si-a dat vocea pe "fast forward" si a "vandut" totul ca fiind "marturia unui jucator stelist despre teroarea de la Steaua".

  Andrei Nourescu - A fost "impuscat" in cap in Irak. O alta magarie "regizata" de acelasi Ivanovici.

  Eduard Apostol - S-a imbatat ca porcu intr-un club de noapte si apoi a sarit la niste ziaristi care il pozau pe Plesan, fotbalistul la fel de beat ca "ziaristul".
 • Am facut blogging 3 ani, is satul de copy/paste de astia. Adevarul.info imi furau articolele, si de idioti ce erau adaugau ei 3-4 fraze si alea gresite, gen Trupa Guess Who, "la concert e gol" si erau 700 de insi, biletul costa 30 de lei si el era 15...ziaristi.
  Iar eu plateam bani pe deplasari in tara, cazare, mancare, aparatura sa ma plagieze un rahat din biroul sau.
 • astea sunt articolele:
  http://blogsport.gsp.ro/niculescu/2012/11/10/baiatul-destept-cu-energie
  vs
  http://www.martiperarnau.com/articulos-de-futbol/analisis/stramaccioni-recupera-la-sonrisa-del-inter/

Trimite un comentariu